Runje: De nye falder let ind på holdet

Kategorier


Ivan Runje i en offensiv aktion mod Brøndby. Han er med fremme ved dødbolde men har endnu sin første scoring til gode. (Foto: Boesenfoto.dk)

Runje: De nye falder let ind på holdet

– Selv om vi skal ændre to pladser i forsvaret, kender vi hinanden så godt, at vi skal kunne klare det, siger midterforsvarer Ivan Runje

I sidste kamp mod Randers var det Ivan Runje, der måtte sidde udenfor med karantæne, men han kan være med igen i dag mod AGF. Til gengæld må FCN undvære begge backs, da både Michael Parkhurst og Patrick Mtiliga må tage plads i ”straffeboksen” efter advarsler i sidste kamp. Forsvarskæden hos FCN bliver således udfordret af mange ændringer i denne tid, men den kroatiske midterforsvarer ser det ikke som noget større problem: – Vi kender hinanden rigtigt godt i hele truppen. Alle kender systemet og har spillet med i en række kampe sammen, så det bliver ikke så forskelligt, uanset hvem der spiller. Alle har kvaliteterne til at være med, og de nye falder let ind på holdet siger Ivan Runje. – Vi har stadig mange kampe foran os inden vinterpausen, og det er meget vigtigt, at vi kommer tilbage på sejrssporet i Superligaen efter den uafgjorte kamp mod Randers. Skal vi lukke lidt af hullet til FCK er det kun sejre, der rigtigt tæller. – Jeg føler, at vi er i god form til at klare alle kampene, selv om vi har Champions League ved siden af ligaen, og heldigvis kom vi alle hjem fra landsholdene uden skader, siger Ivan Runje, der i denne uge for første gang havde fået valg til Kroatiens landshold og først i går var retur til eftermiddagstræningen i FCN. Akkurat som Nicolai Stokholm og Kasper Lorentzen, der spillede landskamp for Danmark i Tyrkiet. Kroatien spillede ikke landskamp i forbindelse med samlingen men en testkamp mod et udvalgt All Stars hold fra den kroatiske liga: – Vi var bagud 0-1 ved pausen, og jeg kom på banen fra 2. halvlegs start. Kampen endte 1-1, og jeg synes, det gik fint, så jeg håber naturligvis, at landstræneren ringer efter mig igen til foråret, hvis jeg præsterer godt med FC Nordsjælland. – Det var en meget speciel oplevelse for mig at spille den kamp, selv om det ikke var en officiel landskamp. Der var stor interesse for kampen, og jeg havde også mange af mine venner på tilskuerpladserne, siger Ivan Runje, der især er kommet i den kroatiske landstræners søgelys for sine præstationer i Champions League. Men i dag gælder det altså vigtige point i Superligaen mod AGF, inden der på tirsdag atter står Champions League på programmet mod Shakhtar Donetsk i Parken.