Himmelsk træffer gav FCN fortjent point

Kategorier


Morten Nordstrand lægger her an til årets mål i Superligaen. Dette himmelske saksespark giver FC Nordsjælland 2-2 mod FCK. (Foto: Boesenfoto.dk)

Himmelsk træffer gav FCN fortjent point

Morten Nordstrand lavede årets mål på saksespark til slutresultatet 2-2 i en meddrivende kamp i Farum Park

En himmelsk detalje gav de næsten 8.000 tilskuere i Farum Park en fantastisk oplevelse at gå hjem på. Knap ti minutter før tid steg Morten Nordstrand højt til vejrs med ryggen mod målet og bankede bolden i kassen med et sindssygt godt timet saksespark til 2-2 på den lange fremlægning fra Mario Ticinovic. Udligningen var fuldt fortjent efter et langvarigt pres af FC Nordsjælland, og 2-2 blev også resultatet af det medrivende drama, hvor FCN kom tilbage to gange og langt det meste af tiden var det bedste hold på banen. Efter en lidt afventende start fra begge hold kom der gang i løjerne efter godt et kvarter. Desværre for FC Nordsjælland, var Det gæsterne fra FCK, der først fik sat en træffer ind. En lang fremlægning fik Rurik Gislason alt for uhindret lov at tage med sig i medløb, og hans kanonhug røg i kassen ved nærmeste stolpe til 1-0. Det fik for alvor FC Nordsjælland til at gå til modangreb og lægge pres på de københavnske løver, der fik første advarsel med et skud lige forbi mål fra spids vinkel af Morten Nordstrand. Og øjeblikket efter burde Anders “AC” Christiansen have udlignet, da han blev spillet helt fri i feltet, men Johan Wiland reddede med en fodparade. I det 33. minut fik FCN så endelig udbytte af det store spilovertag, da Morten Nordstrand lynhurtigt opfattede muligheden for at komme imellem ved en dårlig tilbagelægning. Nordstrand fik lige prikket bolden fordi Johan Wiland, der nedlagde ham til straffespark. FCK-keeperen slap med gult kort men var chanceløs, da Martin Vingaard bankede bolden i kassen til 1-0 fra 11 meter pletten. Det blev ved 1-1 til pausen, selv om Lars Jacobsen i 1. halvlegs sidste sekudner havde en god mulighed, men han skød forbi fra spids vinkel. FCN måtte til 2. halvleg rokere lidt rundt, da Pascal Gregor måtte udgå med et trælår, og Lasse Petry kom på banen i stedet, mens Conor O’Brien blev rykket ud som højre back.’ Der var stillingskrig i det første kvarter af 2. halvleg, men så satte dommer Michael Johansen pludselig dagsorden for kampen, da han vurderede, at Ivan Runje havde hånd på bolden ved et indlæg fra inskiftede Igor Vetokele. Thomas Kristensen kunne derfor i det 62. minut bringe FCK foran 2-1 på det noget tvivlsomme straffespark. Herfra stod der FCN på det hele. “AC” havde et godt skud lige over mål, og FCN satte mere og mere tryk på. Kim Aabech kom på banen og lavede straks et super oplæg til Martin Vingaard, hvis skud strøg lige forbi trekantsammenføjningen. Udligningen lurede, og i det 83. minut kom den så næsten som sendt fra himlen. Mario Ticinovic slog en høj bold frem til Morten Nordstrand, der tog løbet på det helt rigtige tidspunkt, steg til vejrs med et helt vildt saksespark, der næppe overgåes i denn sæson. Nordstrand ramte bolden med et vristspark, der ikek levnede Wiland nogen som helst chance i FCK-målet. Årets perle i danske fodbold og sandsynligvis sæsonens mål allerede nu. Med 2-2 kunne FC Nordsjælland gå fra banen med en god følelse, for tigrene viste trånhøj moral ved at komme igen to gange. Og rigtig meget i spilopbygningen pegede i den rigtige retning. Det var et stort skridt på vejen mod et nyt velfungerende hold, og nu skal der bare arbejdes videre af samme spor. Sæsonens første sejr kommer forhåbentlig på lørdag kl. 17 hjemme mod AaB.  

Superligaen, 4. runde, 11. august

FCN-FCK 2-2 (1-1)
Mål:
18. minut: 0-1 Rurik Gislason
33. minut: 1-1 Martin Vingaard (straffe)
62. minut: 1-2 Thomas Kristensen (straffe)
83. minut: 2-2 Morten Nordstrand, assist Mario Ticinovic
Tilskuere: 7.769 tilskuere
Dommer: Michael Johansen
Advarsler: AConor O’Brien og Anders “AC” Christiansen, FCN, samt Johan Wiland, Marvin Poutié og Thomas Delaney, FCK..
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jakobsen
4 Conor O’Brien
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 90. minut 34 Emiliano Marcondes)
7 Nicolai Stokholm
10 Martin Vingaard
11 Morten Nordstrand
15 Jens Stryger Larsen (ind i 72. minut 9 Kim Aabech)
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
27 Pascal Gregor (ind i 46. minut 6 Lasse Petry)
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
25 Bassel Jradi
29 Andreas Maxsø
31 Mikkel Jensen