Endnu en nedtur for FCN

Kategorier


Det så lyst ud for FCN, da Mario Ticinovic her lægger bolden i kassen til 1-0 efter knap en halv time. (Foto: Boesenfoto.dk)

Endnu en nedtur for FCN

Efter en fin 1. halvleg og føring på 1-0 mistede tigrene pusten i 2. halvleg, hvor fysisk stærke FC Vestsjælland vendte kampen og vandt 2-1

Det har været nogle hårde dage for FC Nordsjælland, og desværre fortsatte nedturen i dagens Superligakamp. Det så ellers længe ud til, at spillerne havde rystet torsdagens skuffelse i Europa League af sig, og tigrene spillede med glød i hele 1. halvleg mod FC Vestsjælland. Det gav også en absolut fortjent føring på 1-0 ved pausen på et smukt energimål af Mario Ticinovic efter en halv times spil. Mario sled sig fri på en følt fremlægning fra Ivan Runje, og efter at FCV-keeper Thomas Mikkelsen havde afværget første forsøg, lagde Mario iskoldt bolden i kassen på riposten. 1-0 ved pausen til FC Nordsjælland var for lille en føring efter spil og chancer før pausen, selv om FCN desværre ikke fik omsat nok af spilovertaget i åbne måltilbud. Der blev afsluttet alt for lidt, og i feltet fik vestsjællanderne hele tiden en fod på i sidste øjeblik. Morten Nordstrand havde det bedste forsøg på et godt skud, og desværre kom Patrick Mtiliga lige præcis for sent til et udnytte riposten. I det hele taget var FC Nordsjællands venstre side med Patrick Mtiliga og Mario Ticinovic i sprudlende spillehumør og splittede gang på gang FCV-forsvaret ad. Publikum i Farum Park havde håbet på en fortsættelse i samme spor efter pausen, men det skulle gå helt anderledes. FC Vestsjælland startede med at lægge tryk på fremefter og med stor fysik tiltvang gæsterne sig flere dødboldsituationer, og allerede i det 50. minut kom udligningen til 1-1 ved Thiago fra nært hold efter masser af klumpspil. Og godt ti minutter efter kom den kasse, der blev afgørende. Efter flere hjørnspark blev FCN-målmand Martin Hansen presset voldsomt hårdt i det lille felt af to mand, så han ikke fik fat i en høj ballonbold lige foran mål. Det gav en løs bold, som Thiago igen udnyttede til 1-2. Et mål, der lugtede langt væk af frispark til Martin Hansen, men dommer Tykgaard godkendte scoringen. Herefter var det op af bakke for FCN, og det var tydeligt, at tigrene efter den hårde kamp i torsdags savnede kræfter til en rigtig slutspurt, mens FC Vestsjælland sprudlede af energi og kampånd. Gæsterne havde da også nogle nærgående forsøg, der helt kunne have lukket kampen, før FCN i tillægstiden fik en fantastisk mulighed for udligning. Kamal Issah lagde en perfekt bold frem til Kristian Lindberg, der var rykket helt blank midt for FCV-målet, men desværre ramte Lindberg højt flyvende i luften lige på målmand Mikkelsen, og så blev det ved 2-1 til gæsterne. FC Nordsjællands kun 2. nederlag i halvandet år i Farum Park. Nu er der kamppause i Superligaen, og den må FC Nordsjælland bruge til at arbejde hårdt fremadrettet på at finde den vante spillerytme. Og forhåbentlig kommer en række af de skadede spillere tilbage til banen til det går løs igen med udekampen mod topholdet FCM mandag 16. september.  

Superligaen, 7. runde, 1. september

FCN-FC Vestsjælland 1-2 (1-0)
Mål:
29. minut: 1-0 Mario Ticinovic, assist Ivan Runje
50. minut: 1-1 Thiago
63. minut: 1-2 Thiago
Tilskuere: 4.179 tilskuere
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Pascal Gregor, Michael Jakobsen, Martin Hansen, FCN, samt Lasse Nielsen, Rasmus Festersen, Jonas Thomsen og Morten Bertolt.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jakobsen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 68. minut 34 Emiliano Marcondes)
6 Lasse Petry (ind i 79. minut 24 Kamal Issah)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard (ind i 68. minut 36 Kristian Lindberg)
11 Morten Nordstrand
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
25 Bassel Jradi
29 Andreas Maxsø
30 Nicolai Johannessen