Runje: Vi holder fokus på udvikling

Kategorier


Ivan Runje tog mod Horsens mange ryk fremad i banen med bolden for fødderne og var på den måde med til at skabe overtaltssituationer. (Foto: Boesenfoto.dk)

Runje: Vi holder fokus på udvikling

– Det var så vigtigt at komme i gang med en sejr og få vist, at forsvaret igen er på plads, siger FC Nordsjællands midterforsvarer Ivan Runje

Siden de to unge kroater, Ivan Runje og Mario Ticinovic, for godt et år siden kom til FC Nordsjælland, har de arbejdet hårdt for at lære spillestilen. Og mod Horsens i forårspremieren var de begge i startopstillingen med Mario som aftager for Michael Parkhurst på højre back og Ivan Runje på sin vante plads i midterforsvaret. Begge spillede en flot kamp, og for niende gang i sæsonen holdt FCN rent bur. 1-0 sejren er en super ballast for hele holdet før den svære udekamp mod FCM mandag aften, fastslår Ivan Runje: -Alle ved, hvor vigtigt det er at komme godt i gang, så tre point i den første kamp var perfekt. Og så var det ekstra godt for forsvaret, at vi holdt nullet efter træningskampene på La Manga, hvor vi lukkede alt for mange mål ind. Men vi vidste jo, at vi havde kvaliteter, og heldigvis fik vi vist det mod Horsens og holdt fokus hele vejen. – Vi har en god kommunikation med Jesper i målet, og spillerne foran os hjalp også forsvaret godt hele vejen igennem. Det var Conors første kamp ved siden af ”Stok” lige foran os, men vi fandt hurtigt den rigtige balance, siger Ivan Runje, der også viste overskud til at tage flere gode ryk frem i banen med bolden. – Jeg lærte meget sidste forår, og de mange gode anvisninger fra trænerne har jeg kunnet bruge, da jeg afløste Andreas Bjelland sidste sommer. Det er stadig min første sæson, men jeg føler mig godt tilpas på holdet, og i takt med at jeg får mere selvtillid, tager jeg også større ansvar med bolden. – Med resultaterne her i første runde efter vinterpausen er vores chancer for at blive nr. 2 forbedret, og andenpladsen giver adgang til at spille Champions League kvalifikation. Det er det, vi stiler efter, men fokus lige nu er på fortsat udvikling. Vi er et ungt hold, der skal fortsætte den spillemæssige fremgang. – Vi kan blive bedre kamp for kamp, men vi har et par svære opgaver foran os. Især på mandag ude mod FCM, hvor vi sjældent vinder, og derefter på udebane mod AaB, en direkte rival til andenpladsen. Men spiller vi op til vores bedste, kan vi vinde alle steder, og hvis vi vil være tophold, skal vi også have modet til at gå efter sejren hver gang, siger Ivan Runje.