Perfekt punktum i Farum Park

Kategorier


Mario Ticinovic knyter jublende næverne efter sit pragtmål til 3-0. (Foto: Boesenfoto.dk)

Perfekt punktum i Farum Park

Med en 3-0 sejr over Brøndby viste FC Nordsjælland igen det format, der kendetegner et rigtigt tophold

Da Mario Ticinovic i det 90. minut bankede bolden ind til 3-0 helt oppe i krogen med et prægtigt langskud, blev der sat det helt perfekte punktum for et jubelår i Farum Park. Sejren over Brøndby blev cementeret på fornemste vis, og kampen var en understregning af tigrenes fantastiske hjemmebanestyrke gennem både denne og sidste sæson. FCN har nu 16 kampe på stribe i Farum Park uden nederlag og er ubesejret på hjemmebane i denne sæson. Og med de tre meget vigtige point har FCN også lagt op til en fantastisk efterårsfinale i Parken mod FCK i sidste Superligakamp før vinterpausen om en uge. FCN fik også lidt af en drømmestart på kampen, for der var kun spillet godt tre minutter, da en Brøndby-forsvarer i en tackling med Mikkel Beckman serverede bolden for fødderne af Anders “AC” Christiansen, der resolut sparkede læderet i kassen til 1-0 hårdt fladt helt ude ved den ene stolpe. Brøndby forsøgte at svare hurtigt igen, og det blev også til både en god skudchance til Mike Jensen og lidt efter et stort tilbud til Dennis Rommedahl, men ingen af dem kunne passere en som altid velspillende Jesper Hansen i målet. Herefter fik FCN igen fin kontrol over kampen, selv om hjemmeholdet var ændret på mange pladser som følge af skader. Men de nye fandt sig efterhånden fint til rette, og især Anders “AC” Christiansen på midtbanen viste farlighed hele tiden og var tæt på at score igen på et perfekt indlæg fra Joshua John. Det var dog Nicolai Stokholm, der var tættest på at øge føringen med et nærgåede skud, men spillerne gik til pausen med 1-0 på tavlen. Der gik dog ikke lang tid i 2. halvleg, før FCN igen slog til. Først fik Brøndby et varsel med et hovedstød af “AC” på oplæg af Beckmann og Joshua John, men Brøndby-keeper Michael Tørnæs lod sig ikke overliste i første omgang. I det 54. minut måtte han dog overgive sig, da Mark Gundelach tog et imponerende rush fremad med bolden, overlod den til “AC”, der spillede Mikkel Beckmann fri i højre side. Iskoldt afdriblede Beckmann to mand og sendte bolden sikkert ind til 2-0. Det gav FCN en fantastisk ballast, og fra det øjeblik havde tigrene fuld kontrol over kampen. Brøndby formåede aldrig at sætte FCN-forsvaret under alvorligt pres, og da Jesper Hansen næsten fik grebet en helt fri Simon Makienok ud, var den sidste rest at tro på point pillet ud af gæsterne. Man ventede kun på endnu en scoring, og det var tæt på, da indskiftede Kasper Lorentzen spillede Anders “AC” Christiansen helt fri, men han skød lige forbi mål. Også Patrick Mtiliga ramte ved siden af, da han blev fritspillet af Nicolai Stokholm. Men så tog Mario Ticinovic sagen i egen fod i det 90. minut. Kroaten hamrede bolden i kassen til 3-0 på et super langskud, der pillede den sidste sne af overliggeren. – Det var så dejligt  at banke den bold ind. Jeg fik en god spilning fra Adu, og så tog jeg chancen. Jeg kunne mærke, at jeg ramte den godt, og det var en fornøjelse at se den suse ind, sagde en glad Mario Ticinovic i omklædningsrummet bagefter. Også målmand Jesper Hansen nød sejren og et par vigtige redninger, især den af en fri Simon Macienok: – Jeg havde luret, at han ville prøve at lægge den udenom mig op op i det fjerneste hjørne, så jeg var parat, så redningen ikke blev så svær. Men jeg skulle nok have holdt bolden, kom det med et grin fra FCN-keeperern, der fik sig endnu et clean sheet. – Det var stærkt af hele holdet i dag, og lige præcis det, vi havde snakket om. Vi scorede på vores muligheder og vandt klart, selv om vi også gav lidt chancer væk. Vi kom godt igang med det hurtige føringsmål, og vi viste, at vi kunne holde stand. Det var klasse, krydret med nogle flotte mål, siger Jesper Hansen.

Superligaen, 19. runde, 2. december

FCN-Brøndby 3-0 (1-0)
Mål:
4. minut: 1-0 Anders “AC” Christiansen, assist Mikkel Beckmann
54. minut: 2-0 Mikkel Beckmann, assist Anders “AC” Christiansen
90. minut: 3-0 Mario Ticinovic, assist Enock Adu
Tilskuere: 4.021
Dommer: Jacob Kehlet
Advarsler: Enock Adu, Michael Parkhurst, Patrick Mtiliga, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
5 Anders “AC” Christiansen
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
10 Mikkel Beckmann (ind i 77. minut Kristian Lindberg)
15 Joshua John (ind 62. minut 8 Patrick Mtiliga)
18 Michael Parkhurst
19 Mark Gundelach
21 Ivan Runje
22 Andreas Laudrup (ind i 62. minut 20 Kasper Lorentzen)
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
4 Henrik Kildentoft
24 Kamal Issah
35 Andreas Maxsø