To halvlege som dag og nat

Kategorier


Holdfoto inden kickoff i de nye Diadora-trøjer – foto: fcn.dk

To halvlege som dag og nat

Efter en flot 1. halvleg og føring på 2-0 tabte FCN koncentrationen og kampen til Aalesund med 2-3

Der var en strid blæst henover stadion på La Manga til dagens kamp mellem FCN og norske Aalesund, og kampen blev også lidt som vinden blæste. FC Nordsjælland havde mest rygvind i 1. halvleg, hvor tigrene spillede fortræffeligt og kunne have ført mere end de 2-0, der stod på tavlen ved halvtid. Men straks fra 2. halvlegs start kom FCN i modvind og lod sig presse for langt tilbage. Tyve rædselsminutter udnyttede Aalesund til tre scoringer, og selv om FCN kom stærkt igen lykkedes det ikke at få udlignet. Mod slutningen skabte tigrene igen gode scoringstilbud, men det blev ved 2-3 og et nederlag, som virkede helt unødvendigt efter opvisningen før pausen. FC Nordsjælland virkede fantastisk velorganiseret fra start, og en flok tændte tigre lagde voldsomt pres på sine norske modstandere. Det resulterede allerede i de første minutter i en række bolderobringer, der skabte uro i det norske forsvar. Efter et par gode angreb mod Aalesund-målet uden at få ordentligt træf på afslutningerne, lykkedes det for FCN efter små ti minutters spil. Uffe Bech tog hurtigt et frispark og spilede bolden frem til Mario Ticinovic, der var stødt med frem fra pladsen som høje back. Det flade indlæg fra Ticinovic kom Joshua John først på og hamrede i kassen til 1-0. FCN udnyttede gang på gang den forvirring, det skabte i Aalesund-forsvaret med et højt aggressivt pres, og det gav bonus igen efter godt et kvarter. Denne gang var det Uffe Bech, der afsluttede et fint angreb til 2-0. Der var tilløb til flere scoringer i en 1. halvleg, hvor FCN var i total boldkontrol og spillede det sikre pasningsspil, som er holdets varemærke. Måske kom vindens betydning som en stor overraskelse for FCN-spillerne, for det var et ganske omvendt billede, man fik at se i 2. halvlegs første tyve minutter. Der var kun spillet få minutter efter pausen, da Aalesunds angriber med nr. 14 på ryggen, Leke Samson, første gang viste sit format. Han tog chancen med bolden i medløb lidt udenfor feltet og bankede et præcist langskud ind uden chance for Jesper Hansen i målet. Og fem minutter efter var der udlignet, da Samson fra nært hold kunne rage bolden over stregen efter et hjørnespark, hvor vinden snød alle i FCN-forsvaret. Kulminationen på den dårlige start i 2. halvleg kom i det 63. minut, da Leke Samson pludselig igen slap fri efter et koncentrationssvigt hos FCN, gik solo og scorede til 3-2. Herefter fik FC Nordsjællands spillere endelig igen fodfæste, men selv om FCN genvandt styringen, lykkedes det ikke at svare igen med en udligning. Den største chance tilfaldt indskiftede Kristian Lindberg på glimrende oplæg af en anden indhopper, Mark Gundelach, der brød igennem på højre fløj og serverede til et skud. Også Conor O’Brien kom på banen mod kampens slutning, og amerikaneren gik glimrende ind i kombinationsspillet og var med til at skabe gode muligheder. Sidste chance for udligning fik Kristian Lindberg i tillægstiden på en stikning fra Patrick Mtiliga, men desværre skød han lige forbi mål, og så endte det med en norsk 3-2 sejr i den første af tre kampe for FCN i La Manga Cup. Matchfacts:
FC Nordsjælland-Aalesund 2-3 (2-0)
Mål:
8. minut: 1-0 Joshua John
17. minut: 2-0 Uffe Bech
48. minut: 2-1 Leke Samson
54. minut: 2-2 Leke Samson
63. minut: 2-3 Leke Samson
FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore – ind i 46. minut 3 Francisco Calvo
5 Anders “AC” Christiansen – ind i 78. minut 4 Conor O’Brien
7 Nicolai Stokholm – ind i 52. minut 24 Kamal Issah
8 Patrick Mtiliga
9 Ricardo Bueno – ind i 81. minut 13 Ogushan ”OG” Aynaoglu
15 Joshua John – ind i 52. minut 36 Kristian Lindberg
18 Uffe Bech – ind i 72. minut 19 Mark Gundelach
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
30 Lasse Petry
Startformation:
Jesper – Ticinovic, Okore, Runje, Mtiliga – Petry, Stokholm, AC – Bech, Bueno, John.