Uafgjort 1-1 i det dansk svenske mestermøde

Kategorier


Tæt på 700 tilskuere fulgte træningskampen i Farum Park, og med den store interesse bliver der også gjort ekstra ud af den næste træningskamp på hjemmebane mod Malmø søndag 24. februar kl. 13.00.

Uafgjort 1-1 i det dansk svenske mestermøde

Tæt på 700 tilskuere i Farum Park fulgte en velspillet træningskamp i et meget højt tempo

Der var fuld fart på fra start og god stemning på tribunen i Farum Park lørdag middag, hvor op mod 700 tilskuere var troppet op for at se FC Nordsjællands første træningskamp på hjemmebane. Heraf var 50-75 tilrejsende svenskere, der skabte en super kulisse med masser af sang og tilråb. Det dansk svenske mestermøde sluttede 1-1 i en velspillet og tempofyldt kamp, hvor FCN havde bolden det meste af tiden og agså tilspillede sig langt flest målchancer. Alligevel var det gæsterne, der viste effektiviteten med en scoring efter godt et kvarter. Elfborg holdt føringen helt frem til det 68. minut, hvor FCN endelig fik udlignet til 1-1 på straffespark begået mod Joshua John og sikkert eksekveret af Ivan Runje. Især 1. halvleg var særdeles livlig, og det lignede til tider stormløb mod det svenske mål, hvor den danske keeper Kevin Stuhr-Ellegaard havde en travl dag. De kneb dog for FCN at producere oplagte målchancer i det første kvarter, men da de svenske gæster i det 17. minut udnyttede et par misforståelser hos FCN til at score et let mål ved Victor Claesson, vækkede det for alvor tigrene. Den nyindkøbte brasilianer Ricardo Bueno viste vejen med et nærgående langskud, og kort efter forsøgte Morten Nordstarnd sig men skød også over mål. Joshua John blev spillet helt blank af Nicolai Stokholm, men Johns afslutning fik Kevin Stuhr lige akkurat klaret med en fodparade. Tættest på udligning var FCN, da Morten Nordstrand brød igennem i højre side og serverede for fødderne af Søren Christensen med en tværaflevering lige foran mål, men en tackling bagfra bragte “SC” så meget ud af balance, at han ikke fik drejet bolden ind. FCN sværmede om Elfborgs mål. Joshua John stod for en række pragtindlæg fra venstre side, og det gav store hovedstødschancer til både Ivan Runje og Ricardo Bueno. Sidstnævnte havde også et godt hovedstødsforsøg på indlæg fra Mario Ticinovic, der var en meget angrebsivrig højre back. Nærmest mirakuløst lykkedes det Elfborg at holde fast i føringen under FC Nordsjællands bombardement i den sidste halve time af 1. halvleg. Efter pausen blev spillet mere rodet og præget af de mange udskiftninger på begge mandskaber. FCN benyttede således hele otte indskiftninger efter pausen, og det gik naturligt nok lidt ud over rytmen. I forvejen havde FCN set bort fra de syv spillere, der har været med Ligalandsholdet i Arizona. De var først landet sent i går og fik lov at pleje jetlag på tilskuerpladserne. Selv om 2. halvleg var noget mere chancefattig, skabte FCN dog flere gode afslutningsmuligheder. Men udbytte fik tigrene først i det 68. minut, da Joshua John endnu engang afdriblede sin oppasser og skar ind i feltet, hvor han blev fældet til et straffespark. Ivan Runje sparkede sikkert i kassen fra 11 meter pletten. Kort før tid var FCN meget tæt på at snuppe sejren, men Lasse Petry fik ikke træf på det perfekte indlæg fra Philip Zinckernagel, og så sluttede træningskampen 1-1. For Elfborgs danske målmand Kevin Stuhr-Ellegaard med rødder i FC Nordsjælland var det ekstra fornøjeligt: – Det er altid fedt at komme her tilbage og møde folk, jeg kender. Og det var dejligt at spille på sådan en god kunstbane. Den er kanon ligesom vores egen derhjemme. Vi vidste godt, at FCN ville have bolden meget, og det var en rigtig velspillet testkamp, siger Kevin Stuhr. På fredag tager FC Nordsjælland afsted til Spanien på træningslejr og spiller tre kampe i La Manga Cup, men efter hjemkomsten vil der også være lejlighed til at følge holdet i Farum Park i en træningskamp mod Malmø søndag 24. februar kl. 13.00, hvor der igen vil være service i boderne og stemning på tribunerne. Matchfacts:
FC Nordsjælland-Elfborg 1-1 (0-1)
Mål:
17. minut: 0-1 Victor Claesson
68. minut: 1-1 Ivan Runje (straffespark)
Tilskuere: Ca. 700
FC Nordsjællanmds startopstilling og otte indskiftninger:
16 Thomas Villadsen – ind i 63. minut 32 Jannich Storch
3 Francisco Calvo
7 Nicolai Stokholm – ind i 46. minut 30 Lasse Petry
8 Patrick Mtiliga – ind i 46. minut 22 Mathias Majer Knudsen
9 Ricardo Bueno – ind i 60. minut 13 Ogushan ”OG” Aynaoglu
11 Morten Nordstrand – ind i 60. min. 28 Nichlas Rohde
15 Joshua John – ind i 70. minut 33 Pascal Gregor
17 Søren Christensen – ind i 77. minut 31 Philip Zinckernagel
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic – ind i 87. min. 12 Nicklas Mouritsen
24 Kamal Issah