FCN U/17 i pokalfinalen

Kategorier


FCN U/17 på vej mod pokalfinalen på Køge stadion.

FCN U/17 i pokalfinalen

U/17 vandt over HB Køge i pokalsemifinalen, og U/19 holder kursen mod guldet i Ligaen

FC Nordsjællands U/17 Ligamandskab sikrede sig i aftes billet til pokalfinalen den 4. juni. FCN mødte i semifinalen HB Køge på Køge Stadion og vandt den spændende pokalkamp med 1-0, målet scoret af Mikkel Song Hansen. HB Køge trænes af den tidligere U/17 træner i FCN, Carit Falch, som således stod overfor sin tidligere medtræner Sune Jensen som cheftræner for FC Nordsjællands hold. Så kampen havde alle de perspektiver, der præger rigtig pokalfodbold, og det blev altså FCN, der til sidst kunne juble over finalepladsen. – Det var ikke den flotteste fodboldkamp vi har spillet, men vi kæmpede og sloges for hver en meter på banen, og sådan er fodbold også nogle gange. Vi er i pokalfinalen, og den glæder vi os rigtig meget til, siger FCN-træner Sune Jensen. Modstanderen findes i aften i den anden semifinale, hvor mesterrækkeholdet Hvalsø møder divisionsholdet FC Roskilde. Der trækkes lod om værtsskabet for finalen mellem de to finalister. FCN U/19 har sagt farvel til pokalturneringen men holder til gengæld kursen mod guldet i Ligaen. Både U/19 og U/17 mødte FCK i sidste weekend i ligaen, og U/19 forsvarede førstepladsen med en sikker sejr på 2-0, mens U/17 tabte 2-3. U/19 Liga: FCK-FC Norsjælland 0-2 (0-1) FCN satte sig på kampen fra start af og sørgede for højt tempo kampen igennem. Begge mål blev scoret af Philip Zinckernagel. Ved 1-0 målet sparkede Zinckernagel bolden ind i det lange hjørne efter en stikning fra Emiliano Marcondes, og da FCK fik en spiller udvist i slutningen af 1. halvleg, var det bare for FCN at holde tempo og få kampen lukket. Det skete, da Philip Zinckernagel efter en dribletur, hvor han snoede sig imellem to forsvarere og afsluttede med et godt skud til 2-0. Der er nu kun fire kampe tilbage, og FCN fører med fire point foran AGF/Viby. Næste kamp er på lørdag i Aalborg mod AaB. – Vi går selvfølgelig efter guldet, men lige nu gælder det om at holde fokus på den enkelte kamp, så alt drejer sig om AaB-kampen lige nu, siger cheftræner Peter Feher. U/17 Liga: FC Nordsjælland-FCK 2-3 (1-2) FCN kom bagud 0-1 efter godt et kvarter og kort tid efter med 0-2, men efter en halv times spil gav Mathias Jensen holdet nyt håb med en reducering til 1-2, og det var stillingen ved pausen. FC Nordsjællands muligheder for point blev dog spoleret en del kort inde i 2. halvleg, da Marcus Ingvartsen modtog sit andet gule kort og blev udvist. Alligevel kæmpede FCN-holdet flot videre. Også selv om FCK kom foran 3-1, lykkedes det de unge tigre t skabe ny spænding med scoringen til 2-3 efter en times spil ved Christian “TK” Køhler. Og mod slutningen havde FCN også chancer, der kunne have givet udligning. – I 1. halvleg spiller vi for langsomt og giver et par dumme mål væk. FCK er effektiv, det er vi ikke. Men stor ros til drengene for at komme så flot igen i 2. halvleg trods kun 10 mand. Vi havde faktisk momentum det meste af 2. halvleg og kunne med lidt held have fået udlignet. Men vi skal selvfølgelig lære at holde fokus i en hel kamp, siger cheftræner Sune Jensen.