U/17 tabte pokalfinalen i Roskilde

Kategorier


Sølvmedaljer er en fattig trøst efter en tabt pokalfinale ser man tydeligt på de unge FCN-spillere.

U/17 tabte pokalfinalen i Roskilde

FC Nordsjællands unge tigre fik aldrig rigtigt spillet til at glide, og FC Roskilde tog pokalen med en 2-0 sejr

Der var mange mennesker og rigtig god stemning i Roskilde Idrætspark tisdag aften, hvor FC Roskildes U/17 drenge dystede mod FC Nordsjællands unge tigre i pokalfinalen i DBU Sjælland regi. Og for hjemmeholdets mange tilhængere steg stemningen med en hurtig scoring, og den holdt sig hele vejen igennem, så de lokale Roskilde-drenge efter kampen kunne hæve pokalen i triumf efter en 2-0 sejr. Det skinnede igennem fra start, at spillerne fra Roskildes 1. divisionshold for U/17 var gået på banen med en stærk vilje til at nedkæmpe Ligamandskabet fra FCN, og det gav bonus allerede i kampens andet minut. Et Roskilde-pres skabte panik i FCN-fosvaret, så hjemmeholdets spillere i to omgange kunne generobre bolden i FCN-feltet. Andreas Juul Gelboth kvitterede for den gratis chance ved at hamre bolden i kassen til 1-0. Det forstærkede FC Nordsjællands forsvarsforvirring i de kommende minutter, men da tigrene havde overvundet de begyndervanskelighder uden flere mål imod sig, fik FCN efter et kvarter godt gang i det vante FCN-spil, der dog havde noget vanskelige betingelser på den knoldede grønsvær. FC Nordsjællands drenge tiltvang sig meget boldbesiddelse, men blev aldrig rigtigt målfarlige, mens FC Roskilde var mere direkte og skabte chancer. Fra 2. halvlegs start var det tydeligt, at FCN ville skrue tempoet i vejret og presse for generobringer højere oppe på banen. FCN-drengene kæmpede virkelig for deres chance, og finalen kunne have fået et helt andet udfald, hvis dommeren havde dømt det starffespark, der virkede oplagt, da en helt fri Mikkel Hansen blev skubbet omkuld i feltet med en hånd i ryggen. Men dommeren vinkede afværgende, og så blev det kun til sporadiske forsøg på udligning ved Mads Pedersen og Marcus Ingvartsen. I det 63. minut satte FC Roskilde så trumf på, da Casper Lund afsluttede en hurtig kontra med at banke bolden ind i fjerneste målkrog til 2-0. Et flot mål og manifestationen af en fortjent hjemmesejr. FCN havde en kæmpe chance for reducering kort efter, men da den ikke blev udnyttet sivede troen på sejr ud af tigrene. FC Roskilde fik efter kampen overrakt poka log guldmedaljer, mens FC Nordsjællands drenge måtte nøjes med sølvmedaljer som bevis for, at de var nået så langt og havde fået oplevelsen af en pokalfinale. – Roskildes drenge viste stor vilje og skabte flere målchancer, end vi gjorde. Vi spillede ikke hurtigt og direkte nok til at bryde igennem, så der er ikke noget at indvende mod kampens resultat, lød det nøgternt fra Sune Jensen, cheftræner for FCN U/17. FC Nordsjællands U-sektor kan dog stadig nå at få en stor triumf i dennen uge, da det er på lørdag hjemme i Farum Park, at mesterskabet for U/19 skal afgøres på sidste spilledag. FC Nordsjælland fører U/19 Ligaen og kan vinde guld blot med uafgjort i hjemmekampen mod Silkeborg. U/17 møder også Silkeborg i Farum Park på lørdag men har flere spillerunder tilbage.