Total offday af FC Nordsjælland

Kategorier


Jores Okore måtte udgå efter en lille times spil med en fiberskade i låret. (Foto: Boesenfoto.dk)

Total offday af FC Nordsjælland

Nederlaget på 0-1 i Esbjerg kan blive ekstra dyrt på grund af et par alvorlige skader

FC Nordsjælland led et meget dyrt nederlag i Esbjerg, for udover 1-0 sejren til hjemmeholdet kostede kampen også FCN to alvorlige skader til Søren Christensen efter kun 10 minutters spil og til Jores Okore, der måtte forlade banen efter en lille time. I det hele taget var der tale om en kollektiv offday, hvor de danske mestre spillede uinspireret og uden gnist indtil midt i 2. halvleg. Og da var det for sent at ændre slagets skæve gang, selv om FCN endelig fandt noget af det vante spil i slutfasen. Vestjyderne var på det tidspunkt så tændte i deres spil, at tigrene aldrig formåede at bryde det bastante og stærkt motiverede forsvar ned og skabe åbne målchancer. Kampen blev afviklet i silende regn og med en strid blæst henover banen, men det er ingen undskyldning for den manglende bevægelse, der gjorde hele 1. halvleg til en langgaber. Esbjerg sørgede for at sikre defensiven, og FCN forsøgte aldrig helhjertet at udfordre. Det gav en halvleg med to halve målchancer til hjemmeholdet, men ellers kun boldflytteri. Esbjerg  kom stærkt ud til 2. halvleg, mens FCN fortsat var i frigear, og allerede i det 49. minut fik hjemmeholdet bonus for et helhjertet pres. Jores Okore fik ikke clearet et hjørnesparksindlæg ordentligt, og bolden røg fra hans hoved bagud ind mod mål, hvor Steffen Ernemann i hård kamp med Patrick Mtiliga på målstregen fik presset bolden i mål til 1-0. I 1. halvlegs 10. minut havde Mikkel Beckmann erstattet den skadede Søren Christensen, og efter ti minutter i 2. halvleg var det Jores Okore, der blev ramt af en fiberskade i baglåret og måtte lade sig udskifte med Mark Gundelach, mens Michael Parkhurst rykkede ind i centerforsvaret. Det tog tid for FCN at finde sit spil efter al den modgang, og faktisk var det kun i det sidste kvarter, at FCN for alvor lykkedes med at fastholde et pres, der gav tro på point. De helt åbne scoringschancer skabte FCN dog aldrig, selv om bolden næsten konstant var på FCN-fødder, mens Esbjerg til sidst levede på sporadiske kontraangreb. Det blev til skudchancer til Mikkel Beckmann, Patrick Mtiliga og sluttelig Ivan Runje, men han ramte bolden helt skævt på en tilfældig chance i tlllægstiden. Esbjerg kørte sejren og de tre meget vigtige point hjem, uden at FCN for alvor fik testet Hradecky i vestjydernes mål. For FCN blev det et kostbart nederlag i Superligaens topkamp, og med skaderne også andre bekymringer før efterårets tre sidste kampe, hjemme mod Brøndby på søndag, derefter ude mod Chelsea i Champions League og endelig i Parken mod FCK. Det var en flok skuffede FCN-spillere, der forlod banen i Esbjerg, og Patrick Mtiliga udtrykte det således: – Vi spillede uden gejst og sidder ikke hårdt nok i presset. Vi spillede stort set en ringe kamp, konstaterede Patrick Mtiliga nøgternt.

Superligaen, 18. runde, 25. november

Esbjerg-FCN 1-0 (0-0)
Mål:
49. minut: 1-0 Steffen Ernemann
Tilskuere: 5.755
Dommer: Michael Svendsen
Advarsler: Jesper Lange, Esbjerg, og Mikkel Beckmann, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore (ind i 57. minut 19 Mark Gundelach)
5 Anders “AC” Christiansen
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand (ind i 68. minut 22 Andreas Laudrup)
15 Joshua John
17 Søren Christensen (ind i 10. minut 10 Mikkel Beckmann)
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
4 Henrik Kildentoft
23 Mario Ticinovic
24 Kamal Issah