UEFA-disciplinærsag

Kategorier


FCN-spillernes reaktion i UEFA Champions League kampen – foto: boesenfoto.dk

UEFA-disciplinærsag

I forbindelse med Fair Play-sagen mod Luiz Adriano, har UEFA’s disciplinær- og kontroludvalg meddelt, at spilleren straffes med én spilledages karantæne.

FC Nordsjælland er tilfreds med, at UEFA har reageret hurtigt ved at tage sagen op og at man har konkluderet, at handlingen bryder med Fair Play-ånden i en sådan grad, at den er strafbar. Vi konstaterer samtidig, at afgørelsen ingen reel betydning har og dermed ikke sender et klart og tydeligt signal om vigtigheden af “Fair Play” og “Respect”, som man ellers bruger mange ressourcer på at markedsføre. Det noteres samtidig, at dommen udelukkende omhandler spilleren og ikke tillægger cheftræner eller klub ansvar for begivenheder og handlinger under og efter kampen. Shakhtar Donetsk ér videre fra gruppen uanset resultatet af den sidste gruppekamp, hvor Luiz Adriano har karantæne. Det er FC Nordsjællands indstilling, at det i høj grad er netop klubbernes og trænernes ansvar, at disse sager håndteres i fodboldens ånd. Havde træner eller klub taget ansvar og handlet under kampen, ville fodbolden have stået med en klar vindersag og ikke det modsatte, som det desværre er tilfældet nu. Tilbage står, at det for Luiz Adriano og FC Shakhtar Donetsk har været stort set omkostningsfrit at bryde alle skrevne som uskrevne regler om Fair Play og respekt for modstander, UEFA og fodbolden både under og efter kampen. FC Nordsjælland har ikke yderligere kommentarer i sagen, men ser frem mod de kommende opgaver i Superligaen og til den sidste kamp i gruppespillet i dette års udgave af UEFA Champions League.