FCN manglede igen effektivitet

Kategorier


Nicolai Stokholm reducerede i sidste minut til 1-2 på straffespark. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN manglede igen effektivitet

AGF slog til på sine muligheder mod slutningen og vandt 2-1 i en tæt og opslidende kamp

Den ekstreme varme satte sit klare præg på dagens Superligaopgør. Det blev et opslidende “hedeslag”, hvor begge hold lurede på den mulighed, der kunne skabe den afgørende målchance og give ny energi. FC Nordsjælland kendte desværre igen ikke besøgelsestiden foran det århusianske mål, og så slog AGF i stedet til med godt et kvarter igen på en hurtig kontra efter et boldtab højt oppe på banen. Osama Akharraz kunne spæne alene igennem og lægge bolden forbi Jesper Hansen og i mål til 1-0. Det var en slem mavepuster for de nordsjællandske tigre, mens AGF fik endnu mere gejst. FCN blev nødt til at satse mere, og det straffede AGF igen, da Casper Sloth syv minutter før tid gik solo og sparkede fladt i kassen til 2-0. Det fik derfor kun kosmetisk betydning, at anfører Nicolai Stokholm i 90. minut kunne pynte til 1-2 for FCN på et korrekt dømt straffespark for hånd på bolden. Få øjeblikke før havde netop indskiftede Bassel Jradi haft en kæmpechance for at reducere, men manglende effektivitet blev igen symtomatisk for FCN i en tæt kamp, hvor de små marginaler i øjeblikket falder ud til modstandernes fordel. Det fik man et eksempel på allerede i 1. halvleg, da Nicolai Stokholm efter en halv time hamrede et glimrende langskud afsted, men Steffen Rasmussen i AGF-målet fik lige akkurat drejet bolden op på overliggeren, hvorfra den røg i spil igen. Det var dog også FC Nordsjællands eneste rigtigt farlige forsøg i en 1. halvleg, der generelt var meget chanceløs, men hvor AGF også havde et nærgående forsøg, da et drilsk indlæg passerede hele vejen igennem et tætpakket felt og ramte bagstolpe, før FCN-forsvaret fik bolden ekspederet væk. Kort før pausen blev FCN ramt af en alvorlig skade, da Patrick Mtiliga måtte udgå med en forstrækning i baglåret. Morten Nordstrand kom på banen i stedet tre minutter før pausen, og fra 2. halvlegs start blev der omrokeret en del. FCN startede kampen i den formation med tre i bagkæden, der lykkedes så fint mod FC Zenit, men efter pausen vendte FCN tilbage til favoritsystemet. Det var ved at give bonus i 2. halvlegs allerførste minut, hvor FCN kombinerede sig flot igennem, og Oliver Thychosen fik sig driblet fri til skud på kanten af straffesparksfeltet. Mirakuløst fik AGF-keeperen pareret bolden ud på indersiden af stolpen, hvorfra den trillede på tværs langs målstregen, og Jens Stryger Larsen kom lige akkurat en brøkdel af et sekund for sent til at prikke den ind. Lidt efter slap Martin Vingaard fri til skud efter fint ping pong spil med Nordstrand, men bolden røg over mål. Kampen udviklede sig til en åben slagduel, efterhånden som trætheden meldte sig hos de varmeplagede spillere, og det var altså århusianerne, der bedst forstod at holde hovedet koldt, da den afgørende fase kom. Med nederlaget på 1-2 har FC Nordsjælland fået en skidt start på den nye sæson med kun et point på tavlen, men de mange nye spillere skal nok finde sammen til en slagkraftig enhed i løbet af de kommende uger. Nu venter den svære kamp i Rusland mod FC Zenit på onsdag, og på søndag kommer FC København på besøg i Farum Park. Du kan stadig nå at sikre billet til den kamp ved at KLIKKE HER

Superligaen, 3. runde, 3. august

AGF-FCN 2-1 (0-0)
Mål:
73. minut: 1-0 Osama Akharrez
83. minut: 2-0 Casper Sloth
90. minut: 2-1 Nicolai Stokholm (straffe)
Tilskuere: 6.997 tilskuere
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Alexander Juel Andersen, AGF, og Oliver Thychosen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Michael Jakobsen
5 Anders “AC” Christiansen
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga (ind i 43. minut 11 Morten Nordstrand)
10 Martin Vingaard
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
27 Pascal Gregor (ind i 81. minut 25 Bassel Jradi)
37 Oliver Thychosen (ind i 64. minut 9 Kim Aabech)
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
17 Søren Christensen
30 Nicolai Johannessen
34 Emiliano Marcondes