FCN blæst ud i Esbjerg

Kategorier


Oliver Thychosen fik vist fine takter i angrebet, da han kom på banen til debut for FCN i de sidste tyve minutter.

FCN blæst ud i Esbjerg

En flok veloplagte vestjyder afgjorde reelt kampen med tre scoringer i den første halve time og vandt 4-0 i overbevisende stil

Det er normalt den stride vestenvind, man bør frygte i Esbjerg, men i aften var det en helt anden kraft, der blæste FC Nordsjælland ud af Blue Water Arena. Det var en flok toptændte vestjyske fodboldspillere, der skabte en modvind, som FCN-spillerne slet ikke kunne modstå. Især den første halve time var forfærdelig set med nordsjællandske øjne. Esbjerg stod højt på banen fra første fløjt og lagde et tungt pres på tigrene, der slet ikke kunne finde rytme i opspillet. FCN blev presset til en stribe fatale boldtab, og allerede i et 8. minut straffede hjemmeholdet en fejlaflevering i egen forsvarszone. Martin Braithwaite scorede til 1-0 på en hurtig omstilling, hvor han brugte sin speed til at afdrible sagesløse Jesper Hansen i målet. Lidt efter viste Jesper Hansen formatet ved at redde et hovedstød fra nært hold fra Emil Lyng, men det var en stakket frist for et FCN-mandskab, der langtfra var afstemt med mange nye folk på holdet. Fejlplaceringer og forkerte beslutninger gav Esbjerg endnu to hurtige mål ved debutanten Mick van Buren i det 20. og 24. minut. Først til 2-0  i helt fri position med et vetimet lob over Jesper Hansen og dernæst til 3-0 efter en forrygende solotur fra midten. FC Nordsjællands cheftræner reagerede på den forfærdelige start med to hurtige udskiftninger og en ændring af systemet til en tremands bagkæde og mere kompakt midtbanespil. Det stabiliserede holdet noget, og det blev ved 3-0 til Esbjerg i en 1. halvleg, hvor FCN reelt intet fik skabt i offensiven. Det blev betydeligt bedre efter pausen, hvor FCN forsøgte at få det hurtige mål, der kunne have givet ny tro på point, og Emiliano Marcondes var tæt på at få en stor chance på indlæg fra Patrick Mtiliga, der i fravær af karantæneramte Nicolai Stokholm var anfører. Efter et lille kvarter i 2. halvleg gik det imidlertid igen galt for FCN, da Esbjerg gennemførte en kontra med al den speed, Jacob Ankersen besidder, og Martin Braithwaite kunne let skubbe hans tværpasning i mål til 4-0. FCN fik mod slutingen af kampen organiseret sig langt bedre, og især indskiftede Oliver Thychosen viste sig flot frem i sin debut med flere gode aktioner i de sidste tyve minutter. Thychosen havde selv to farlige afslutninger og fik også spilet Jens Stryger Larsen fri til et nærgående skud. Martin Vingaard testede Esbjerg-keeper Frederik Rønnow på et direkte frispark, men noget trøstmål blev det desværre ikke til for tigrene trods gode intentioner og langt bedre spil i 2. halvleg. Med de mange nye folk og skader hos en række stamspillere har holdet ikke nået at overvinde det lidt hakkende spil fra træningskampene, men selv om sæsonpremieren blev en fæl oplevelse, er der god grund til at tro på fremtiden, når holdet bliver lidt mere sammenspillet. De unge betalte lærepenge i Esbjerg mod et meget stærkt hjemmehold. Forhåbentlig vil det allerede på fredag se helt anderledes ud, når FC Nordsjælland tager imod Viborg i Farum Park. På hjemmebane har FCN vist sig fantastisk stærk i de seneste to sæsoner med et stort publikum i ryggen, og sådan skal det være igen i denne sæson. Holdet har brug for bedst mulige opbakning, så mød op i Farum Park og vær med til at fejre klubbens 10 års jubilæum fredag aften kl. 18.30.

Superligaen, 1. runde, 22. juli

Esbjerg-FCN 4-0 (3-0)
Mål:
8. minut: 1-0 Martin Braithwaite
20. minut: 2-0 Mick van Buren
24. minut: 3-0 Mick van Buren
59. minut: 4-0 Martin Braithwaite
Tilskuere: 7.594 tilskuere
Dommer: Jens Maae
Advarsler: Drobo-Ampem og Hans Henrik Andreasen, Esbjerg.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
4 Conor O’Brien
5 Anders “AC” Christiansen
6 Lasse Petry (ind i 30. minut 27 Pascal Gregor)
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
19 Mark Gundelach (ind i 36. minut 15 Jens Stryger Larsen)
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
30 Nicolai Johannessen
34 Emiliano Marcondes (ind i 67. minut 37 Oliver Thychosen)
På bænken uden at komme ind:
35 Martin Hansen
9 Kim Aabech
24 Kamal Issah
25 Bassel Jradi