FCN kom hurtigt ud af starthullerne

Kategorier


En flyvende Kristian Lindberg kaster sig ind i bolden og header i mål til 1-0. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN kom hurtigt ud af starthullerne

Med et lynhurtigt mål satte FCN kurs mod sejren, og selv om det ikke lykkedes tigrene at score yderligere på mange chancer, holdt føringen hjem med 1-0 over Horsens i forårspremieren

De over 5.000 tilskuere i Farum Park fik spænding til sidste fløjt og heldigvis også den hjemmesejr over Horsens, som alle drømte om. Sejren blev kun på 1-0, selv om FCN i sær i 2. halvleg tilspillede sig så mange chancer, så det talstærke publikum ikke burde have været holdt på pinebænken hele vejen igennem. FCN satte ellers lynhurtigt kurs mod sejren, da Kristian Lindberg allerede i det 8. minut kastede sig frem og headede indlægget fra Nicolai Stokholm i nettet til 1-0. Det blev signalet til en åben slagudveksling i de næste minutter, hvor begge hold havde muligheder, men herefter blev 1. halvleg en noget rodet affære. Ingen af holdene fik for alvor styr på spillet. Efter pausen virkede det som om, at FC Nordsjælland havde fået justeret lidt på opspillet, og der kom langt mere struktur i det. I vant stil styrede FCN spillet i den første halve time af 2. halvleg, og hjemmeholdet producerede også så mange chancer, at der aldrig burde have været spænding om udfaldet hele kampen igennem. Da FCN ikke fik udbytte af sine mange god muligheder, forsøgte Horsens naturligvis med en desperat offensiv i de sidste mintter, hvor det lykkedes gæsterne at komme frem til en enkelt mulighed for udligning, som Jores Okore heldigvis fik afværget i sidste øjeblik. Således fik FCN trods unødig spænding en fin forårspremiere og vigtigst af alt de tre point, der sørger for, at FCN holder fast i andenpladsen. Dermed opfylder FCN sin egen profeti om at gå til angreb på foråret og søge de muligheder, der kommer. De næste to kampe er på udebane mod FCM og AaB, men i påsken er tigrene tilbage i Farum Park, hvor de nu kan fejre et år som ubesejret i Superligaen. Kampens forløb var med en stribe FCN-chancer og kun få til gæsterne, der dog havde kampens første store målchance, da Jude Nworuh slap helt alene igennem i 5. minut, men heldigvis skød forbi Jesper Hansens mål. Herefter slog FCN så til med scoringen til 1-0 ved U/19 spilleren Kristian Lindberg, der ligesom i den sidste træningskamp viste målnæsen på det præcise indlæg fra Nicolai Stokholm. Anføreren havde selv en god chance for at øge på oplæg fra Uffe Bech, men Stokholm sparkede over. FCN var også tæt på at øge føringen, da Anders “AC” Christiansen fyrede et super skud af, og i halvlegens døende sekunder fik FCN tre chancer i samme angreb, men Horsens-keeper Frederik Rønnow parerede både Uffe Bech, Kristian Lindberg og AC indenfor fem sekunder. Mario Ticinovic spillede en rigtig god kamp som højre back og kom i 2. halvleg frem til flere målfarlige indlæg. Det første to minutter efter pausen gav AC en hovedstødschance, og det gentog sig lidt efter, hvor AC headede på overliggeren. Uffe Bech viste mange prøver på sin målfarlighed, men hans afslutninger var ikke skarpe nok på de ellers fine muligheder, som han selv skabte flere af med sine besnærende driblinger. Kort før tid burde Uffe Bech have lukket festen med en scoring helt fritspillet af Jores Okore, men igen var Frederik Rønnow i gæsternes mål for svær at overliste. Joshua John kom på banen midt i 2. halvleg og lavede flere glimrende gennembrud, og han var tæt på at score med et hovedstød på overliggeren, igen på et indlæg fra Mario Ticinovic. Men til sidst måtte FCN fighte sejren hjem på det stærke forsvar, hvor navnlig Ivan Runje gennem hele kampen var fantstisk stærk i sine indgreb. Kampen bød på hele tre debutanter: Uffe Bech og Conor O’Brien, der begge startede inde, samt Ricardo Bueno, der kom på banen i de sidste tyve minutter.    

Superligaen, 21. runde, 3. marts

FCN-Horsens 1-0 (1-0)
Mål:
8. minut: 1-0 Kristian Lindberg, assist Nicolai Stokholm
Tilskuere: 5.112
Dommer: Henrik Nystrup Kragh
Advarsler: Patrick Mtiliga, Uffe Bech, Anders “AC” Christiansen og Ricardo Bueno, FCN samt Martin Retov, Charles Takyi, Janus drachmann og Morten Rasmussen, Horsens.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Conor O’Brien (ind i 84. minut 30 Lasse Petry)
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 72. minut 9 Ricardo Bueno)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
17 Søren Christensen
18 Uffe Bech
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
36 Kristian Lindberg (ind i 60. minut 15 Joshua John)
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
11 Morten Nordstrand
19 Mark Gundelach
35 Andreas Maxsø