Mtiliga: Fedt med nye kulturer i klubben

Kategorier


Patrick Mtiliga er først i denne uge begyndt at træne med i fuldt omfang på grund af en mindre fodskade.

Mtiliga: Fedt med nye kulturer i klubben

Patrick Mtiliga glæder sig til en spændende forårssæson med de nye profiler, der skal spilles ind på FC Nordsjællands hold

– Vi er alle indstillet på at gå 100% efter sølvet, men vi kommer virkelig til at arbejde hårdt for det. Vi har sagt farvel til nogle vigtige spillere, og selv om det er spændende og gode spillere, der er handlet ind, kræver det noget arbejde få de nye indspillet, så alle automatismerne er plads til forårsstarten. Sådan lyder det fra Patrick Mtiliga om status i FC Nordsjællands Superligatrup her godt en måned før forårspremieren mod Horsens i Farum Park søndag 3. marts. Patrick Mtiliga er meget optimistisk og nyder inspirationen fra den anden side af Atlanten: – Flere af spillerne kommer fra nye lande i forhold til, hvad vi er vant til i FC Nordsjælland, og jeg synes, det er fedt med nye kulturer i klubben. Der arbejdes allerede meget med at integrere dem, og heldigvis er de alle meget åbne og sociale typer, der er villige til at lære.’ – Når det er så sociale personer, er det langt lettere at få dem ind i gruppen. Det er det fede ved den her klub, at alle er så tolerante og får det hele til at køre. Trænerstaben er rigtig god til at få det til at fungere, og jeg tror, at op mod 80% foregår på engelsk ved vores møder, så alle føler, at de er med. – Det er godt for konkurrencen i klubben med de nye spillere, men nu skal de også bevise deres værd på banen. Og vise, at de er klar til at træde ind i vores spillestil. Det tror jeg selvfølgelig på, for ledelsen har altid en ide bag alle de ting, den gør, siger Patrick Mtiliga. Han var selv først i aktion i lørdags i mod Elfsborg: – Jeg har døjet lidt med en mindre fodskade her i starten, og derfor har jeg først trænet fuldt med i sidste uge. Der er stadig masser af tid til forårspremieren, og man skal ikke forcere tingene, men lytte til sin egen krop. – Det lærer man med årene, og jeg føler mig helt klar nu. Det bliver på træningslejren på La Manga, vi for alvor skal have holdet tømret sammen for at pieke, når det gælder, siger Patrick Mtiliga.