FCN køber portugisisk landsholdsspiller

Kategorier

FCN køber portugisisk landsholdsspiller

FC Nordsjælland, João Duarte Vieira Pereira og FC Sheriff er onsdag eftermiddag blevet enige om en kontrakt, der sender den portugisiske U21-landsholdsspiller til FCN de kommende tre år.

Sportsdirektør Jan Laursen glæder sig over forstærkningen: – Vi har længe været på udkig efter yderligere forstærkning af defensiven og har i João Pereira fået en spiller, der både aldersmæssigt, kvalitetsmæssigt og som spillertype passer perfekt til vores trup og strategi. – Det er en spiller, som har været en fast bestanddel af alle de portugisiske ungdomslandshold, og som er opdraget i Benficas stærke ungdomsafdeling. Han har med sine mange ungdomslandskampe og sit ophold i FC Sheriff allerede nu en stor international erfaring trods sin unge alder. Og vi var allerede efter ham i sommers, men her satte en skade i en Champions League kval kamp i august måned en stopper for skiftet. – Med tilkomsten af João Pereira føler jeg, vi står rigtig godt rustet i defensiven, hvor trænerteamet nu har flere forskellige muligheder, og så har vi også været proaktive i forhold til den interesse, der er for flere af vores forsvarssspillere.  Endvidere har vi rigtig dygtige unge spillere fra egen ungdomssektor, der er klar til at tage kampen op, så både på kort og lidt længere sigt, er der meget spændende perspektiver og konkurrence om pladserne. João Pereira, som vil kunne tale sit modersmål med brasilianske Ricardo Bueno, men også taler godt engelsk, er svær at stoppe, når han skal fortælle om sine forventninger og glæde over sin nye klub: – Alle portugisere kender til FC Nordsjælland på grund af Champions League, og fordi Sporting spillede mod dem. Det er en klub, der spiller positiv fodbold, hvor man gerne vil kombinere og spille bolden hurtigt rundt. Det har jeg set i Champions League, og det glæder jeg mig til at være en del af. Det er meget den samme form for fodbold, jeg er vant til fra mine mange år i Benfica og portugisisk fodbold. – Jeg er en fighter, der arbejder hårdt hver dag på træningsbanen for at vise trænerne, at jeg er god nok til at spille. Jeg er rimelig hurtig og føler, jeg kan spille fornuftigt med bolden, men egentlig er det op til andre at bedømme. Jeg glæder mig bare til at komme i gang i min nye klub. Facts:
Født: 10. maj 1990
Højde: 1,84
Position: Forsvarsspiller
Klubber: Benfica, Fátima, Beira-Mar, Trofense, FC Sheriff
Landshold: 36 U-landskampe
Sportsdirektør Jan Laursen byder João Pereira velkommen i FCN.