Sikker sejr til FCN i god generalprøve

Kategorier


Uffe Bech knalder bolden i kassen til 2-0 i dagens kamp. (Foto: Boesenfoto.dk)

Sikker sejr til FCN i god generalprøve

FC Nordsjælland vandt 2-0 over Malmö FF i Farum Park i den sidste test før Superligapremieren hjemme mod Horsens næste søndag kl. 14

Der er nu kun en uge til det går løs for alvor om point i Superligaen, og FCN fik et godt afsæt til forårspremieren med en sikker sejr på 2-0 over Malmö FF i den sidste test i Farum Park, hvor mange tilskuere og et allerede kampklar ungdommeligt fankor skabte super stemning som modspil til alle de tilrejsende svenskere i den anden ende af banen. De to klubbers førstehold gav hinanden en god kamp med tempo og intense nærkampe, og det var FC Nordsjælland, der kontrollerede begivenhederne stort set hele vejen igennem. Det gav således også en sikker og fortjent sejr på 2-0 efter 0-0 ved pausen, og der var chancer til en endnu større sejr, mens svenskerne stort set blev holdt fra afslutninger gennem alle 90 minutter. Efter at have lukket en del mål ind i de foregående træningskampe var det dejligt at se, at FCN-forsvaret her en uge før forårspremieren mod Horsens på søndag kl. 14 i Farum Park stod stærkt og på intet tidspunkt lod sig overspille af de gæstende svenskere. Jesper Hansen i målet havde således ikke én eneste redning men kunne i vant stil starte mange gode opspil med sine boldsikre pasningerne til frie medspillere. Ivan Runje og Jores Okore styrede midterfosvaret og på de to back-pladser var Mario Ticinovic og Patrick Mtiliga i sprudlende spillehumør. De gik begge med frem og skabte en masse offensivt på kanterne i samspil med fløjangriberne, Uffe Bech i højre side og Kristian Lindberg i venstre i stedet for en endnu ikke helt kampklar Joshua John. På midtbanen fik Conor O’Brien chancen ved siden af Nicolai Stokholm, mens Søren Christensen spillede lige foran dem, og Anders “AC” Christiansen i den uvante rolle som frontangriber i 1. halvleg. Det gav et meget aggressivt pres på Malmö højt på banen uafbrudt i hele 1. halvleg, hvor svenskerne aldrig fik ro med bolden. Derfor kom Malmö heller ikke til en eneste afslutning i 1. halvleg, men desværre fik FCN-spillerne heller ikke selv skabt de helt oplagte gennembrud. Nogle rigtig gode chancer blev det dog til. Først fik Nicolai Stokholm en god skudchance på kanten af straffesparksfeltet men skød over mål. Og da “AC” lidt senere også fik frit skud efter glimrende opspil af Conor O’Brien og Patrick Mtiliga, ramte “AC” bolden skævt. Mario Ticinovic skabte en god målchance til Kristian Lindberg, og Conor O’Brien fik en god hovedstødschance på indlæg fra Uffe Bech, men ind ville bolden ikke, og de to hold måtte gå målløse til pausen. Fra 2. halvlegs start kom Ricardo Bueno på banen i front i stedet for “AC”, og der var kun spillet et par minutter, da Ricardo Bueno rykkede fri til hovedstød på Uffe Bechs præcise indlæg. Målmanden klarede i første omgang, men Kristian Lindberg var lynhurtigt over riposten og sparkede bolden i kassen til 1-0. Malmö FF præsterede sit bedste forsøg med et nærgående hovedstød midt i 2. halvleg, men så slog FCN også lynhurtigt kontra. Kristian Lindberg gled fri på venstrekantren på en dyb stikning. Hans hurtige indspil kom Uffe Bech styrtende til fra modatte side, og iskoldt sparkede Uffe Bech bolden ind i målhjørnet til 2-0. I de sidste ti minutter burde FCN have øget føringen på to oplagte hovedstødschancer. Først headede Conor O’Brien lige forbi stolpen på Patrick Mtiligas superpræcise indlæg, og i slutfasen serverede Mario Ticinovic til hovedet af lille Uffe Bech, der snittede bolden forbi fra nært hold. Men alt i alt en god generalprøve for FCN og grund til optimisme frem mod kampen næste søndag, når det er alvor i Farum Park.   Matchfacts:
FC Nordsjælland-Malmö FF 2-0 (0-0)
Mål:
47. minut: 1-0 Kristian Lindberg
68. minut: 2-0 Uffe Bech
FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore – ind i 81. minut 35 Andreas Maxsø
4 Conor O’Brien
5 Anders “AC” Christiansen – ind i 46. minut 9 Ricardo Bueno
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
17 Søren Christensen – ind i 73. minut 30 Lasse Petry
18 Uffe Bech
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
36 Kristian Lindberg – ind i 75. minut 19 Mark Gundelach
Startformation:
Hansen – Ticinovic, Okore, Runje, Mtiliga – Stokholm, O’Brien, Søren C – Bech, AC, Lindberg.