Værd at vide før dagens kamp mod AGF

Kategorier


Michael Jakobsen fik sin debut for FCN mod FC Zenit i tirsdags, her i duel med Hulk. (Foto: Boesenfoto.dk)

Værd at vide før dagens kamp mod AGF

FC Nordsjælland spiller i dag lørdag kl. 17.00 på NRGi Park i Århus mod AGF, og her er lidt statistiske vinkler på det Superligaopgør

Vidste du at…

…Søren Christensen efter en skadespause er tilbage i FC Nordsjællands trup for første gang i denne sæson. Og det vil man nok være særligt opmærksom på i AGF, da Søren Christensen i de to forgående sæsoner har vist stor målfarlighed mod netop århusianerne. I mesterskabssæsonen scorede Søren Christensen 3 mål i den medrivende 5-3 sejr over AGF, og i foråret lavede SC to af målene, da FCN slog AGF 4-2. Begge disse kampe blev dog spillet i Farum Park. …Michael Jacobsen, der fik debut med tigeren på brystet i Champions League kvalifikationskampen mod FC Zenit, kan få sin Superligadebut for FCN mod AGF. I så fald bliver det Superligakamp nr. 161 for 27-årige Michael Jakobsen, der debuterede for AaB mod Brøndby i foråret 2005. Siden har han spillet 153 Superligakampe for AaB og 7 for FCK. …FCN har mødt AGF 27 gange tidligere, og FCN har vundet dobbelt så mange kampe som århusianerne. 14 kampe er endt med sejr til FCN, 6 er endt uafgjort og AGF har sejret i 7 gange. 16 af kampene er spillet i Århus, og her har FCN vundet halvdelen, altså 8 kampe, mens 4 er endt uafgjort og 4 med sejr til AGF. …i sidste sæson vandt FCN alle tre opgør mod AGF. De to af dem blev spillet i Århus, hvor FCN vandt 1-0 i den første kamp og 2-0 i den anden. AGF’s seneste sejr over FCN ligger næsten to år tilbage, nemlig 1-0 til århusianerne på hjemmebane den 24. september 2011. …Michael Tykgaard, der skal dømme dagens kamp i Århus, også passede fløjten i NRGi Park den 19. august sidste år, da FCN vandt 1-0 på en scoring af Michael Parkhurst på oplæg fra Morten Nordstrand. I øvrigt den eneste kamp, Michael Tykgaard har dømt mellem de to klubber i sine tre sæsoner som Superligadommer. …Osama Akharraz scorede sit 10. mål i Superligaen for AGF i den seneste kamp ude mod FC Vestsjælland, som AGF vandt 2-0. Og FCN gør ifølge statistikken klogt i at holde Akharrez fra scoring i dag, for de 10 mål er fordelt på 8 kampe, som AGF alle har vundet. (Statistiske kilder: Bl.a. danskfodbold.com)