Lodtrækning på fredag

Kategorier


Michael Jakobsen fik sin FCN-debut mod Hulk og FC Zenit for en uge siden, og i aften kan de igen stå overfor hinanden. (Foto: Boesenfoto.dk)

Lodtrækning på fredag

Uanset resultatet i aften mod FC Zenit vil FC Nordsjælland være i bowlen til en ny spændende UEFA lodtrækning på fredag

Det er nogle utroligt spændende dage for FC Nordsjælland, og det gælder ikke kun på banen i aften kl. 18.00 i St. Petersburg i returkampen mod FC Zenit, men også alle de øvrige resultater i Champions League og Europa League kvalifikationen. FC Nordsjællands muligheder i den næste UEFA lodtrækning på fredag 9. august er nemlig også påvirket voldsomt af alle andre resultater end klubbens egne. Hvis det lykkes FCN at skabe sensationen i aften og sende FC Zenit ud, er præmisserne for fredagens lodtrækning ret enkle, for så ryger FCN i Play Off til Champions League som useedet men med sikkerhed for mindst en plads i Europa League gruppespillet. Efter 1-0 sejren til FC Zenit i Farum Park, er den mægtige russiske klub naturligvis storfavorit til at gå videre, og bliver FCN slået ud af Champions League kvalifikationen i aften, venter en nervepirrende lodtrækning på fredag til Play Off runden til gruppspillet i Europa League. Hvis det er den lodtrækning, FCN havner i, har rigtig mange af denne uges kampe i både CL og EL betydning for FCN, der vil ligge lige på vippen til at komme i den seedede halvdel. Det afgørende for FC Nordsjællands eventuelle seedning er, at der ikke bliver slået for mange seedede hold ud i Champions League kvalifikationen, for de bliver i såfald overflyttet til EL Play Off og vil være seedet igen. I går røg to seedede hold ud af CL, nemlig Apoel og Partizan, og der kan ryge et eller to hold mere i dag. Hvis FCN skal sikre seedning til en eventuel EL lodtrækning, skal et tilsvarende antal seedede hold tabe sammenlagt torsdag. Men efter første kamp i torsdags er der også god grund til at tro på, at det vil ske. Seedning er naturligvis ikke lig med garanti for at få en mere overkommelig modstander, men mulighederne vil være betydeligt større på fredag.