Et efterår med 35 point og ubesejret hjemme

Kategorier


2012 har været et jubelår for FCN både på og udenfor banen. (Fotos: Boesenfoto.dk)

Igen et efterår med 35 point og ubesejret hjemme

2012 blev et jubelår for FCN, og Superligaholdet samler nu kræfter til at angribe 2013. Her er et statistik blik på det hæsblæsende efterår

FC Nordsjællands spillere er gået på en velfortjent vinterferie i en fin position på andenpladsen i Superligaen med 35 point for 20 kampe. 2012 har været et jubelår for tigrene på alle parametre, og de gør nu klar til at angribe 2013 med ny energi og ambitioner om at fortsætte klubbens fantastiske udvikling. Da tigrene gik i vinterhi for et år siden, var det også på en andenplads i Superligaen med 35 point ligesom nu, men dengang blev der kun spillet 18. runder inden jul. Forskellen et blot den noget større afstand til FCK på førstepladsen. Ellers er der mange lighedspunkter mellem denne og sidste sæson. FC Nordsjælland har holdt fast i Farum Park som en fantastisk hjemmebane, som kun få gæstehold slipper fra med point. FC Nordsjælland er ubesejret i efterårets ti hjemmekampe i Superligaen, der har givet 6 sejre og 4 uafgjorte kampe. Altså en samlet pointhøst på 22 i ”Fort Farum Park” med en målscore på imponerende 24-6. Til sammenligning resulterede de 10 hjemmekampe i efteråret 2011 i 23 point for 7 vundne 2 uafgjorte og én tabt kamp med en samlet målscore på 15-3. Det er altså blevet til ét point mindre på hjemmebane i efteråret 2012 i forhold til efteråret 2011, men publikum har fået mange flere FCN-scoringer at glæde sig over.
FCN er ubesejret i “Fort Farum Park” i Superligaen i hele efterårssæsonen. Selv om FCN indtil videre er ubesejret i Superligaen på den nye kunstgræsbane, bliver det alligevel svært at leve op til præstationen i mestersæsonen, hvor FCN var Superligaens bedste hjemmehold med 39 point for 17 kampe. 12 sejre, 3 uafgjorte kampe og kun 2 nederlag blev det i guldsæsonen. FCN har i efteråret spillet 28 kampe med førsteholdet, 20 i Superligaen, 6 i UEFA Champions League og 2 pokalkampe. 14 af spillerne har spillet mindst 20 af kampene, og topscorer med flest kampe er Kasper Lorentzen, der har spillet med i 27 af de 28 kampe. Herefter følger Jesper Hansen med 26, Nicolai Stokholm med 25, Enock Adu 24, Ivan Runje 23. Jores Okore, Patrick Mtiliga og Michael Parkhurst spillede alle 22 kampe. Joshua John, Mikkel Beckmann, Anders ”AC” Christiansen og Andreas Laudrup 21 hver, mens Søren Christensen og Morten Nordstrand står noteret for 20 kampe i efteråret.  I alt har 31 forskellige spillere været i aktion på førsteholdet i løbet af efteråret.
Den hollandske lejespiller fra FC Twente, Joshua John, slog straks til i Superligaen med en stribe scoringer, og han er suveræn topscorer for FCN i efteråret. Suveræn topscorer for FCN blev Joshua John med 9 mål i Superligaen og et enkelt i Champions League, hvor de 4 FCN scoringer blev fordelt på fire spillere. De øvrige tre målscorere på den store internationale scene var Mikkel Beckmann, Morten Nordstrand og Kasper Lorentzen. I Superligaen deler tre spillere værdigheden som næstflittigst scorende, nemlig Nicolai Stokholm, Kasper Lorentzen og Mikkel Beckmann hver med 4 træffere. Holdets uovertrufne assistkonge er Michael Parkhurst, der fra pladsen som højre back er stødt med frem og har haft næstsidste fod på hele 7 af FC Nordsjællands mål i efteråret. Michael Parkhurst har desuden selv nettet tre gange. En imponerende statistik for en forsvarsspiller.
Michael Parkhurst jubler over én af sine tre scoringer i efteråret. Den offensive amerikaner har også været assist til syv andre FCN-scoringer.