FCN skabte et godt resultat

Kategorier


Morten Nordstrand scorede til 1-0 efter godt en halv time.

FCN skabte et godt resultat

Med 1-1 i udekampen mod IF Elfsborg har FC Nordsjælland fortsat fine muligeder for at spille sig i Europa League gruppespillet hjemme i Farum Park i returkampen om en uge

FC nordsjælland står med gode muligheder for at spille sig i Europa League gruppespillet efter uafgjort 1-1 på udebane i den første kamp mod IF Elfsborg. Morten Nordstand bragte FCN foran med 1-0 efter godt en halv times spil, men desværre lykkedes det de svenske mestre udligne et kvarter før tid på et meget uheldigt mål, hvor Johan Larssons skud blev rettet af. Det hele skal altså nu afgøres i Farum Park om præcis en uge, men FCN fik et meget vigtigt udebanemål, og har dermed skabt et godt udgangspunkt og får forhåbentlig samme flotte opbakning i Farum Park, som holdet fik af de mange medrejsende fans i Borås. FCN viste fra kampens start, at holdet var opsat på at levere på et højt plan med stor fokus på organisationen, så det ikke blev til lette svenske chancer. Tigrene viste i stedet tænder flere gange foran IF Elfsborgs mål vogtet af den tidligere Farum-spiller Kevin Stuhr Ellegaard. Først var Morten Nordstrand ved at slippe fri, men hans skud blev i sidste øjeblik blokeret til hjørnespark, og da Jens Stryger Larsen midt i 1. halvleg slap alene igennem, fik han desværre ikke løftet sit lop højt nok til at snyde keeperen. Men i det 33. minut kom så forløsningen med det meget vigtige udebanemål, da FCN efter et kort hjørnespark løftede bolden helt over i modsatte side, hvor midterforsvarer Michael Jakobsen headede på tværs ind foran mål næsten helt nede på baglinjen. Målfarlige Morten Nordstrand var straks over læderet og sparkede bolden ind oppe i nettaget til 1-0. Nordstrands fjerde scoring i de seneste tre kampe. FCN havde styr på det meste i hele 1. halvleg og kunne have ført mere, men efter pausen tiltvang IF Elfsborg sig mere og mere af spillet, så hjemmeholdet i den sidste fjerdedel af kampen havde et overtag. FCN forsvarede sig dog godt, og udligningen til 1-1 godt et kvarter før tid var decideret uheldig. Højre back Johan Larsson kom på skudhold et stykke udenfor feltet men på en afstand, så Martin Hansen i målet givetvis havde reddet, hvis ikke skuddet havde ramt Patrick Mtiligas tåspids og var blevet rettet af til modsatte side af målet. Synd for FCN og især Patrick Mtiliga, der ellers spillede en helt fortræffelig kamp efter at være vendt retur fra sin skadespause. Men det blev ved 1-1 og dermed en god udgangsposition for FCN til returen i Farum Park. Og i det hele taget en særdeles opmuntrende præstation af hele FCN-mandskabet, der både kæmpede og spillede godt.  

Europa League, Play off til gruppespillet, 22. august

IF Elfsborg-FCN 1-1 (0-1)
Mål:
33. minut: 0-1 Morten Nordstrand, assist Michael Jakobsen 
74. minut: 1-1 Johan Larsson
Dommer: Fernando Vitiennes, Spanien
Tilskuere: 5.330
Advarsler: Jon Jönsson, Andreas Klarström, Johan Larsson og Niklas Hult, Elfsborg, samt Lasse Petry og Emiliano Marcondes, FCN. 
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jakobsen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 64. minut 36 Kristian Lindberg)
6 Lasse Petry
7 Nicolai Stokholm 
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
11 Morten Nordstrand (ind i 63. minut 34 Emiliano Marcondes)
15 Jens Stryger Larsen (ind i 85. minut 27 Pascal Gregor)
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
4 Conor O’Brien
25 Bassel Jradi
30 Nicolai Johannesen