FCN tæt på fuld gevinst i Herning

Kategorier


Uffe Bech scorede sit første Superligamål og bragte FCN i front med 1-0 kort før pausen på MCH Arena. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN tæt på fuld gevinst i Herning

Uffe Bechs træffer bragte tigrene på sejkrskurs, men et brændt straffe blev kostbart, og ulvene udlignede i stedet til 1-1

FC Nordsjælland var tæt på at smadre den dårlige statistik mod FC Midtjylland, men desværre måtte tigrene nøjes med det ene point på MCH Arena i Herning. FCN har kun vundet på det sted èn gang, og det er tre et halvt år siden, men i aften var tigrene kun 20 minutter og et brændt straffespark fra den fulde gevinst. Uffe Bech sendte FCN på sejrskurs med en flot scoring til 1-0 kun tre minutter før pausen på en fremragende stikning fra Morten Nordstrand, og da Søren Christensen øjeblikket efter blev fældet til et straffespark, lignede det en mirakelafslutning på 1. halvleg for FCN. Desværre brændte Morten Nordstrand det store måltilbud fra 11 meter pletten, så det blev ved 1-0 inden pausen. Den stilling holdt sig langt hen i 2. halvleg, hvor FC Nordsjælland i store perioder styrede kampen fint uden at afgive mange muligheder for hjemmeholdet. Men pludselig tog indskiftede Hassan et ryk forbi tre mand i det 70. minut, og Mads Albæk fik skubbet indlægget i kassen til 1-1. Og mod slutningen kunne kampen være gået begge veje, så alt i alt er det uafgjorte resultat måske ganske passende. FC Midtjylland var voldsomt satsende i sit spil fra kampens start, og FCN havde mulighederne for at lamme ulvene flere gange på hurtige omstillinger og udnyttelse af det frie bagrum, men desværre kendte kun Uffe Bech besøgelsestiden. Chancerne var der for at lukke kampen før pausen. FC Midtjylland forsøgte sig fra start med et voldsomt pres på samtlige FCN-spillere og nogle tacklinger, der grænsede til det hensynsløse for at sætte sig i respekt. Desværre blev ulvenes hårde spil ikke stoppet med gule kort, og paradoksalt tilfaldt kampens første advarsel Jores Okore, da han kom for sent med en tackling. FCM’s aggressive stil slog meget af rytmen i stykker for FCN i det første kvarter, men det førte ikke til andre farlige midtjyske afslutninger end et lumsk skud fra spids vinkel af Danny Olsen. Og så begyndte tigrene at finde plads til pasningssikkert omstillingsspil, og FCN var langt farligere. Efter godt et kvarter spillede Morten Nordstrand efter en bolderobring Joshua John fri til skud, som Jonas Lössl lige akkurat fik pareret, og lidt efter slap Uffe Bech fri på et af sine utallige dybdeløb på en super fremlægning fra Conor O’Brien, men Bechs friske flugtskud strøg over mål. Midtvejs i 1. halvleg spillede Nordstrand efter en fiks vending igen Joshue John fri i venstre side, og han afsluttede med et skud lige på FCM-keeperen, hvor der ellers var chance for at spille Uffe Bech helt blank. På riposten forsøgte Mark Gundelach med et fint langskud, der dog ramte en forsvarer. Morten “Duncan” Rasmussen fremprovokerede en række dueller med Jores Okore for at påvirke dommeren til at give FCN-forsvareren endnu et gult kort, men “Duncan” fik hverken held med det eller sit eget angrebsspil. Kun Danny Olsen kom til et par afslutninger i nærheden af Jesper Hansens mål. FCN blev mere og mere nærgående. Søren Christensen var ved at drible sig helt fri til skud, men blev blokeret. Førløsningen kom dog for tigrene med kun tre minutter til pausen, da Uffe Bech spænede fri og iskoldt udnyttede den smart sete fremlægning fra Nordstrand. Og 1-0 føringen burde have været fordoblet, da Danny Olsen i halvlegesn sidste sekunder spændte ben for den evigt arbejdssomme Søren Christensen i feltet. Straffesparket blev dog eksekveret alt for svagt af Morten Nordstrand, og så blev Jonas Lössl dagens ulv med sin redning. 2. halvleg bød ikke på så mange målchancer. FCN havde bolden mere men havde også sværere ved at skaffe sig plads til afslutninger. FC Midtjylland havde halvhjertede forsøg udefra, suppleret med et godt et af slagsen fra Izunna, men det parerede Jesper Hansen. Det lignede faktisk et FCN-hold i ffuld defensiv kontrol, indtil Hassans solotur ændrede det hele og skabte udligningen. Mod slutningen havde Morten “Duncan” en friløber afsluttet med et skud, som Jesper Hansen flot klarede. Herefter var det FC Nordsjællands tur med et nærgående skud, da Patgrick Mtiliga førte bolden flot frem og spillede indskiftede Ricardo Bueno fri til et skud, som Lössl måtte ud i fuld længde for at klare. Sidste store tilbud var dog midtjysk. og heldigvis for FCN skød Tim Janssen over mål kort før slutfløjtet, da han fik et gratis tilbud på kampens eneste større fejl af en ellers solidt spillende Ivan Runje. Begge hold gik helhjertet efter sejren til sidste fløjt i den intense kamp, men begge hold kan også fint bruge et point. FCM rykkede en plads frem i tabellen, og FC Nordsjælland skabte på andenpladsen lidt mere afstand til forfølgerne. Allerede på lørdag skal tigrene ud i et nyt forsvar af sølvpladsen i en svær udekamp, nemlig i Aalborg mod AaB kl. 17.00.

Superligaen, 22. runde, 11. marts

FC Midtjylland-FCN 1-1 (0-1)
Mål:
42. minut: 0-1 Uffe Beck, assist Morten Nordstrand
70. minut 1-1 Mads Albæk
Tilskuere: 3.783
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Kristian Bak Nielsen, FCM, samt Jores Okore og Patrick Mtiliga, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Conor O’Brien
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand (ind i 75. minut 9 Ricardo Bueno)
15 Joshua John (ind i 82. minut 36 Kristian Lindberg)
17 Søren Christensen (ind i 67. minut 30 Lasse Petry)
18 Uffe Bech
19 Mark Gundelach
21 Ivan Runje
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu
24 Kamal Issah
35 Andreas Maxsø