Fremragende indsats af FCN

Kategorier


Martin Hansen viste format med et par fremragende redninger. Her piller han bolden fra en fri Hulk. (Foto: Boesenfoto.dk)

Fremragende indsats af FCN

Intet er afgjort endnu, selv om FC Zenit tog første sæt med 1-0 i Farum Park. FC Nordsjælland viste flotte takter, og måske får holdet det sidste held i Rusland

Efter en lidt hakkende start frygtede mange måske for FC Nordsjællands skæbne i Champions League kvalifikationen mod stærke FC Zenit St. Petersburg. Men tigrene gik frygtløst til opgaven og leverede en fremragende indsats over samtlige 90 minutter. Desværre faldt resultatet ud i russisk favør med en smal 1-0 sejr til FC Zenit, men FC Nordsjælland var med til sidste fløjt og havde fortjent mindst uafgjort for præstationen. FC Zenit har giftige afsluttere, men også hjemmeholdet viste et format, der fik de 5.417 tilskuere i Farum Park til at juble af begejstring mange gange. FCN havde skiftet til en 3-4-3 formation og gav debut til nyindkøbte Michael Jakobsen i bagkæden sammen med unge Pascal Gregor og Ivan Runje, mens der var genvalg til Martin Hansen på målmandsposten. Det fungerede godt, og det gav Jens Stryger Larsen og Patrick Mtiliga bedre chancer for også at boltre sig offensivt helt ude på kanterne, men stadig være glimrende back up defensivt. Især Patrick Mtiliga sprudlede i den rolle, så det til tider var helt verdensklasse, hvad den lille fighter præsterede fremadrettet i samspillet med Mario Ticinovic, der også var toptændt og ydede maksimalt. Nicolai Stokholm og Anders “AC” Christiansen var et hårdt arbejdende maskinrum, og foran dem lavede Martin Vingaard mange kreative ting, og Oliver Thychosen udfordrede flot på højrekanten. I det hele taget en helstøbt holdpræstation, selv om FCN var oppe mod et virkeligt klassemandskab, hvilket man også fik mange beviser på i FC Zenits knivskarpe omstillingsspil. Straks fra første fløjt viste tigrene den nødvendige indstilling til at ofre sig 100% i alle nærkampe, men selv om FCN havde en del spil og gjorde det fornuftigt, var det FC Zenit, der havde de to største chancer i de første tyve minutter. Begge gange reddede Martin Hansen på imponerende vis afslutningerne fra Hulk. Først fik den pansrede brasilianske kampvogn vristet sig helt fri til afslutning og i andet forsøg var det et knaldhårdt skud direkte på frispark. Men den allerstørste målchance kreerede FCN efter knap en halv time, da Ivan Runje slog en super præcis bold frem mod Patrick Mtiliga, der på første boldberøring smart rundede sin oppasser og rykkede mod mål langs baglinjen. Hans indlæg gav Jens Stryger Larsen frit skud, men desværre strøg Strygers skud lige forbi. FCN sluttede i det hele taget 1. halvleg bedst af med et nærgående hovedstød fra Michael Jakobsen efter hjørnespark og en løs målchance til den ihærdige Oliver Thychosen. Også lynhurtige Arshavin havde dog et godt forsøg, da han sprintede fri men skød forbi mål, så det forblev målløst til pausen. Efter tre minutter i 2. halvleg lavede FCN et mønsterangreb, hvor Stokholm spillede Mtiliga dybt, og indlægget fra Mtiliga gav Oliver Thychosen en god hovedstødchance, men bolden blev ikke placeret yderligt nok. Og så viste FC Zenit sin styrke i en hurtig kontra, hvor netop indskiftede Kershakov sprintede fri og scorede fladt til 1-0. En slem dukkert for FCN, der dog hurtigt forvandt chokket og blev mere og mere spilstyrende. Mario Ticinovic fik en kæmpechance for udligning, da han smart blev spillet blank i feltet af Oliver Thychosen, men desværre fik Mario ikke drejet bolden udenom den fremstormende keeper. I den resterende del af kampen forsøgte FCN at lægge mere og mere på. Selv om spillerne efterhånden var dødtrætte af det hårde tempo, fremtvang FCN en række hjørnespark og et frispark lige udenfor feltet, og der var optræk til udligning flere gange, måske lugtede det endda en smule af straffespark, da indskiftede Morten Nordstrand var ved at komme til afslutning ti minutter før tid. Den fortjente udligning kom aldrig, men måske tilsmiles FC Nordsjælland af mere held i afslutningerne i St. Petersburg, når der er returkamp næste onsdag. Der er i hvert fald ingen grund til at give op på forhånd, for så meget overmagt er FC Zenit ikke, hvis FCN igen leverer en toppræstation. Kampen gav store løfter for fremtiden for FCN-mandskabet med en stribe nye spillere på holdet.

Champions League, 3. kvalifikationsrunde, 30. juli

FCN-FC Zenit St. Petersburg 0-1 (0-0)
Mål:
49. minut: 0-1 Alexander Kerchakov
Tilskuere: 5.417 tilskuere
Dommer: Alon Yefet (Israel) 
Advarsler: Patrick Mtiliga, FCN, og Luis Neto, FC Zenit. 
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jakobsen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 62. minut 11 Morten Nordstrand)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic  (ind i 82. minut 9 Kim Aabech) 
27 Pascal Gregor
37 Oliver Thychosen (ind i 74. minut 34 Emiliano Marcondes)
På bænken uden at komme ind:
1 Jesper Hansen
19 Mark Gundelach
29 Andreas Maxsø
30 Nicolai Johannessen