Effektiviteten til forskel

Kategorier


Mikkel Beckmann – her i aktion fra en tidligere kamp mod FCK – scorede FC Nordsjællands mål på straffespark. (Foto: Boesenfoto.dk)

Effektiviteten til forskel

FCK var fysisk stærkere og udnyttede sine styrker, mens FCN trods pænt spil havde for svært ved at komme til målchancer og tabte 1-4

FC Nordsjælland mødte et robust FCK-mandskab i Parken, og hjemmeholdet forstod at udnytte sine styrker til at vinde 4-1 i efterårsfinalen. FCN stillede med mange nye folk og spillere på uvante pladser på grund af skader, men alligevel fik tigrene vist masser af flot fodbold. Det rakte bare ikke, da FCK overmatchede de unge tigre i begge felter. Mens FCN havde meget svært ved at spille sig til åbne målchancer, fremtvang FCK med enkle midler langt flere måltilbud med stor fysisk kraft i duellerne og mere direkte spil. Begge FCK-scoringer i 1. halvleg var et udtryk for de dyder. 1-0 målet midt i 1. halvleg var en typisk FCK scoring. Claudemir tog sig god tid til et langt indkast, og FCK fik i mellemtiden flyttet alle de store drenge ind i feltet foran Jesper Hansen, der blev generet så meget at Ragnar Sigurdsson, at han tabte bolden, og Thomas Delaney hamrede riposten ind fra spids vinkel til 1-0. 2-0 målet i det 38. minut var så en opvisning i en anden FCK specialitet, hvor man lurede på et boldtab af FCN. Nicolai Jørgensen satte fuld fart i et kontraangreb og stak bolden til Cesar Santin på det helt rigtige tidspunkt, så Santin kunne prikke bolden under den fremstormende FCN-keeper. FCN havde vist meget pænt spil, og U/19 forsvareren Andreas Maxsø fik en fin Superligadebut centralt sammen med Michael Parkhurst, men de kunne altså ikke helt holde FCK fra farlige afslutninger, mens FCN i den anden ende måtte nøjes med at vise målfarlighed på direkte frispark. Dem fik FCN også tre af lige udenfor feltet i 1. halvleg, og alle tre skudforsøg var særdeles kvalificerede. Mikkel Beckmann tog de to og ramte overliggeren med det ene, mens Kim Christensen i FCK-målet reddede det andet skud op på overliggeren og over mål. Kasper Lorentzen testede også Kim Christensen med et nærgående frispark, men ellers blev det ved sporadiske skudforsøg af FCN før pausen. FCN kom stærkt ud til 2. halvleg, men den sidste rest af tro på point i Parken blev desværre tabt ud af Jesper Hansens handsker i det 52. minut. Bolden blev headet ufarligt som en ballon ind i FCN-feltet, hvor den ellers så sikre keeper bare skulle plukke den ned helt upresset. Men desværre smuttede læderet ud af Jesper Hansens handsker og lige bagud til en helt fri Cesar Santin, der let kunne heade i tomt mål til 3-0. FCN omrokerede herefter en del og lod endnu en U/19 spiller, Pascal Gregor, få sin Superligadebut som midterforsvarer i stedet for en skadet Michael Parkhurst, så FCN stillede med Andreas Maxsø og Pascal Gregor som centerforsvar. Også en tredje U/19 spiller, Kristian Lindberg, kom ind i angrebet til sidst. Trods knuseren med målet til 3-0 kom de unge tigre godt igen, og især var Mario Ticinovic og Anders “AC” Christiansen meget pågående og aggressive i deres spil. Det gav bonus et kvarter før tid, da Anders “AC” Christiansen fyrede et hårdt skud af, som Kim Christensen kun kunne parere. Mark Gundelach opsnappede riposten men blev skubbet voldsomt omkuld bagfra af Kris Stadsgaard, og dommer Michael Johansen var ikke i tvivl om det oplagte straffespark. Mikkel Beckmann omsatte det til 1-3 reducering, selv om Kim Christensen var tæt på at klare. Målet gav FCN lidt ny gejst, men det blev alligevel FCK, der lukkedes med kampens sidste mål i tillægstiden. Andreas Cornelius headede et indlæg fra Lars Jacobsen i nettet til 4-1 og understregede den effektivitet, FCK viste hele kampen igennem. FCN ramte ikke sit topniveau og blev på dagen overmatchet af et mere robust FCK-mandskab. Det gjorde det så heller ikke lettere for FCN, at holdets normalt stærkeste kort, målmand Jesper Hansen, havde en dårlig dag. FCN-keeperen var også selv meget skuffet bagefter: – Det var en skidt dag på kontoret for mig. Det er et mareridt for en keeper, når bolden smutter ud af handskerne. Ved det første mål bliver jeg presset hårdt og mister balancen, så jeg taber bolden i faldet over en medspiller. Ved målet til 3-0 smutter bolden bare ud af min handske, og man føler virkelig, at man svigter hele holdet i sådan en situation, siger Jesper Hansen. Han har til gengæld reddet FCN så utalligt mange andre gange og været med til at skabe et fantastisk 2012, og det kan både han og holdkammeraterne fokusere på, når de lige har fordøjet skuffelsen mod FCK: – Det er så ærgerligt, at det lige skal ske i sidste kamp, for der er så lang tid til, at man kan få revanche. Så det er en dårlig fornemmelse at gå til ferie på. De overmatcher os i dag, men vi må kigge tilbage på hele 2012, som jo har været et flot år for os. Vi kan være tilfredse med alt det vi har nået, siger Jesper Hansen. Også Cheftræner Kasper Hjulmand takkede alle sine spillere for indsatsen gennem hele det hæsblæsende efterår og lagde vægt på, at FC Nordsjælland trods nederlaget holder vinterpause på andenpladsen og kan gå på jagt efter én af topplaceringerne igen til foråret, når sæsonens sidste 13 kampe afvikles.  

Superligaen, 20. runde, 9. december

FCK-FCN 4-1 (2-0)
Mål:
24. minut: 1-0 Thomas Delaney
38. minut: 2-0 Cesar Santin
52. minut: 3-0 Cesar Santin
76. minut: 3-1 Mikkel Beckmann (straffe)
91. minut: 4-1 Andreas Cornelius
Tilskuere: 15.934
Dommer: Michael Johansen
Advarsler: Thomas Kristensen og Cesar Santin, FCK, samt Mikkel Beckmann, Anders “AC” Christiansen og Mario Ticinovica, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
5 Anders “AC” Christiansen  (ind i 83. minut 36 Kristian Lindberg)
6 Enock Adu (ind i 58. minut 4 Henrik Kildentoft)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Mikkel Beckmann
18 Michael Parkhurst (ind i 72. minut 33 Pascal Gregor)
19 Mark Gundelach
2o Kasper Lorentzen
23 Mario Ticinovic
35 Andreas Maxsø
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu
22 Andreas Laudrup
30 Lasse Petry