Joshua Johns pragtmål ikke nok for FCN

Kategorier


Joshua John viste højt format i sit comeback hos FCN, men desværre rakte hans flotte langskudsmål ikke til point. (Foto: Boesenfoto.dk)

Joshua Johns pragtmål ikke nok for FCN

Trods opløftende momenter måtte FC Nordsjælland forlade MCH Arena i Herning som taber af en meget lige kamp

2-1 til hjemmeholdet viste måltavlen på MCH Arena, da en flok ærgerlige FCN-spillere forlod banen i Herning, hvor tigrene nærmest traditionen tro har det svært. Og de havde masser af grund til at ærgre sig, for de 90 minutter viste slet ikke, at det var Superligaens top mod bund. FC Nordsjælland spillede en flot 1. halvleg og havde både spil og chancer til en sejr. FCM var dog nere effektive i begge ender af banen og derfor hjalp det så lidt, at Joshua John fik et fantastisk comeback med stribevis af fine detaljer krydret med et pragtmål til 1-1 kort før pausen. FCM lagde ud i vanlig stil med power og højt pres, og allerede i det 9. minut gav det udbytte for hjemmeholdet, da Danny Olsen næsten fra midten slog en høj bold ind i feltet, hvor Sylvester Igboun fik lov at heade bolden i nettet fra nært hold. Herefter overtog FCN taktstokken og fik mere og mere greb om kampen for nærmest at være totalt styrende i de sidste tyve minutter af 1. halvleg. Gang på gang udfordrede Joshua John på venstrekanten og skabte farlige indlæg, men da ingen af disse blev udnyttet efter fortjeneste, tog den lynhurtige hollænder sagen i egne fødder i det 39. minut. Han driblede ind i banen og hamrede bolden i kassen via overliggeren langt udefra til 1-1. Pragtmålet gav FCN vinger, men desværre ikke flere scoringer inden pausen, og i 2. halvleg havde FCM læst på lektien og fik presset FCN meget mere i duellerne. Det gav en masse tju bang fodbold med oplagte målchancer i begge ender af banen. Desværre tog FCN ikke sine chancer. Det gjorde Sylvester Igboun med sin anden træffer i kampen i det 79. minut. Efter et par skudfinter smækkede Igboun resolut sejsmålet ind med et skud fra kanten af straffesparksfeltet. Sejren kunne i 2. halvleg være gået til begge sider, men som så ofte før i fodbold vandt det hold med størst tro på tingene. Spillemæssigt var gæsterne bedst i store dele af kampen, men tigrene var ikke kolde nok i afslutningerne. FCM rider på en bølge af medgang og fighter hårdt for at holde fast som tophold, og det blev altså endnu engang belønnet. FC Nordsjælland har fået en meget skidt start på denne sæson men må arbejde endnu hårdere på at komme tilbage på vindersporet. Hvis man uden at kende stillingen i Superligaen så kampen i aften, ville det være svært at udpege topholdet og bundholdet. Det tegner til at blive en Superliga, hvor alle kan slå alle, men nu skal der helst snart komme nogle sejre til FCN, så tigrene kan komme op over stregen.

Superligaen, 8. runde, 16. september

FC Midtjylland-FCN 2-1 (1-1)
Mål:
9. minut: 1-0 Sylvester Igboun
39. minut: 1-1 Joshua John, assist Martin Vingaard
79. minut: 2-1 Sylvester Igboun
Tilskuere: 6.290 tilskuere
Dommer: Kenn Hansen
Advarsler: Danny Olsen, Patrick Banggaard og Sylvester Igboun, FCM, samt Ivan Runje, Nicolai Stokhlm og Jens Stryger Larsen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jakobsen
5 Anders “AC” Christiansen
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard (ind i 83. minut 25 Bassel Jradi)
11 Morten Nordstrand  (ind i 64. minut 34 Emiliano Marcondes)
12 Joshua John
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic (ind i 82. minut 36 Kristian Lindberg)
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
6 Lasse Petry
27 Pascal Gregor
29 Andreas Maxsø