Runje: Vi har brug for en sejr nu

Kategorier


Ivan Runje snupper her bolden for næsen af tre FCK-angribere. (Foto: Boesenfoto.dk)

Runje: Vi har brug for en sejr nu

Den kun 22-årige kroat ser fremgang hos FCN, og tre point mod AaB hjemme i Farum Park på lørdag kl. 17 vil for alvor booste selvtilliden

FC Nordsjælland har i denne sæsonstart lukket flere mål ind end i de sidste to sæsoner. Det nager naturligvis også den stærke kroatiske midtstopper Ivan Runje, der trods sine kun 22 år er udset til at tage mere ansvar som forsvarsdirigent efter de mange udskiftninger på holdet. Og han er også optimistisk med hensyn til fremtiden: – Det gik meget bedre mod FCK, og jeg tror på, at vi er på rette vej. Mortens fantastiske mål til 2-2 gav hele holdet en følelse af, at vi godt kan. Deres føring på det straffesparksmål, der blev dømt mod mig, var bare så uretfærdigt, og udligningen gav en masse glæde til hele holdet, for vi følte jo, at vi havde fortjent mindst det ene point. – Det, vi behøver nu, er at vinde. Vi har brug for en sejr over AaB på lørdag. Alt bliver lettere efter den første sejr. Den vil give os den nødvendige selvtillid, for vi kan spille meget bedre og har kvalitet på holdet til at komme med i toppen igen i år, siger Ivan Runje, der også har forståelse for kritikken. – Vi har i nogle kampe lukket alt for mange lette mål ind, og kritikken er i orden, for vi har ikke spillet godt nok. Men det bliver bedre og bedre, efterhånden som vi lærer hinanden at kende. Jeg var skadet i slutningen af foråret, og det prægede også opstarten til denne sæson, hvor jeg ikke var helt fit, da vi startede. – Det er jeg nu, hvor jeg har trænet fuldt ud over en længere periode. Og så skal jeg også lige lære at spille sammen med Pascal og Michael Jakobsen. Vi har ikke spillet sammen før og har brug for lidt tid. Desuden skiftede vi også forsvarssystem i et par kampe, men mod FCK var vi i det vante system og gav ikke ret meget væk. Vi var bedre i kampkontrol, og nu skal vi finde sejrssporet, siger Ivan Runje. De to centerforsvarere mod FCK, Michael Jakobsen og Ivan Runje, har begge stor force i luftspillet og nærkampene, men den høje kroat ved også godt, at der skal kompenseres for speed: – Jeg arbejder på at blive hurtigere, men det jeg mangler i speed, skal jeg opveje ved at læse spillet rigtigt. Jeg ved godt, at fansene forventer, at jeg tager mere ansvar nu, og jeg prøver virkelig også at gøre mit bedste hver gang. Selv om Michael og jeg ligner hinanden en del i spillestil, er det en styrke, at han er venstrebenet og jeg højrebenet, så vi bedre kan spille bolden rundt og frem i banen. – Jeg tror på, at det kommer til at fungere godt, når vi lige får tid til at spille holdets defensiv ind og får selvtillid af sejre. Mortens mål var et boost, som vi havde brug for og giver os tro på, at sejren kommer på lørdag mod AaB, hvor vi har brug for så meget støtte som over hovedet muligt fra vores fans, siger Ivan Runje. Køb din billet til FCN-AaB online HER