Petrys perletræffer banede vejen for ny FCN-triumf

Kategorier


De mange medrejsende FCN-fans gav tigrene en helt fantastisk opbakning gennem hele kampen i Horsens, og her takker anfører Nicolai Stokholm for opbakningen efter kampen. De samme gjorde alle de øvrige FCN-spillere.

Petrys perletræffer banede vejen for ny FCN-triumf

FC Nordsjælland vandt den svære udekamp i Horsens med 2-0, og dermed har tigrene hentet 12 point på kun 10 dage og lagt op til storkamp mod FCK i Farum Park

– Nu går vi ud og brænder alt af mod Horsens, og så må vi puste lidt ud i næste uge. Sådan sagde cheftræner Kasper Hjulmand før FC Nordsjællands tur til Horsens søndag eftermiddag for at spille den fjerde Superligakamp på kun ti dage. Og tigrene fandt de nødvendige kræfter på en bane, der ellers sugede voldsomt på energien med utallige dueller. Lasse Petry banede vejen for FCN med en pertræffer ti minutter før pausen, og sejren blev cementeret af Morten Nordstrand på hovedstød med små tyve minutter igen. Da FCN og Jesper Hansen igen holdt nullet blev det til en super fortjent arbejdssejr på 2-0 og dermed fuldt hus i det hæsblæsende kampprogram. 12 point hentet på kun 10 dage. Det er vist aldrig sket før i Superligaen og det er så imponerende en præstation, at det også giver store løfter for sæsonafslutningen. På bedre udebaner længere hen i foråret og hjemme på den super plæne i Farum Park kan FCN bedre få sit spil til at fungere optimalt, og der er nu lagt op til et topbrag af dimensinoner, når FCK mandag 15. april kl. 19 gæster Farum Park. FC Nordsjælland var grundet slidte spillere og flere skader samt karantæne til Mario Ticinovic nødt til at stille lidt anderledes op end normalt. Søren Christensen og Uffe Bech var begge småskadede og i stedet fik de to U/19 spillere. Kristian Lindberg og Emiliano Marcondes plads i startopstillingen. For den kun 17-årige Emiliano var det desuden debut i Superligaen. Men begge de unge gik uimponerede til opgaven og gav den fuld skrue i arbejdsindsats krydret med fine tekniske og kreative bidrag. Ny i startopstillingen var også Lasse Petry, der afløste Conor O’Brien, og netop Lasse Petry blev en afgørende faktor, da han i det 36. minut meget forudseende stødte med frem og erobrede bolden, da Horsens clearede et indlæg fra Nicolai Stokholm langt ud af eget felt. Lasse Petry tog elegant bolden med sig med brystet, tæmmede den lynhurtigt i et ryk frem mod feltet, hvorefter han resolut bankede læderet afsted som en projektil op i målhjørnet til 1-0. Helt uden chance for Frederik Rønnow i Horsens-målet. Og det var også nødvendigt med sådan en perletræffer for at åbne den kamp, for inden da havde Rønnow vist sin tårnhøje klasse i flere situationer. Selv om spillet ikke var poleret havde FCN allerede inden da skabt så mange og så store målchancer, at tigrene burde have ført med et par mål. Der var kun spillet fire minutter, da Kristian Lindberg blev spillet fri på en god bold fra Ivan Runje, men Rønnow parerede den ellers fine afslutning. Og det gjorde den stærke Horsens-keeper også, da han kun to minutter senere stod overfor en lige så fri Morten Nordstrand på et præcist indlæg fra Mark Gundelach. Morten Nordstrand, der hele tiden skabte ravage med sin bevægelighed og sit gode blik for mulighederne, fik en ny kæmpechance efter en halv time på en pragtfuldt indlæg fra Joshua John, men den bold helflugtede Nordstrand desværre over mål, og derfor måtte FCN ved pausen nøjes med 1-0 føringen på Petrys perlemål. 2. halvleg blev noget mere stillingskrig, hvor Horsens lagde på rent fysisk og pressede tigrene i hver eneste mand mod mand duel. Og dem blev der rigtig mange af i en rodet forestilling, hvor trætheden efter den fjerde kamp på så kort tid også begyndte at præge FCN i tanke og handling. Det stærkt spillende FCN-forsvar holdt dog ligesom i Aalborg for tre dage siden stand uden at give nævneværdige chancer væk før mod kampens alutning. Og inden da var Joshua John meget tæt på at øge føringen, da han to gange med kun et minuts mellemrum rykkede fra hele den højtstående bagkæde hos hjemmeholdet. Men første gang parerede forrygende Rønnow igen, og anden gang skød hollænderen lige forbi bagstolpen. I stedet måtte Jesper Hansen for alvor i aktion i det 69. minut, da Horsens for første gang fik sig kombineret igennem til en god afslutning i feltet, men FCN-keeperen afviste skuddet fra Takyi og holdt nullet for 11. gang i denne sæson. Og lidt efter afgjorde FCN slaget definitivt, da Patrick Mtiliga udenyttede pladsen bag Horsens-forsvaret til et præcist indlæg, som Morten Nordstrand kastede sig vandret ind i og pandede bolden i nettet til 2-0. Resten af kampen kørte FCN hjem på automatpilot, og indskiftede Conor O’Brien var endda tæt på at øge føringen, da han fik en gratis skudchance, efter at ligeledes indskiftede Anders “AC” Christiansen havde opsnappet et forkert udkast. Men det blev ved 2-0, og dermed bliver Horsens klub nr. to, som FCN har slået alle tre gange i denne sæson med en samlet målscore på 7-0. Den første var AGF, som FCN også har lavet fuldt hus mod. Med sejren har FCN nu 51 point og understreger sin kandidatur til årets sølvmedaljer. Og FCK kan også øjnes nu, så topbraget i Farum Park mandag 15. april kl. 19 kan godt komme til at gælde mere end æren i dansk fodbold nyklassiker. Der bliver sikkert fuldt hus til den kamp, så det gælder om at sikre sig billet online i en fart: KLIK HER for køb af billet til FCN-FCK. 

Superligaen, 26. runde, 7. april

Horsens-FCN 0-2 (0-1)
Mål:
36. minut: 0-1 Lasse Petry
72. minut: 0-2 Morten Nordstrand, assist Patrick Mtiliga
Tilskuere: 2.642
Dommer: Henrik Nystrup Kragh
Advarsler: Joshua John og Kristian Lindberg, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand
15 Joshua John (ind i 66. minut 3 Francisco Calvo)
19 Mark Gundelach
21 Ivan Runje
30 Lasse Petry
34 Emiliano Marcondes (ind i 63. minut 5 Anders “AC” Christiansen)
36 Kristian Lindberg (ind i 81. minut 4 Conor O’Brien)
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
9 Ricardo Bueno
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu
39 Nicolai Johannesen