FCN U/19 vandt stor turnering i Belgien

Kategorier


Vild jubel i FCN-lejren efter finalesejren over West Ham.

FCN U/19 vandt stor turnering i Belgien

De unge tigre strøg helt til tops i stærkt internationalt selskab foran klubber som West Ham, Tottenham og Anderlecht

FC Nordsjællands U/19 mandskab er netop kommet retur efter en særdeles succesrig tur til Belgien, hvor de unge tigre strøg helt til tops i en stærkt besat international turnering, Euro-Foot 2013 Turneringen startede i fredags med to gruppekampe, mens de sidste tre gruppekampe blev spillet lørdag. Alle kampe varede to gange 25 minutter, og efter en flot turneringsstart for FCN med sejr på 4-1 over Cercle Brugge, løb FCN ind i en lussing på 4-0 i anden kamp mod Tottenham. FCN-spillerne lærte af lektien og vidste til lørdagens kampe, at man kun klarer sig internationalt, hvis man er topfokuseret hele tiden. De blev vundet alle tre med 3-0 over Standard Liege, 3-0 over Valencieennes og 2-0 over Zulte Waregam. Da Tottenham tabte et par kampe lørdag, blev FCN gruppevinder med 12 point foran Tottenham med 9, og begge hold gik til semifinalerne. Her mødte FCN belgiske Anderlecht. Den spændende kamp endte målløs og skulle afgøres i straffespark. Lasse Gram havde stået en flot kamp i målet, men cheftræner Peter Feher lavede et smart skaktræk og skiftede ét minut før kampafslutningen målmand til Sebastian Kjær, der er ekspert i at snuppe straffespark. Han reddede også to af Anderlechts forsøg, og så gik FCN til finalen med en score på 4-3. Tottenham blev slået ud på straffespark i den anden semifinale af West Ham, som således blev tigrenes finalemodstander i en rigtig god finalekamp. Det var dog en flok trætte spillere, der måtte finde de sidste ressourcer frem i den stegende varme. Finalen blev afgjort midt i 2. halvleg, hvor Mikkel Luimes Nielsen, som FCN her i sommerpausen har hentet i FC Midtjylland, spurtede helt fri på en dyb stikning og scorede til 1-0, der også blev slutresultatet. Og kronen på værket for en fantastisk indsats af alle i og omkring truppen. Talentchef Kenneth Rasmussen er meget imponeret af indsatsen hele vejen rundt: – Der blev arbejdet fantastisk godt af samtlige fra den fysiske sektor til holdledere, trænere og spillere. Det var kollektivets triumf, hvor alle lærte en masse om, hvad der kræves på internatonalt niveau. Det var en fornøjelse at følge kollektivet gennem hele turneringen. – Skal jeg fremhæve nogle spillere, må det blive Nicklas Mouritsen og Mads “Mini” Pedersen i forsvaret, og midtbanemotorerne Rasmus Johansson og Mathias Hebo. Fremme havde vi tre spillere, der alle scorede tre mål, Mikkel Luimes Nielsen, Johannes Ritter og Emil Erbas. Men de gjorde det godt over hele linjen og alle fortjener ros, siger Kenneth Rasmussen.