FC Nordsjællands pokalhistorie

Kategorier


Søren Christensen har to gange scoret sejrsmålet mod FCM i pokalkampe, men på grund af en skade slipper FCM for at møde “SC” i dag.

FC Nordsjællands pokalhistorie

Når der fløjtes op i Farum Park i dag kl. 18.15 er det femte sæson i træk, at FCN møder FC Midtjylland i DBU Pokalen

Der er nærmest garanti for pokaldrama, når FCN i aften kl. 18.15 tager imod FC Midtjylland i Farum Park til ottendedelsfinale i DBU Pokalen. Det er en pokal, midtjyderne har rakt ud efter flere gange, men som tigrene snuppede for næsen af dem både i 2010 og 2011. Og det er femte sæson i træk, de to klubber tørner sammen i pokalturneringen med tre sejre til FCN mens FCM kun har sejren fra sidste efterår, hvor ulvene vandt i Farum Park efter forlænget spilletid. Med pokalfinalesejr over FCM både i 2010 og 2011 har FC Nordsjælland markeret sig som et af Danmarks stærkeste pokalhold i nyere tid, og faktisk satte FCN dansk pokalrekord, da tigrene i efteråret 2011 sendte FCM ud for tredje år i træk ved at vinde ottendedelsfinalen i Farum Park med 1-0. Det var nemlig 17. pokalkamp i træk uden nederlag for FCN, og ingen andre klubber har nogensinde snuppet to titler og fortsat helt frem til kvartfinalen i den tredje pokalsæson. Se hele FC Norsjælland pokalstististik ved at klikke HER Første pokalmøde mellem FCN og FCM var i Parken den 13. maj 2010, hvor FC Nordsjælland sikrede klubbens første titel nogensinde med finalesejr på 2-0 efter forlænget spilletid. Efter en intens men målløs ordinær kamp, slog FCN til midt i 1. halvleg af den forlængede spilletid med et pragtmål af anfører Nicolai Stokholm, og fem minutter før tid slog Bajram Fetai sejren fast. FCN-jublen gentog sig, da de to hold igen stod overfor hinanden i Parken til pokalfinale 22. maj 2011, og det blev en målrig affære. To gange bragte FCN sig i front ved Rawez Lawan, men begge gang udlignede Mikkel Thygesen for FC Midtjylland. Ulvene havde dog intet modsvar, da Sørern Christensen scorede til 3-2 i næstsidste minut. Sæsonen efter, 27. oktober 2011,  mødtes de to hold så i DBU Pokalens 4. runde i Farum Park, akkurat som i dag, og igen blev Søren Christensen matchvinder for FCN med sin scoring til facit 1-0 kort før pausen. FC Midtjylland fik dog revanche samme sted året efter, 31. oktober 2012, ligeledes i en ottendedelsfinale. Den ordinære kamp endte uafgjort 2-2 med Mario Ticinovic og Kristian Lindberg som  målscorere for FCN, mens Marco Larsen lavede begge ulve-træffere. Kort før afslutningen af den forlængede spilletid lykkedes det Mads Albæk at sikre FCM sin hidtil eneste pokaltriumf mod FCN. Nu mødes holdene altså for femte sæson i træk i DBU Pokalen, og da de også mødtes i Farum Park for kun fire dage siden i Superligaen, var det jo med FC Nordsjælland som vinder med 2-1 over det midtjyske tophold. Det bliver spændende, om tigrene også kan udnytte det overtag i dag.