FCN slap grebet om kampen

Kategorier


Mario Ticinovic lavede et super mål til 1-0, før han skadet måtte lade sig udskifte i pausen.

FCN slap grebet om kampen

Efter en flot 1. halvleg faldt tigrene helt sammen efter pausen men fik alligevel reddet det ene point med en sen udligning til 2-2 i Silkeborg

FC Nordsjælland lignede et hold på sikker vinderkurs i hele 1. halvleg i Silkeborg, hvor hjemmeholdets spillere nærmest var statister i de boldsikre FCN-kombinationer. Tigrene spillede med gejst, bevægelse og opfindsomhed, mens Silkebporgs spillere nærmest virkede lammede af kampens betydning for dem. Det udnyttede FCN flot, selv om det var et slemt handicap, at målfarlige Morten Nordstand allerede i det 5. minut pådrog sig en muskeklskade i baglåret under et hurtigt løb med bolden i en to mod én situation. Nordstrand måtte humpe ud og FCN spille med 10 mand i tre minutter, før Oguzhan “OG” Aynaoglu var varmet op til at træde ind i stedet. Det slog dog lagtfra FCN ud af rytmen. Styret af anfører Nicolai Stokholm og Lasse Petry blev spillet bredt flot ud, og der blev skabt masser af rum at spille i. Forsvaret stod stærkt med flittig hjælp til det offensive, og tabte bolde blev hurtigt vundet retur via effektivt genpres. Det åbnede for et hav af muligheder for FCN. Søren Christensen forsøgte sig først med et langskud, og i det 16. minut slog Mario Ticinovic til med et flot sologennembrud fra venstrekanten. Mario tog et skarpt træk mellem to mand, spillede bandespil med Søren Christensen og lagde iskoldt bolden i kassen med et behersket indersidespark til 1-0. Mario Ticinovic var flyttet over som venstre back i fravær af skadede Patrick Mtiliga, og han gjorde det forrygende fra den position, inden også han måtte forlade banen i pausen med en skade og overlade pladsen til debutanten Nicolai Johannesen. Inden pausen burde FCN dog have udnyttet den klare spilovervægt og de lette chancer, tigrene kunne spille sig til. Nærmest endnu en scoring kom FCN, da Lasse Petry spillede Kristian Lindberg fri, men hans løft over keeperen gik desværre lige forbi målrammen, og så blev det ved den snævre 1-0 føring ved halvtid. Et alt for lille udbytte. Silkeborg havde nærmest været ikke eksisterende i 1. halvleg, men det ændrede sig lynhurtigt efter pausen, hvor FCN selv satte hjemmeholdet igang med sløset spil og et hurtigt mål efter håbløse forsvarsaktioner. Alt for let kom Silkeborg til indlæg, og da Jores Okore ikke fik bolden clearet ordentligt, gav det Martin Svensson en gratis skudchance på kanten af feltet. Ivan Runje nåede kun at snitte bolden, så den tog en bue over Jesper Hansen og i mål til 1-1. Det var lige det, der skulle til for at vække Silkeborg til dåd. Pludselig gik hjemmeholdets spillere helhjertet ind i alle dueller, mens FCN slap grebet om kampen. Tigrenes spil faldt helt sammen med lette boldtab og dårlige beslutninger. Det var tydeligvis kun et sprøgsmål om tid, før det ville gå galt igen. Første advarsel kom fra Marvin Pourié med et skud lige forbi, og FCN slap også med skrækken på samme vis, da Kasper Risgård lidt efter blev spillet helt blank. Men da samme Risgård kun to minutter efter, i det 70. minut, fik serveret et frit skud igen, var der ingen nåde. Bolden blev pumpet i kassen til 2-1 føring til Silkeborg. Den dramatiske vending på kampen fik endelig FCN til igen at gøre noget. Anders “AC” Christiansen førte an i et voldsomt arbejdsraseri, og efterhåden begyndte tigrene igen at skabe målchancer. Udligningen til 2-2 kom i det 85. minut, da Gunnar Nielsen i Silkeborgs mål gav ripost på et godt hovedstød fra indskiftede Ricardo Bueno på frisparksindlæg fra “AC”. Jores Okore var hurtigst på bolden efter paraden og udlignede til 2-2. Øjeblikket efter var Silkeborg dog tæt på at komme foran igen, men Jssper Hansen fik lige akkurat løftet bolden op på overliggeren, hvorfra den sprang i spil igen. Og så var FCN tættest på fuld gevinst i tillægstiden, da Jores Okore var ved at score med et forrygende hælspark på indlæg fra Mark Gundelach, men Silkeborgs keeper klarede med en fodparade. Resultatet 2-2 kan FCN sagtens bruge i den fortsatte jagt på sølvmedaljer og Champions League billet, men det er takterne fra 1. halvleg, der skal bygges videre på. 2. halvleg må tigrene bare lære af og ellers glemme som værende langt under standard. Næste opgave for FCN bliver hjemmekampen på fredag 10. maj kl. 18.30 mod OB, og i den kamp kan FCN med en sejr sikre sig andenpladsen, der er så vigtig. Så kom og vær med i Farum Park på fredag. Billetter kan allerede købes nu: KLIK HER 

Superligaen, 30. runde, 3. maj

Silkeborg-FCN 2-2 (0-1)
Mål:
16. minut: 0-1 Mario Ticinovic, assist Søren Christensen
49. minut: 1-1 Martin Svensson
70. minut: 2-1 Kasper Risgård
85. minut: 2-2 Jores Okore, assist Ricardo Bueno
Tilskuere: 2.915
Dommer: Claus Bo Larsen
Advarsler: Marvin Pourié, Sune Kiileric og Frank Hansen, Silkeborg, samt Jores Okore, Lasse Petry og “AC”, FCN 
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Anders “AC” Christiansen
7 Nicolai Stokholm
11 Morten Nordstrand (ind i 8. minut 13 Oguzhan “OG” Aynaoglu)
17 Søren Christensen (ind i 72. minut 9 Ricardo Bueno)
19 Mark Gundelach
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic (ind i 46. minut 39 Nicolai Johannesen)
30 Lasse Petry
36 Kristian Lindberg
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
4 Conor O’Brien
33 Pascal Gregor
34 Emiliano Marcondes