Tempofyldt match med stor intensitet

Kategorier


Det handlede i høj grad om at være helt oppe på tæerne i mod de russiske spillere – foto: fcn.dk

Tempofyldt match med stor intensitet

FCN viste mange fine takter i den sidste træningskamp på La Manga, og nederlaget på 1-4 til Ruslands bedste hold var misvisende stort

FC Nordsjællands Cheftræner Kasper Hjulmand efterlyste før aftenens kamp mod CSKA Moskva, at de gode perioder fra de to første træningskampe på den spanske solkyst blev udvidet til en større del af kampen. Og det ønske fik han opfyldt, for bortset fra mindre perioder med koncentrationssvigt viste de nordsjællandske tigre, at FCN spillemæssigt kan hamle op med førerholdet i den russiske liga, og især i 2. halvleg fik FCN også skabt mange gode målchancer. Men typisk for et klassemandskab som CSKA straffer holdet nådesløst modstandernes fejl, og dem laver FCN stadig for mange af. Især blev nogle dumme boldtab i det bagerste forsvar kostbare i dagens kamp, hvor CSKA kom alt for let til sine fire scoringer. Det gik galt allerede i det andet minut af kampen, da FCN ikke kom hurtigt nok retur efter et hjørnespark, og efter kvikt russisk omstillingsspil slap Vagner alene igennem og scorede til 1-0. En slem lussing for FCN at starte kampen på, men det blev også et wake up call, som tigrene lyttede til, for de var betydeligt mere vågne ved de næste mange lynangreb, som russerne forsøgte sig med via et højt pres. FCN svarede igen med aggressivt presspil, når CSKA var på bolden, og det gav en meget tempofyldt og intens kamp, hvor FCN fik brug for al den tillærte pasningssikkerhed for at kunne fastholde bolden i opspillet. Det lykkedes pænt, men på den sidste tredjedel af banen kneb det med farligheden. FC Nordsjællands afslutninger før pausen var meget sporadiske, mens der var mere bid i de russiske forsøg. Jesper Hansen måtte præstere en stor rdning overfor en helt fri russer, og et par skud var faretruende tæt på. FCN havde mod halvlegens slutning sit bedste forsøg, da Mark Gundelach var ved at slippe fri, men blev tacklet af målmand Igor Akinfeev. Fra 2. halvlegs start kom Ricardo Bueno på banen helt i front og Kristian Lindberg på venstrekanten, mens Søren Christensen rykkede tilbage på sin mere vante plads som offensiv midtbanespiller, og Søren Christensen testede CSKA-målmanden med et godt hovedstød efter en lille times spil. I det hele taget viste FCN mange fine takter i første halvdel af 2. halvleg, og i det 66. minut gav det fortjent bonus, da Uffe Bech udnyttede en fremlægning fra Patrick Mtiliga. Med en flot detalje tog Uffe Bech bolden ned og sparkede i næsten samme bevægelse forbi målmanden og i kassen til 1-1. Desværre blev FCN efter den scoring ramt alvorligt af den såkaldte “laurbæreffekt”, for bare to minutter senere førte CSKA Moskva 3-1 efter to fatale koks i forsvaret, hvor der i begeg tilfælde blev tøvet for længe med at sparke væk, og den slags straffer CSKA. Dzagoev kunne hamre bodlen ind via indersiden af stolpen til 2-1, og da en russisk spiller lidt efter igen slap fri, røg bolden i en høj bue mod mål efter halvklaring af Jesper Hansen. Ivan Runje kastede sig og fik sparket væk på målstregen, men bolden ramte den tilbageilende Jores Okore og gik ind til et uheldigt selvmål. Efter 3-1 føringen blev kampen en åben slagudveksling, hvor begge hold kom igennem til store chancer. De to største tilfaldt begge Ricardo Bueno, der fem minutter før tid blev spillet helt blank på en følt fremlægning fra Conor O’Brien, men desværre fik Bueno ikke ramt bolden ordentligt på sin halvflugter, og målmanden kunne redde. Det kunne han også, da Bueno lidt efter igen var alene igennem. Målmanden havde luret den flade afslutning fra Bueno, der kommer til chancer, men endnu savner den sidste skarphed. Den havde CSKA Moskvas Vagner til gengæld, da FCN i tillægstiden igen lavede et skidt boldtab i forsvaret, og så sluttede kampen med en fortjent men misvisende stor sejr på 4-1 til CSKA. I morgen vender FCN retur til Farum Park, hvor den sidste træningskamp spilles på søndag mod Malmø, før det går løs for alvor om point i toppen af Superligaen mod Horsens om 14 dage. Matchfacts:
FC Nordsjælland-CSKA Moskva 1-4 (0-1)
Mål:
2. minut: 0-1 Vagner Silva de Souza
66. minut: 1-1 Uffe Bech
67. minut: 1-2 Dzagoev
68. minut: 1-3 Okore (selvmål)
91. minut: 1-4 Vagner Silva de Souza
FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Anders “AC” Christiansen – ind i 68. minut 4 Conor O’Brien
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
17 Søren Christensen – ind i 81. minut 13 Oguzhan “OG” Aynaoglu
18 Uffe Bech
19 Mark Gundelach – ind i 46. minut 36 Kristian Lindberg
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
30 Lasse Petry – ind i 46. minut 9 Ricardo Bueno
Startformation:
Hansen – Ticinovic, Okore, Runje Mtiliga – Stokholm, Petry, AC – Bech, Søren C, Gundelach.