Talentfokus: Kasper Kurland ny U/17 cheftræner

Kategorier


Kasper Kurland kan i fremtiden se frem til at skulle træne i Farum Park.

Talentfokus: Kasper Kurland ny U/17 cheftræner

Kasper Kurland overtager jobbet som cheftræner for FC Nordsjællands U/17-hold fra Sune Jensen, der fortsætter i en ny funktion i klubben.

Som en del af det kontinuerlige arbejde med at udvikle og optimere talentarbejdet i FC Nordsjælland, ansætter klubben nu den tidligere AB-cheftræner Kasper Kurland som cheftræner for U17-holdet. Den nuværende træner Sune Jensen tiltræder en ny rolle i klubben. Talentchef Kenneth Rasmussen fortæller: – Vi har været rigtig glade for Sune som træner for U/17-holdet, hvor han har overbevist både på det menneskelige og på det sportslige område. Sune har vist sit store potentiale, og har hele vejen igennem været loyal og dedikeret, og derfor er vi glade for han har takket ja til de nye opgaver. Her skal han være med til at udvikle områder, hvor vi ikke har nok fokus i dag, og han skal bl.a. agere support i forhold til analyse og scouting for såvel ungdommen som for Superliga-holdet. Sune Jensen glæder sig til at skulle optimere FC Nordsjælland på scouting og analyse-delen: – Jeg har været glad for de to år jeg har haft som U/17 cheftræner, og det har givet mig en god erfaring, og nu ser jeg frem til de nye opgaver som klubben har givet mig.  Det er en spændende udfordring, hvor vi skal forsøge at blive endnu bedre på forskellige områder og dermed sikre fortsat fremgang og udvikling, fortæller Sune Jensen. Kasper Kurland har tidligere været ungdomstræner i AB, og han har arbejdet for Redbull New York, og hans seneste træner job var som cheftræner for AB’s Nordic Bet Liga-hold. Kurland besidder landets højeste træneruddannelse, P-licens, og har tidligere vist gode resultater med at udvikle unge spillere. – Vi er sikre på at vi har fundet en god mand til at videreudvikle vores U/16 og U/17-spillere til det næste trin. Kasper har erfaring med netop dette, og vi mener at han passer godt ind i den måde som vi gør tingene på. Menneskeligt føler vi også at Kasper besidder de rette værdier, som han kan videreføre til vores unge spillere, siger Kenneth Rasmussen. Kasper Kurland selv ser frem til udfordringerne i det nye job: – Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af FC Nordsjælland og den kultur, som klubben har opbygget. Det bliver spændende at skulle arbejde sammen med så faglig og menneskelig stærk en træner- og ledergruppe som FCN har opbygget og udviklet igennem snart mange år, og som har sikret klubben så flotte resultater både på 1.holdet og på ungdomsholdene. Jeg har et godt indtryk af de værdier som klubben har både på og udenfor banen, specielt i forhold til spillestilen og måden FCN vil spille og udvikle talenter og derfor er jeg også sikker på at FCN og jeg bliver et rigtig godt match. Og så bliver det spændende at skulle træne ungdomsspillere igen og jeg glæder mig til at kunne give den erfaring jeg har tilegnet mig, videre til de unge spillere, så de kan være klar til det næste skridt i deres udvikling, så jeg glæder mig meget til at komme i gang og lære spillerne at kende, fortæller den nye U/17-træner.