FCN viste moral og høj klasse

Kategorier


Morten Nordstrand udligner her til 1-1 efter 10 minutter. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN viste moral og høj klasse

Et hurtig FCM-scoring kunne ikke ryste FCN, og ulvene blev sat på plads i Farum Park, hvor tigrene med en 3-1 sejr tog andenpladsen i Superligaen tilbage

FC Nordsjælland er nærmest usårlig i Farum Park, hvor tigrene nu ikke har tabt i 19 Superligakampe i træk. De midtjyske ulve prøvede ellers at overrumple hjemmeholdet med en lynscoring efter kun tre minutters spil, men tigrene svarede prompte igen og fik allerede udlignet efter ti minutter. Og herefter viste FCN tårnhøj klasse, der burde have givet en føring allerede inden pausen. Men det entusiastiske pumlikum i Farum Park måtte vente til starten på 2. halvleg, før det lykkedes at komme i front. Efter målet til 2-1 styrede FCN resten af kampen og spillede sig til så mange chancer, at sejren burde være blevet større end de 3-1, som tigrene sørgede for med små tyve minutter igen. Med sejren er FCN igen tilbage på andenpladsen i Superligaen foran Randers, der har den til låns engang imellem, hvor kronjyderne har spillet et par kampe mere end FCN. De 5.211 tilskuere fik igen masser af underholdning i Farum Park, hvor de var med til at fejre anfører Nicolai Stokholms 37 års fødselsdag på bedste vis. Kaptajnen spillede igen en super kamp, og det gjorde resten af holdet også. Eneste minus set med FCN-øjne var, at Patrick Mtiliga fik en advarsel og dermed er i karantæne til næste kamp, som allerede er på torsdag i Aalborg. FCN skal spille fire kampe på ti dage, og nu er tigrene gennem halvdelen af det sindssygt tætte kampprogram med maksimumpoint. I hele sidste sæson, hvor FCN vandt mesterskabet, var FC Midtjylland det eneste hold, tigrene ikke formåede at besejre. Og da de to første kampe i denne sæson er endt med en sejr til ulvene og en uafgjort kamp, gjorde det ekstra godt endelig at få ram på midtjyderne. Det var FC Midtjyllands Petter Andersson, der nettede til 1-0 for FCM i det 3. minut på et indlæg, hvor ulvene nærmest stod i kø for at score. Udligningen i det 9. minut sørgede Morten Nordstrand for, da han elegant drejede den perfekte fremlægning fra Ivan Runje forbi keeper Lössl til 1-1. Morten Nordstrand var i det hele taget i hopla med mange gode forsøg og frispilninger til holdkammeraterne. “Nord” havde et nærgående hovedstød på indlæg fra Joshua John, og lidt efter havde Morten Nordstrand et meget nærgående skud. Trods godt FCN-spil gik holdene til pause med 1-1 på tavlen, men det blev ændret efter kun to minutter i 2. halvleg, da patrick Mtiliga sendte Morten Nordstrand afsted i dybden, og hans indlæg prikkede Uffe Bech smart i nettet fra nært hold. Herefter var der rigtig mange chancer til FCN. Joshua John burde have scoret helt fritspillet af Nordstrand, men i to omgange reddede Lössl John afslutninger. FCM-keeperen havde til gengæld smørhånd, da han tabte et hjørnespark fra Joshua John for fødderne af Jores Okore, der havde let ved at score til 3-1 i det 72. minut. FCM havde ikke meget at byde på den anden vej, men ulvene fik dog bolden i mål en eneklt gang, men scoringen blev annulleret for offside. Og så burde Joshua John i stedet have sat trumf på helt fritspillet fem minutter før tid, men igen blev den lynhurtige hollænders forsøg blokeret, og det endte med en fortjent men for lille 3-1 sejr til FC Nordsjælland.

Superligaen, 25. runde, 1. april

FCN-FCM 3-1 (1-1)
Mål:
3. minut: 0-1 Petter Andersson
9. minut: 1-1 Morten Nordstrand, assist Ivan Runje
47. minut: 2-1 Uffe Bech, assist Morten Nordstrand
72. minut: 3-1 Jores Okore, assist Joshua John
Tilskuere: 5.211
Dommer: Jens Maae
Advarsler: Patrick Mtiliga, FCN samt Marco Larsen og Danny Olsen, FCM
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Conor O’Brien
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand (ind i 86. minut 9 Ricardo Bueno)
15 Joshua John (ind i 87. minut 36 Kristian Lindberg)
17 Søren Christensen (ind i 79. minut 30 Lasse Petry)
18 Uffe Bech 
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
3 Francisco Calvo
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu
19 Mark Gundelach