AC: Højere niveau i FCN

Kategorier


Anders “AC” Christiansen har vænnet sig til det højere niveau i FCN og glæder sig over nu at være med i en hel opstartsfase.

AC: Højere niveau i FCN

Anders ”AC” Christiansen skal med Ligalandsholdet til Arizona og sætter også nye mål for sig selv hos FCN

– Jeg føler, at jeg allerede har taget nogle skridt fremad, mens jeg har været i FC Nordsjælland. Det gælder både min personlige udvikling og min udvikling i forhold til spillestilen her i klubben. Anders ”AC” Christiansen skiftede fra Lyngby til FCN i slutningen af juli, og han har i løbet af efteråret fået mere og mere spilletid. Mod slutningen af efterårssæsonen fik han vist sig så godt frem, at det også blev til en plads blandt Morten Olsens udvalgte til Ligalandsholdets januartur til Arizona med afgang 22. januar. – Da jeg kom til FCN, var Superligaen i gang, og jeg var lidt bagud træningsmæssigt fra start. Det tog derfor lige lidt tid, før jeg kom helt op på niveau. Nu er det anderledes. Jeg er med i opstarten lige fra første dag, og det er en fornøjelse. – Træningskvaliteten er noget højere her, fordi der er så mange gode spillere og mange specialtrænere omkring holdet. Der bliver hele tiden arbejdet med de små detaljer. Det er fedt at træne med så gode spillere, og nu kan jeg også glæde mig til at prøve udfordringerne med Ligalandsholdet. Jeg ved ikke, hvad jeg kan forvente af den tur, men jeg håber da at få spilletid i nogle af kampene, siger Anders ”AC” Christiansen. Den kun 22-årige midtbanespiller har mange offensive kvaliteter, og han søger meget gerne med frem til afslutninger. Det første mål for FCN i Superligaen lod dog vente på sig til næstsidste kamp, hvor ”AC” scorede det første mål i 3-0 sejren over Brøndby. – Det var fedt at få scoret. Jeg kan godt lide at rykke med helt frem for at bidrage som kampafgørende. Jeg havde været tæt på flere gange, og endelig lykkedes det. Jeg må alligevel have lyttet lidt efter, når Strudal har givet mig råd om afslutningsspillet. Han ved noget om det, selv om det ikke blev til mange mål for ham selv, kommer det med et grin fra ”AC” og lidt hævet stemme, da angrebstræner Mark Strudal går forbi. Anders Christiansen fik sin Superligadebut for FCN kort efter sin ankomst, men i de første par måneder blev det ”kun” til en række indskiftninger. Fra oktober var formen og tilpasningen der til startopstillingen for første gang i Superligaen, og det blev til syv kampe fra start ud af de sidste ni i efterårssæsonen. – Det har selvfølgelig givet mig ekstra selvtillid og følelsen af fremskridt, og det er jeg opsat på at følge op. Efter samtaler med trænerne har jeg også sat mig nye mål for, hvad jeg skal opnå. Det er både kort- og langsigtede mål, men dem holder jeg for mig selv. De skal ikke ud i offentligheden, siger Anders ”AC” Christiansen. Men efter det hemmelighedsfulde smil at dømme, har det lille energibundt høje mål.