FCN fik ikke udnyttet drømmestart

Kategorier


Martin Vingaard udfordrede ofte Viborg-forsvaret, men han havde ikke held med sine afslutninger. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN fik ikke udnyttet drømmestart

En lynscoring af Nicolai Stokholm var desværre ikke nok til at få FCN tilbage på sejrssporet, og kampen mod Viborg endte uafgjort 1-1

FC Nordsjælland holdt fast i, at Farum Park er en fæstning, hvor modstanderne meget sjældent slipper fra med en sejr. Men at Viborg fik det ene point med sig hjem fra dagens kamp var lidt ærgerligt i betragtning af, at FCN fik en drømmestart med scoring allerede efter godt et minuts spil. Anfører Nicolai Stokholm var tilbage efter karantæne i sæsonpremieren, og han nettede fra nært hold, da Viborg-forsvaret ikke fik clearet et smart indlæg bagover sig selv af Morten Nordstrand, der også var tilbage efter en skadespause. Et minut og tyve sekunder og føring på 1-0. Det var med til at tænde op under stemningen for de godt 5.000 tilskuere i Farum Park, men det blev desværre ikke fulgt godt nok op af tigrene. Viborg fandt fodfæste igen, og efter et godt skud fra Martin Vingaard lige over mål, tog gæsterne fat med nogle nærgående afslutninger. Patrick Mtiliga måtte således redde på selve målstregen i en prekær situation. FC Nordsjælland havde i hele første halvleg svært ved at få spillet til at rulle rigtigt, selv om spillerne udstrålede vilje og havde den helt rigtige indstilling til kampen. Der er mange nye spillere på holdet, og det tager tydeligvis tid, før de vante automatismer i spillet er på plads. De så man også i starten af 2. halvleg, hvor den debuterende målmand  Martin Hansen måtte diske op med en super redning for at hindre en scoring fra hyperfarlige Thomas Dalgaard, der lidt efter også havde et hovedstød på stolpen. FCN-forsvaret havde problemer med hjørnespark, hvor Viborg pressede hårdt på i feltet, og i det 52. minut slog gæsterne til på sådan en mulighed. En ripost efter en dårlig clearing faldt for fødderne af Lucas Jensen, der hamrede bolden i kassen til 1-1. Det var som om, Viborgs udligning satte mere skub i FCN, der nu gik højere op i presspillet og ofte via det velkendte genpres erobrede boldene hurtigt retur. Det gav en stribe halve chancer. Nærgående skud fra både “AC” og Martin Vingaard viste vejen, og det blev efterhånden fulgt op af en slutspurt, hvor FCN i de sidste tyve minutter viste meget af det FCN-spil, vi kender så godt. Der blev skabt gode scoringsmuligheder via angreb over fløjene, og mod slutningen fik FCN skabt så mange muligheder for en afgørende træffer, at det burde være blevet til den hjememsejr, alle drømte om. Især havde Patrick Mtiliga nogle super farlige indlæg, hvor Viborg var tæt på at lave selvmål, men bolden prellede af på overliggeren. Både Nicolai Stokholm og Martin Vingaard havde afslutninger, der med lidt held havde givet sejrsmålet. Men den sidste kvalitet manglede lige i afslutningerne, og så måtte FCN nøjes med det ene point. Allerede på tirsdag venter en ny stor udfordring, når FC Zenit kommer på besøg i Farum Park til Champions League kvalifikationskamp, og forhåbentlig kan FCN videreudvikle på nogle af de gode momenter fra kampen mod Viborg. 

Superligaen, 2. runde, 26. juli

FCN-Viborg 1-1 (1-0)
Mål:
2. minut: 1-0 Nicolai Stokholm, assist Morten Nordstrand
52. minut: 1-1 Lucas Jensen
Tilskuere: 5.067 tilskuere
Dommer: Peter Rasmussen
Advarsler: Anders “AC” Christiansen og Mario Ticinovic, FCN, samt Michal Pescovic og Christopher Poulsen, Viborg
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 79. minut 34 Emiliano Marcondes)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
11 Morten Nordstrand (ind i 65. minut 9 Kim Aabech) 
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
27 Pascal Gregor
37 Oliver Thychosen (ind i 74. minut 6 Lasse Petry)
På bænken uden at komme ind:
1 Jesper Hansen
19 Mark Gundelach
25 Baassel Jradi
30 Nicolai Johannessen