FCN forsvarede sølvpladsen i Randers

Kategorier


Anders “AC” Christiansen spillede helt i front og udfordrer her Bjarnason, der senere lavede straffespark. (Foto: FCN)

FCN forsvarede sølvpladsen i Randers

Med en målløs kamp holder FCN afstanden på syv point til Randers, og mange unge tigre viste potentiale i “sandkassen”, der gjorde det ekstra svært at spille poleret fodbold

Spæde grønne strå i en regulær sandkasse var det underlag, AutoC Park i Randers kunne byde på, men FC Nordsjællands unge tigre fandt sig forbløffende hurtigt til rette i sandkassen og skabte det pæneste fodboldspil. Hverken FCN eller Randers havde dog effektiviteten til at bryde igennem to stærke forsvar til en afgørelse, og derfor endte medaljekampen målløs. Det betyder, at FCN holder afstanden på syv point ned til kronjyderne på bronzepladsen, og med kun fem spillerunder igen ligner det mere og mere sølvglans over Farum Park, når Esbjerg kommer på besøg i sidste spillerunde 23. maj. Og FCN var faktisk kun 11 meter fra sejren og dermed næsten garanti for den andenplads, der er så vigtig, da den giver kvalifikationsspil til Champions League. Efter to tre situationer, hvor der lugtede af straffespark til FCN, pegede dommer Anders Poulsen endelig på pletten midt i 2. halvleg, da Mark Gundelach blev trykket ned i sandet af to hænder i ryggen. Desværre lod unge Kristian Lindberg sig snyde til at sparke lige der, hvor keeper David Ousted ønskede. Med det brændte straffespark og manglende effektivitet i andre situationer måtte FCN stille sig tilfreds med uafgjort. Randers forsøgte mod slutningen at sætte lidt ekstra tryk på, men heller ikke hjemmeholdet formåede at sætte sig endeligt igennem. FC Nordsjælland var op til kampen ramt af utroligt mange skader hos de offensive folk, og dertil kom karantæne til både Morten Nordstrand og Nicolai Stokholm. Uffe Bech og Joshua John var begge ude med skader, så det var Kristian Lindberg og Mark Gundelach, der stod for angreb over kanterne, mens Anders “AC” Christiansen blev rykket helt frem i front. På midtbanen vikarierede Lasse Petry med vanligt overblik som substitut for Stokholm sammen med Conor O’Brien og med hårdt arbejdende Søren Christensen lige foran. Heldigvis havde FCN både målmand Jesper Hansen og hele firebackkæden intakt, og derfor gav de mange omrokeringer egentlig forbløffende lidt uro. Også selv om de vildt vanskelige baneforhold absolut ikke var til fordel for FC Norsjællands vante spil langs græsset. Det var alligevel FCN, der havde bedst styr på spillet og især i 1. halvleg dominerede kampen. To gange var Mark Gundelach ved at slippe fri via fint timede dybdeløb, og det lignede et straffe til FCN, da Kristian Lindberg belv væltet omkuld af Bjarnason efter fint opspil fra AC og Søren C. Men dommeren skønnede anderledes, og så blev det til nærved og næsten resten af halvlegen. Også for Randers, der kun viste lidt tænder med et godt langskud fra Ronnie Schwartz. Efter ca. en times spil kom der pludselig liv i kampen med chancer i begge ender af banen. Først var AC tæt på at dreje et fint indlæg fra Søren Christensen i nettet, men David Ousted klarede lidt heldigt med brystet, og desværre lod Randers-keeperen sig heller ikke passe i det 65. minut, da Kristian Lindberg fik chancen på straffespark. Bjarnasons tredje forseelse i feltet, denne gang mod Mark Gundelach, udløste det frie skud fra 11 meter pletten. Da det ikke blev omsat i mål, og FCN mod slutningen måtte sende tre helt unge spillere ind fra bænken, blev det i de sidste minutter en kamp for at holde Randers fra chancer, og det lykkedes fint med solid indsats af hele forsvarskæden, der kun havde lidt kvaler med den hurtighed, Randers-kanterne Kamper og Borring besidder. Men deres indlæg blev alle afvist med stor konsekvens. FCN sluttede kampen med syv spillere på banen fra årgangene 1992 til 1995. Dertil kommer de to 21-årige Anders “AC” Christiansen og Ivan Runje, så det var måske det yngste Superligahold, FCN nogensinde har haft i aktion. Det sætter bedriften ekstra i relief, at sådan en flok unge tigre er tættest på sejren i en svær medaljekamp på udebane. De mange medrejsende FCN-fans hyldede også holdet for indsatsen og støttede fantastisk hele vejen igennem. Med den uafgjorte kamp kan FCN nu for alvor sætte kurs mod sølvet i den næste hjemmekamp allerede på lørdag mod SønderjyskE. Vil du opleve den spændende kamp i Farum Park, hvor tilskuerinterwessen er stor, så kan du sikre din billet ved onlinekøb med det samme. KLIK HER 

Superligaen, 28. runde, 21. april

Randers-FCN 0-0
Tilskuere: 5.787
Dommer: Anders Poulsen
Advarsler: Bjarnason, Tamboura og Kamper, Randers, samt Kristian Lindberg og Conor O’Brien, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Conor O’Brien (ind i 67. minut 13 Oguzhan “OG” Aynaoglu)
5 Anders “AC” Christiansen
8 Patrick Mtiliga
17 Søren Christensen (ind i 84. minut 34 Emiliano Marcondes)
19 Mark Gundelach
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic (ind i 79. minut 33 Pascal Gregor)
30 Lasse Petry
36 Kristian Lindberg
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
3 Francisco Calvo
24 Kamal Issah
39 Nicolai Johannesen