Den russiske bjørn var alt for stærk

Kategorier


Martin Hansen i FCN-målet havde en travl aften i St. Petersborg og reddede flere forsøg ligesom her i den første kamp på hjemmebane. (Foto: Boesenfoto.dk)

Den russiske bjørn var alt for stærk

FC Nordsjælland var oppe mod overmagten i St. Petersborg og tabte 0-5, men tigrene burde også have scoret et par mål

Den russiske bjørn var alt for stærk for de nordsjællandske tigre, og selv om FC Nordsjælland i aftenens returkamp skabte rigeligt med chancer til mindst to tre mål, var FC Zenit bare så meget skarpere, at storsejren var helt i orden. FC Zenits sejrscifre kom til at lyde på 5-0, men 7-3 havde måske været det passende billede af en kamp, hvor angrebsspillet var noget mere sprudlende en defensiven hos begge hold. Og så havde FC Zenit lige den kynisme i afslutningerne, der er så nødvendig i international topfodbold, mens FCN brændte selv de mest oplagte, her iblandt et straffespark. Sammenlagt er det således FC Zenit, der med cifrene 6-0 over to kampe kan forfølge drømmen om at spille Champions League, mens der for FC Nordsjælland venter endnu en chance internationalt i Play Off til Europa League gruppespillet. Der er lodtrækning på fredag, og der er en god mulighed for, at FCN kan blive seedet i den lodtrækning og dermed få en større mulighed for at trække en mere jævnbyrdig modstander end FC Zenit. Straks fra første fløjt i St. Petersborg så man hvilke problemer, FCN ville få. FC Zenit lagde et højt pres, og det smadrede alt FCN-opspil i det første kvarter. Tigrene fik slet ikke ro på bolden og tid til at finde en fornuftig aflevering. Da panikken også blev krydret med lidt misforståelser intern, var det meget heldigt, at FCN slap uskadt fra 1. halvdel af 1. halvleg. Da det endelig så ud til, at FCN var ved at overvinde de værste stormløb og få lidt gang i eget spil, slog FC Zenit til med en scoring i det 26. minut, hvor det russiske mandskab kynisk udnyttede, at Michael Jakobsen lå skadet ved midterlinjen. Hulk løb fri i venstre side og spillede Shirokov fri til til en sikker scoring med et fladt skud. FC Nordsjælland svarede godt igen i slutingen af 1. halvleg med et par gode udfordringer af unge Oliver Thychosen, der et par gange satte sin direkte oppasser og slog giftige indlæg, inden han i det 38. minut skadet måtte lade sig udskifte med Emiliano Marcondes. Kort før pausen kom Morten Nordstrand også fri på en dyb stikning men valgte indlægget frem for et skud, og så kom der lige en fod i vejen. FCN startede også 2. halvleg i optimistisk stil og skabte et par halve målchancer, der gav tro på, at der kunne blive spænding om det samlede udfald igen. Men i stedet for den udligning, der for alvor kunne have rystet FC Zenit, kom der i det 50. minut et knockout hug fra Hulks venstreben med kort aftræk til 2-0. Herefter blev der skabt målchancer på samlebånd i begge ender af banen, men FC Zenit var bare langt skarpere i sine gennembrud i feltet og scorede let til både 3-0 og 4-0 midtvejs i halvlegen. Mario Ticinovic havde ind imellem disse russiske scoringer en friløber men skød over mål. I det 73. minut burde FCN have været på tavlen, da Mario Ticinovi igen flot udnyttede et russisk forsvarskiks, afdriblede keeperen og lagde bolden ind foran, hvor Emiliano Marcondes måtte se sin afslutning reddet med hænderne af Luis Neto på målstregen. Den belgiske dommer fløjtede korrekt for straffespark og gav Neto det røde kort. Desværre for FCN ramte anfører Nicolai Stokholm indersiden af stolpen på skuddet fra 11 meter pletten, og bolden gik i spil igen. FCN pressede hårdt på for at pynte på facit i de næste minutter, og indskiftede Conor O’Brien ramte overliggeren med et godt skud. Men ineffektiviteten fortsatte hos FCN, og så slog FC Zenit i stedet til igen til 5-0 i tillægstiden. FCN må lære af lektien i St. Petersborg og prøve at udnytte den ekstra chance i Play Off til Europa League, men allerførst gælder det den uhyre vigtige Superligakamp i Farum Park på søndag kl. 19 mod FCK.

Champions League, 3. kvalifikationsrunde, 7. aug.

FC Zenit St. Petersburg-FCN 5-0 (1-0)
Mål:
26. minut: 1-0 Roman Shirkov
50. minut: 2-0 Hulk
62. minut: 3-0 Miguel Danny
68. minut: 4-0 Andrey Arshavin
93. minut: 5-0 Roman Shirkov
Tilskuere: 5.417 tilskuere
Dommer: (Belgien)
Rødt kort: Luis Neto, FC Zenit (73. minut) 
Advarsler: Alexander Bukharov, FC Zenit, samt Michael Jakobsen og Anders “AC” Christiansen, FCN. 
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jakobsen
5 Anders “AC” Christiansen
7 Nicolai Stokholm
10 Martin Vingaard
11 Morten Nordstrand (ind i 57. minut 30 Nicolai Johannessen)
15 Jens Stryger Larsen (ind i 71. minut 4 Conor O’Brien) 
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic 
27 Pascal Gregor
37 Oliver Thychosen (ind i 38. minut 34 Emiliano Marcondes)
På bænken uden at komme ind:
1 Jesper Hansen
6 Lasse Petry
29 Andreas Maxsø
31 Mikkel Jensen