Flere eksplosioner og høj intenst arbejde venter FCN

Kategorier

Flere eksplosioner og høj intenst arbejde venter FCN

En otte ugers opstart giver mulighed for at få bygget formen godt op.

Fysisk-træner Mathias Zangenberg ser altid lidt mere frem til opstarten end spillerne måske gør, for det er her at han har mulighed for at arbejde hårdt med spillerne, så de får bygget den helt rigtige form op. Det er dog ikke sådan at Stokholm og Co. bliver sendt rundt om Farum Park for at holde formen ved lige, det er helt specifikke programmer for hver enkelt spiller, og der bliver sørget for at hovedparten af øvelserne er integreret. Således at det ikke kun står på løb eller kun står på spil med bolden. – Vores filosofi er at vi vil integrere bolden så meget som muligt, lige så snart du har øvelser hvor bolden er med er det ret stressende for fysikken fordi der er mange retningsskift, spring, afslutninger, tacklinger osv. og de stresser kroppen en lille smule mere end de almindelig formelle løb. Så de formelle løb er lidt mildere for kroppen, men du kan stadig presse spillerne i det. Så det vi laver i øjeblikket, altså i de første to uger, er en god blanding af de to ting, fortæller Mathias Zangenberg. FC Nordsjælland-spillerne er hvert år kommet styrket ud af den lange opstart fordi der har været mulighed for at komme ekstra lag på, blandt andet de fysiske aspekter, således at holdet har kunnet være endnu bedre til at udføre det spil som FC Nordsjælland gerne vil. – Hvert år er der så nogle ting vi gerne vil putte på, vi fjerner ikke et lag, vi putter ovenpå de lag vi har arbejdet med de andre år, så de bliver stærkere og stærkere. I år handler det om at få flere eksplosioner ind og arbejde høj intenst, det har vi også gjort de andre år, men vi kommer endnu tættere på i år. Vi fik jo målt os i Champions League sidste år, og på nogle områder er vi fint med, men andre områder mangler vi noget, og det forsøger vi så at bygge op her i opstarten, fortæller Zangenberg.