Spændende lodtrækning fredag

Kategorier


DM-sølvet har givet FCN adgang til Champions League kvalifikationsspillet. (Foto: Boesenfoto.dk)

Spændende lodtrækning fredag

En række storhold venter i bowlen, når der på fredag kl. 12 trækkes lod til Champions League kvalifikationen i Nyon i Schweiz

Nu nærmer tiden sig, hvor vi får sat navn på FC Nordsjællands modstander i Champions League kvalifikationen. Fem seedede storhold ligger og venter i bowlen på FC Nordsjælland og de øvrige fire useedede hold ved lodtræningen fredag i UEFA’s hovedkvarter i Nyon i Schweiz. Lodtrækningen starter kl. 12, og FC Nordsjælland træder ind i 3. kvalifikationsrunde til Champions League, hvor kampdagene er 30/31. juli med returmøde 6/7. august. De endelige spilletidspunkter fastsættes umiddelbart efter lodtrækningen. FCN er i lodtrækningspulje med 10 “ikke mesterhold”, der skal spille om fem pladser i næste runde, som er Play Off til Champions League. Som useedet vil FCN få en modstander blandt de fem seedede klubber. De 5 seedede:
Olympique Lyon, Frankrig
Zenit St. Petersburg, Rusland
PSV Eindhoven, Holland
Metalist Kharkiv, Ukraine
Fenerbahce, Tyrkiet

De 5 useedede:
PAOK Thessaloniki, Grækenland
FC Salzburg, Østrig
FC Nordsjælland
Grasshoppers Zürich, Schweiz
Zulte Waregem, Belgien Hvis det lykkes FC Nordsjælland at vinde sammenlagt over den modstander, der kommer op af bowlen på fredag, har FCN chancen for igen i denne sæson at nå det forjættede fodboldland, CL gruppespillet. Men forinden venter der endnu en svær forhindring i Play Off runden hvor nye “ikke mestre” fra de helt store fodboldlande træder ind til kampdage 20/21. august og 27/28. august. I tilfælde af samlet sejr over modstanderen, der findes på fredag, vil FCN dog under alle omstændigheder være sikret en plads i Europa League gruppespillet. Og bliver det til et nederlag samlet i første omgang for FCN, er der en chance mere for at nå Europa League gruppespillet. I så fald skal tigrene spille med i EL Play Off runden med lodtrækning 9. august og kampdage 22. og 29. august FC Nordsjælland er altså sikret mindst fire internationale kampe frem mod 1. september, og der er to muligheder for at opnå yderligere 10 i løbet af efteråret i enten CL eller EL gruppespillet. Meget vil afhænge af fredagens lodtrækning. Selv om der kun er stærke hold med, vil udfordringen være meget forskellig, også rent rejsemæssigt. FCN er naturligvis repræsenteret ved lodtrækningen på fredag, således at planlægningen kan starte med det samme.