Nordstjernen funklede igen

Kategorier


Morten Nordstrand flyver højt i øjeblikket og scorede to flotte mål mod AaB. (Foto: Boesenfoto.dk)

Nordstjernen funklede igen

På to træffere af Morten Nordstrand og hårdt arbejde af hele holdet fik FCN sæsonens første sejr med 2-1 over AaB

Endelig kom FC Nordsjælland tilbage på sejrssporet efter en lidt svingende sæsonstart i Superligaen. FCN fastholdt Farum Park som en solid fæstning og vandt 2-1 over AaB, men det krævede fight og kolossalt holdarbejde gennem samtlige minutter. Det gjorde til gengæld forløsningen endnu større, da de tre vigtige point endelig var sikret på to mål af Morten Nordstrand, der virkelig har ramt målstimen. Hans himmelske træffer på saksespark sidst mod FCK blev fulgt op på smukkeste vis med et skud helt oppe i målhjørnet til 1-0. Og da AaB havde udlignet inden pausen, måtte “Nordstjernen” funkle endnu engang midt i 2. halvleg med den vigtige træffer til 2-1. Selv om det holdt hårdt mod slutningen, blev der arbejdet flot over hele linjen, og med sejren får FCN et godt moralsk boost til de kommende udfordringer både i Superligaen og udekampen mod IF Elfsborg på torsdag. Kampen mod AaB startede godt for FCN, blandt andet med et nærgående skud af Nicolai Stokholm, men hurtigt viste AaB tænder og svarede igen. Med få minutters mellemrum måtte Jens Stryger Larsen således redde på selve målstregen i to prekære situationer, så der var trængselstider for FCN-forsvaret i de første ti minutter. Efter et nærgående hovedstød fra Ivan Runje efter hjørnespark kom så i det 14. minut den scoring, FCN håbede på. Anders “AC” Christiansen tog et godt direkte ryk mod mål med bolden, men han blev tacklet i skudøjeblikket. Riposten var Morten Nordstrand lynhurtigt over, tog et enkelt træk og drejede bolden over i fjerneste krog til 1-0. Martin Vingaard var meget tæt på at øge føringen med et næsten identisk skud, men her diskede Nicolai Larsen i AaB-målet op med en feberredning, og så blev det i stedet AaB, der fik udlignet, da Kasper Kusk fik for meget plads at boltre sig på. Den vævre nordjyske trak fri til skud og sparkede fladt i nettet til 1-1 i det 29. minut. Det var også stillingen ved pausen, og første halvdel af 2. halvleg var én lang stillingskrig, hvor der kun var én rigtig farlig afslutning, nemlig et knaldhårdt skud fra Rasmus Würtz som Martin Hansen i FCN-målet reddede helt fantastisk. Det var så vigtig en redning, og så fandt FCN lidt rytme i spillet, og efter et smukt opbygget angreb, blev Jens Stryger Larsen spillet fri på højrekanten, og hans flade indlæg drejede Morten Nordstrand flot i mål med ægte målscorernæse. Det gav lidt frisk FCN-spil i minutterne derefter, men da føringen ikke blev udbygget, blev de sidste ti minutter en hård kamp for at dæmme of for den offensiv, AaB var nødsaget til at sætte ind. Gæsterne fik presset FCN langt tilbage på banen, men heldigvis holdt forsvaret stand og afviste de fleste indlæg flot. Nu venter et spændende kampprogram med udekamp mod IF Elfsborg på torsdag og returkamp ugen efter i Farum Park mod de svenske mestre om billet til Europa League gruppespillet. Og imellem de to kampe en Superligakamp ude mod OB søndag 25. august.

Superligaen, 5. runde, 17. august

FCN-AaB 2-1 (1-1)
Mål:
14. minut: 1-0 Morten Nordstrand, assist Anders “AC” Christiansen
29. minut: 1-1 Kasper Kusk
71. minut: 2-1 Morten Nordstrand, assist Jens Stryger Larsen
Tilskuere: 4.013 tilskuere
Dommer: Jakob Kehlet
Advarsler: Nicolai Stokholm, FCN
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jakobsen
4 Conor O’Brien
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 90. minut 34 Emiliano Marcondes)
7 Nicolai Stokholm
9 Kim Aabech (ind i 64. minut 36 Kristian Lindberg)
10 Martin Vingaard
11 Morten Nordstrand (ind i 75. minut 34 Emiliano Marcondes)
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic (ind i 85. minut 27 Pascal Gregor)
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
6 Lasse Petry
25 Bassel Jradi
29 Andreas Maxsø