Mario: Klar til at spille alle pladser

Kategorier


Mario Ticinovic i aktion for FCN på La Manga i rollen som højre back.

Mario: Klar til at spille alle pladser

– Mine favoritpositioner er i venstre side, men er der brug for mig i højre, er det OK. Alt for holdet, siger Mario Ticinovic, der har spillet højre back i flere træningskampe

FC Nordsjællands to kroater, Mario Ticinovic og Ivan Runje, kommer måske til at spille sammen i forsvarskæden i dette forår. I hvert fald har Mario været prøvet på pladsen som højre back i flere af træningskampene. Og det er noget af et skifte for Mario Ticinovic, der startede i FC Nordsjælland for et år siden som kantspiller i venstre side og også har prøvet at spille venstre back flere gange. Men skiftet til højre back forskrækker ikke den 21-årige kroat: – Nej, jeg kan spille alt. Hvis det er bedst for holdet, at jeg spiller højre back, så OK med mig. Jeg kan bruge begge fødder, og jeg kan også sparke på mål med begge ben, hvis jeg kommer med frem til afslutning, siger Mario Ticinovic, der lavede et drømmemål på langskud i efterårets sidste hjemmekamp mod Brøndby. Ivan Runje og Mario Ticinovic kom begge til klubben direkte fra Kroatien sidste år i januar, og der har været meget nyt at vænne sig til: – Vejret er ikke godt her. Hjemme i Kroatien minder det mere om Spanien, så det føles koldt her. Men nu har vi vænnet os til det, og som professionel fodboldspiller skal man jo kunne spille i al slags vejr. – Spillet her i FC Nordsjælland er også noget anderledes, end man normalt spiller i Kroatien, hvor der spilles med flere lange bolde. Men jeg kan godt lide spillestilen her, og FCN er en rigtig god klub for unge spillere. – Der er så mange trænere tilknyttet truppen, at vi får god og speciel træning til alle positioner. Der arbejdes hårdt og seriøst ved hver eneste træning, og så er der et godt sammenhold i truppen. En masse gode kammerater, hvor der også er plads til at lave noget sjov, siger Mario Ticinovic. Han har spillet mange kampe på Kroatiens U/21 landshold, men det kroatiske A-landshold er ikke noget, han spekulerer på lige nu: – Først og fremmest koncentrerer jeg mig om at blive bedre ved træningen og spille noget mere fast for FCN i kampene. Lykkes det, kan mit mål senere være at komme til en større europæiske klub, men jeg skal først vise mig god nok til det, siger Mario Ticinovic. Han har i den første tid måttet læne sig meget op af landsmanden Ivan Runje, når det gælder kommunikationen på engelsk, men nu forstår Mario det meste, og de har også begge lært sig lidt dansk. Ivan Runje fik fast spilletid i midterforsvaret efter sommerens salg af Andreas Bjelland, og han har det fint med udsigten til måske at skulle dirigere lidt rundt med Mario, når forsvarskæden skal hænge sammen: – Vi taler jo samme sprog, så kommunikationen med Mario går lidt hurtigere, og jeg skal nok råbe efter ham. Han er en god fyr, der altid forsøger at yde sit absolut bedste, så det skal nok gå, siger Ivan Runje, der selv fik vist sig frem i Champions League og fik valg til en samling med Kroatiens A-landshold i slutningen af efteråret. – Ja, det var lidt overraskende, men i Kroatien holder landstrænerne altid lidt ekstra øje med spillere i udenlandske klubber, og når vi så pludselig spillede i Champions League, kom der ekstra fokus på. – Det var slet ikke noget, jeg havde drømt om for et år siden, da jeg kom til Danmark uden at kende noget som helst til hverken landet eller FC Nordsjælland. Så det er meget overraskende at stå med et dansk mesterskab og have prøvet at spille Champions League allerede nu et år efter. Forhåbentlig kan vi få sølv og komme ud i Europa igen, siger Ivan Runje.