Historiens yngste FCN-hold i Superligaen

Kategorier

 
19.årige Pascal Gregor kommer på banen i stedet for 21-årige Mario Ticinovic. (Foto: FCN)

Historiens yngste FCN-hold i Superligaen

Ni af FC Nordsjællands spillere var 22 år eller yngre i sidste del af kampen i Randers, og otte af dem har spillet på klubbens egne ungdomshold

FC Nordsjælland er i gang med sin 11. sæson i Superligaen, og i mange år har klubben haft fokus på udvikling af egne talenter. Det har i den grad givet bonus, så da søndagens uafgjorte Superligakamp i Randers blev fløjtet af, havde FCN otte spillere på banen, som alle har spillet i klubbens ungdomsafdeling. Af de 11 spillere, der sluttede på banen i Randers, var de 9 født i 90’erne. Kun målmand Jesper Hansen (årg. 1985) og Patrick Mtiliga (årg. 1981) var over 22 år, og yngste mand var Emiliano Marcondes, der lige er fyldt 18 år. FCN-anfører Nicolai Stokholm var med holdet i Randers, selv om han måtte stå udenfor med karantæne, og han glæder sig over de unges præstation: – Det viser det, vi har snakket om, at vi har en god bred trup og en ungdom, der gør det godt. Det er først og fremmest et skulderklap til spillerne selv og også til alle trænerne i klubben. Gør de unge det godt, får de også chancen, og det har de vist sig klar til både i kampen i Horsens og nu også i Randers. – Der er rigtig meget kvalitet i vores trup, og det er frugten af langsigtet arbejde. Det er rigtig godt for de unge, at de kan mærke den tillid, siger Nicolai Stokholm. De 11 spillere, der sluttede for FCN af i Randers, havde følgende alder:

Emiliano Marcondes 18 år og 42 dage
Pascal Gregor 19 år og 63 dage
Kristian Lindberg 19 år og 67 dage
Lasse Petry 20 år og 202 dage
Jores Okore 20 år og 250 dage
Oguzhan ”OG” Aynaoglu 21 år og 30 dage
Mark Gundelach 21 år og 104 dage
Ivan Runje 22 år og 192 dage
Anders ”AC” Christiansen 22 år og 315 dage
Jesper Hansen 28 år og 21 dage
Patrick Mtiliga 32 år og 81 dage

  Det giver en gennemsnitsalder på kun 22 år og 135 dage, og det er det yngste hold, FC Nordsjælland nogensinde har haft på banen i en Superligakamp. Det vidner også om en voldsom tro på egne talenter og et klubkoncept, der holder. Der var en stor udskiftning i FC Nordsjællands trup i vinterpausen, og alligevel har FC Nordsjælland formået at være forårets hold, og kursen mod sølvmedaljerne og deltagelse i Champions League kvalifikationen blev altså holdt med historiens yngste mandskab. De vidner om den bredde og kvalitet, truppen rummer, og at spillerne hurtigt falder ind på holdet, fordi konceptet og spillestilen er så indarbejdet. Set over hele sæsonen har 32 forskellige spillere været i aktion med tigeren på brystet i Superligaen, og trods det store antal spillere har FCN holdt stabilitet til en topplacering.