Værd at vide før dagens kamp mod IF Elfsborg

Kategorier


IF Elfsborgs målmand, Kevin Stuhr-Ellegaard, har trænet med i FC Nordsjælland, før han i 2012 fik kontrakt med den svenske klub.

Værd at vide før dagens kamp mod IF Elfsborg

FC Nordsjælland spiller i dag torsdag kl. 20.00 ude mod IF Elfsborg i kvalifikationen til Europa League gruppespillet, og her er lidt statistiske vinkler på den kamp

VIDSTE DU AT… …IF Elfsborg blev stiftet i 26. juni 1904 og således netop har rundet 110 år. Klubben er hjemmehørende i Borås, og stadion hedder Borås Arena med en kapacitet på ca. 16.000 tilskuere. …det er de svenske mestre, FC Nordsjælland møder i aften. IF Elfsborg vandt Allsvenskan i sidste sæson, og her i 2013 sæsonen er IF Elfsborg placeret på en øjeblikkelig 5. plads af de 16 klubber i den bedste svenske fodboldrække efter 20 af de 30 spillerunder, 10 point efter førerholdet Malmö. …IF Elfsborg ligesom FCN er flyttet over i Play Off til Europa League gruppespillet fra Champions League kvalifikationen, hvor den svenske mesterklub tabte samlet 0-1 til Celtic efter 0-1 i Skotland og 0-0 hjemme i to uhyre tætte kampe. …to spillere med en fortid i FC Nordsjælland er i staben hos IF Elfsborg. Det er målmand Kevin Stuhr-Ellegaard, der var ungdomsspiller i Farum Boldklub/FCN, inden han i 2002 skiftede til Manchester City. Han kom hjem til dansk fodbold igen fem år senere som målmand for Randers i Superligaen, men i 2010 skiftede han til Heerenveen i Holland. Den nu 30-årige Kevin Stuhr kom i efteråret 2011 retur og trænede som kontraktløs med hos FC Nordsjælland i en lang periode, inden han i 2012 skrev kontrakt med IF Elfsborg. Mikkel Beckmann blev solgt fra FC Nordsjælland til Apoel Nicosia i januar men har fået sin kontrakt ophævet på grund af den cypriotiske klubs økonomiske problemer, og Beckmann har netop i stedet skrevet kontrakt med IF Elfsborg. …FCN og IF Elfsborg har mødt hinanden to år i træk som optakt til forårssæsonen, og begge træningskampe er endt uafgjot 1-1. Kevin Stuhr-Ellegaard stod også i mål for Elfsborg, de holdene sidst mødtes i træningskampen i Farum Park i januar.