Hjulmand: Enormt potentiale

Kategorier


Anders “AC” Christiansen er kampklar igen efter sin skadespause. (Foto: Boesenfoto.dk)

Hjulmand: Enormt potentiale

På grund af mange skader hos etablerede spillere, har FC Nordsjællands sæsonforberedelser været lidt hakkende, men cheftræneren ser store muligheder i truppen

På mandag står FC Nordsjælland klar til sæsonpremiere i Esbjerg, og foran venter en meget spændende periode, der udover syv Superligakampe også byder på vigtige fire internationale kampe frem til landskampausen i begyndelsen af september. FC Nordsjælland har forberedt sig bedst muligt bl.a. med en god træningslejr i Polen, og cheftræneren kan samtidig glæde sig over nye ansigter i truppen og dermed endnu flere kort at spille, når holdet skal sættes. Efterveer fra skader hos en håndfuld spillere gør dog, at cheftræneren i første omgang forventer en periode, hvor holdet skal finde rytmen og spille sig ind i turneringen. – Vi glæder os til opgaverne, men der har da været nogle udfordringer på vejen. Dels har vi haft en stor udskiftning med mange nye i truppen i det seneste halve år, og dertil kommer, at en række af de etablerede spillere har været eller er ude med skader. – På skadeslisten har jeg her i optakten kunnet tælle op til syv potentielle spillere til startformationen, og det har gjort, at truppen ved træningen har været med mange nye og unge spillere, mens der kun har været få af de spillere, der kender systemet og spillestilen. Derfor er vi lige nu ikke helt så stærke, som vi gerne ville være og også bliver. – Det er meget dygtige spillere, vi har i truppen, men jeg har kunnet mærke, at mekanismerne er blevet lidt mere stive, og derfor kan den første måned godt blive lidt mere hakkende i rytmen. Vi skal fokusere på at udvikle holdet og hive nogle sejre hjem, selv om vi måske ikke rammer vort spillemæssigt højeste niveau i turneringens første fase, siger Kasper Hjulmand. – Truppen har dog et meget stort potentiale med nogle kvaliteter, vi får at se hen ad vejen og jeg forventer faktisk, at vi i løbet af efteråret vil nå et niveau, der kan ramme noget af det bedste, vi har set. Det kræver, at vi får arbejdet os ind i turneringen og i spillet, men alle arbejder hårdt ved træningen, de er nysgerrige og elsker spillet, så muligheden for at ramme niveauet, når alle mand er klar, er i høj grad til stede. Vi gør det så hurtigt, vi overhovedet kan, og heldigvis er flere spillere allerede på vej tilbage. – ”AC” har fået spilletid i de seneste to træningskampe og træner godt med nu. Også Patrick (Mtiliga) er i gang og kan forhåbentlig holde. Lorentzen er på banen for første gang i år, og både Nordstrand og Søren C. er nu med i en del af træningen. Forude skimter jeg desuden Uffe Bech, lyder det optimistisk fra Kasper Hjulmand. Spillerstatus: Anders “AC” Christiansen blev opereret i underbenene lige efter forårets sidste kamp og har siddet udenfor i starten af opstarten. Hans genoptræning er gået hurtigere end ventet og han spillede både i sidste træningskamp og tirsdagens reserveholdskamp. Patrick Mtiliga har siddet udenfor i den første del af sæsonoptakten med efterveer fra foråret, men fik også spilletid i reserveholdskampen. Søren Christensen er efter lysken-problemer tilbage på træningsbanen og ventes meget snart at deltage i holdtræningen. Morten Nordstrand træner ligeledes fuldt med efter nogle problemer med baglåret. Kristian Lindberg og Oguzhan “OG” Aynaoglu døjer begge med lysken-problemer, og der går nok to til tre uger, før de kan træne med igen. Uffe Bech fik knæproblemer i slutningen af foråret og genoptræningen går helt efter planen. Han træner nu med bold og kan snart indgå i holdtræningen. Kasper Lorentzens genoptræning går som planlagt, og han træner nu med holdet igen. Andreas Laudrup er ramt af en betændelse og træner primært i styrkerummet. Genoptager træningen, så snart det er muligt.