Jesper Hansen reddede et point for FCN

Kategorier


Jesper Hansen griber her bolden sikkert og et kvarter før tid præsterede han en afgørende pragtredning. (Foto: Boesenfoto.dk)

Jesper Hansen reddede et point for FCN

FCN-keeperen leverede en pragtredning et kvarter før tid ved stillingen 2-2, som også blev kampens resultat, selv om FCN var tæt på sejrsmålet i slutfasen

FC Nordsjælland måtte nøjes med uafgjort 2-2 i Farum Park foran 6.655 tilskuere i en kamp, som begge hold havde chancer til at vinde. Især i de sidste minutter pressede FC Nordsjælland voldsomt på for igen at komme på sejrskurs, men kort forinden var det gæsterne fra SønderjyskE, der brændte kampens absolut største tilbud. Et kiks i FC Nordsjællands forsvarslinje gav Tommy Bechmann frit løb mod mål fra midterlinjen med Lasse Vibe lige ved siden af sig i en to mod én situation med FCN-keeperen. Men Jesper Hansen viste sit tårnhøje format og listede Bechmann til at dreje bolden videre til Vibe i samme sekund, som Jesper Hansen selv strøg samme vej og snuppede bolden. Efter den pragtredning kastede Jesper Hansen lynhurtigt ud og øjeblikket efter var Anders “AC” Christiansen helt alene igennem og tæt på at score for FCN i stedet. Sådan bølgede det frem og tilbage i en kamp, der viste, hvorfor SønderjyskE er så skræmmende en modstander på udebane. Gæsternes kontraspil var kampen igennem af høj klasse. Efter en lidt sløv start på kampen med halve chancer til Kristian Lindberg og Ivan Runje viste SønderjyskE pludselig tænder med to gennembrud efter et lille kvarter. Først ved Lasse Vibe og lidt efter Johan Absalonsen, men begge gange fik forsvaret afværget i sidste øjeblik. Og så blev det i det 22. minut FC Nordsjællands tur. Mario Ticinovic spillede bolden flot frem til Morten Nordstrand, der tog dybdeløbet og løftede bolden forbi keeper Marin Skender, så Søren Christensen kunne løbe bolden i mål til 1-0. Desværre lykkedes det SønderjyskE at udligne før pausen, da Lasse Vibe slap fri ved baglinjen efter en situation, der lignede klokkeklart frispark til Patrick Mtiliga. Men det blev ikke dømt, og Vibes indlæg ekspederede Johan Absalonsen i nettet til 1-1. 2. halvleg startede endnu værre for FCN, der snorksov i forsvaret to minutter efter pausen, så et ellers ufarligt indlæg fik lov at sejle igennem til Lasse Vibe, der headede i nettet til 2-1 fra få meters afstand. Det gav gæsterne præcis den kamp, de ønskede, og det tog noget tid, før FCN fandt nøglen til at åbne gæsternes forsvar. Den kom faktisk først efter den kæmpechance til SønderjyskE, som Jesper Hansen reddede. Lasse Petry var kommet på banen kort forinden og var i høj grad med til at organisere en flot slutspurt af FCN, og den burde faktisk have givet alle tre point. I det 70. minut spillede Lasse Petry efter en flot solotur til baglinjen ind foran mål, hvor Morten Nordstrand steg til vejrs og headede i nettet til 2-2. Godt ti minutter før tid blev Morten Nordstrand spillet helt blank af Kristian Lindberg, der flot headede et perfekt indlæg på tværs i feltet. Nordstrand havde tid til at tage bolden til sig før han hamrede løs, men mirakuløst fik målmand Skender pareret. Og i overtiden blev Lasse Petry spillet fri af Nicolai Stokholm, men også Petrys ellers perfekte hovedstød nåede Skender ned til og drejede forbi bagerste stolpe. Dermed endte det 2-2, og selv om det ikke blev den håbede FCN-sejr, er det stadig endnu et point på vejen mod sølvmedaljer og Champions League kvalifikation. 

Superligaen, 29. runde, 27. april

FCN-SøndersjyskE 2-2 (1-1)
Mål:
22. minut: 1-0 Søren Christensen, assist Morten Nordstrand
37. minut: 1-1 Tommy Bechmann
47. minut: 1-2 Lasse Vibe
70. minut: 2-2 Morten Nordstrand, assist Lasse Petry
Tilskuere: 6.655
Dommer: Michael Svendsen
Advarsler: Søren Christensen og Nicolai Stokhol, FCN, samt Bechmann og Jonasson SønderjyskE.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 90. minut 34 Emiliano Marcondes)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand
17 Søren Christensen (ind i 59. minut 30 Lasse Petry)
19 Mark Gundelach (ind i 61. minut 13 Oguzhan “OG” Aynaoglu)
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
36 Kristian Lindberg
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
3 Francisco Calvo
24 Kamal Issah
33 Pascal Gregor