Sølvafslutning til den store guldmedalje

Kategorier


Conor O’Brien jubler efter sin scoring sammen med Kamal Issah. (Foto: Boesenfoto.dk)

Sølvafslutning til den store guldmedalje

FC Nordsjælland sejrede 1-0 over forårets hold fra Esbjerg og blev hyldet for årets sølvmedaljer af over 6000 begejstrede fans i Farum Park

FC Nordsjælland satte det perfekte punktum for endnu en super sæson, da det foran 6.132 tilskeure i Farum Park blev til en fortjent 1-0 sejr over Esbjerg, der er forårets hold i Superligaen og pokalmestre. Og det var endda med et hold af ungtigre, at FCN sikrede det tre point, for skader og karantæner gjorde, at FCN stillede med et halvt hold af U/19 spillere. Ikke så mærkeligt, at FCN også fører U/19 ligaen, når spillerne allerede nu er klar til udfordringerne på det allerhøjeste niveau. Slutkampen blev særdeles livlig med masser af målchancer, og Esbjerg havde bestemt også sine muligheder. Men FCN-forsvaret sloges glimrende med Jores Okore som indpisker for alle de nye unge folk, og Jesper Hansen havde bare bestemt sig for at holde clean sheet i sæsonens sidste kamp. Kampens afgørelse kom i det 33. minut, da Esbjergs ellers så fantastiske målmand gennem hele sæsonen, Lukas Hradecky lavede et fejl udspark, der havnede lige for fødderne af Conor O’Brien, og amerikaneren betænkte sig ikke et øjeblik. O’Brien hamrede bolden direkte ind i det tomme mål fra lang distance og noterede sig dermed for sin første FCN-scoring. Inden da havde FCN også haft den største målchance, og den kom efter kun fem minutter, da smart opspil af Jores Okore og Ricardo Bueno gav “OG” en friløber, men desværre nåede den lange Esbjerg-keeper lige akkurat at få hånden på og pareret skuddet udenom mål. Esbjerg lagde mod 1. halvlegs slutning et vist pres på FCN, der indtil da havde spillet sig ud af det hele med stort overblik, som var det en flok garvede spillere. Med flere dødbolde op til pausen fik Esbjerg også nogle hovedstødsafslutninger, især ved Hans Henrik Andreasen, men de blev aldrig rigtigt farlige. Jesper Hansen fik dog rimeligt travt straks efter pausen, men udover at redde et par prekære situationer, var FCN-målmanden også tæt på at få en målassist, da hans præcise udspark sendte Bueno igennem, men på hans indlæg skød Kristian Lindberg over mål. Lindberg brændte desværre også lidt efter på en ny smart frispilning fra Ricardo Bueno. Kamal Issah spillede en glimrende kamp på midtbanen, og var chanceskabende i sit spil, og det gav FCN nogle gode kontrachancer, da Esbjerg mod slutningen pressede hårdere for udligning. Men både Nicolai Johannesen, Kristian Lindberg og indskiftede Mikkel Jensen, der fik debut, manglede lige det sidste pift i afslutningerne. Esbjergs største mulighed for udligning kom, da Jesper Lange fik en ripost efter Jesper Hansens flotte redning af et nærgående skud fra Martin Braithwaite, men Lange sparkede langt forbi. Og så fightede de unge tigre 1-0 sejren hjem til stående hyldest fra et begejstret publikum. Esbjerg har været forårets oplevelse i Superligaen, men med sejren bliver de fulgt helt til dørs af FCN som forårets hold. Tigrene har hentet 25 point i forårets 13 kampe og slutter med 60 point ialt, kun fem point efter mestrene fra FCK. Med sejren over Esbjerg sætter FCN en ny rekord, idet det kun er blevet tll ét enest nederlag hjemme i Farum Park i hele sæsonen, Da FCN blev mestre i sidste sæson, tabte tigrene to hjemmekampe. Med den hjemmestyrke, er det ikke så mærkeligt, at folk strømmer til Farum Park i så stort antal, at FCN igen har tilskuerfremgang i denne sæson, selv om guldet er vekslet til sølv. 99.861 tilskuere er gået gennem tælleapparaterne i Farum Park i de 17 Superligakampe, og det giver et gennemsnit på 5.827 tilskuere pr. kamp. Det er en lille fremgang i forhold til sidste sæson. For andet år i træk fik FCN overrakt medaljer i Farum Park, og publikum hyldede de lokale helte til den helt store guldmedalje, da de fik sølvmedaljerne om halsen og løb æresrunde efter endnu en successæson.

Superligaen, 33. runde, 20. maj

FCN-Esbjerg 1-0 (1-0)
Mål:
33. minut: 1-0 Conor O’Brien
Tilskuere: 6.132 tilskuere
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Advarsler: Mark Gundelach, FCN, og Peter Ankersen, Esbjerg.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Conor O’Brien
9 Ricardo Bueno
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu (ind i 69. minut 31 Mikkel Jensen)
19 Mark Gundelach
24 Kamal Issah
30 Lasse Petry
33 Pascal Gregor (ind i 67. minut 3 Francisco Calvo)
36 Kristian Lindberg (ind i 76. minut 35 Andreas Maxsø)
39 Nicolai Johannesen
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
42 Philip Zinckernagel
44 Hakan Redzep
45 Mathias Knudsen