Manglende fairplay fjernede fokus fra fodbolden

Kategorier


Kasper Lorentzen har scoret til 2-1 og jubler sammen med Morten Nordstrand. (Foto: Boesenfoto.dk)

Manglende fairplay fjernede fokus fra fodbolden

Shakhtar Donetsk viste nul respekt for fodbold og fair play ved at stjæle et gratis mål på en facon, så det helt overskygger deres sejr i Parken

FC Nordsjælland var kommet rigtig godt igang og på vej mod noget stort i Parken, da gæsterne fra Shakhtar Donetsk på skandaløs vis midt i 1. halvleg stjal en udligning til 1-1. Luiz Adriano valgte at snuppe bolden og sparke den i tomt mål efter et dommerkast, hvor det var en klar aftale mellem spillerne og dommeren, at bolden skulle sparkes retur til FCN. Forinden havde publikum i Parken fået en fantastisk flot fodboldkamp i højt opskruet tempo, hvor FCN virkelig udfordrede gæsterne fra Ukraine, men også selv flere gange kom på glatis i de kvikke kontraangreb fra Shakhtar. To gange sværmede Shakhtar tæt omkring Jesper Hansens mål og skabte meget farlige situationer, men det var alligevel FC Nordsjælland, der først viste effektivitet. Morten Nordstrand var tæt på at komme fri på en fin pasning fra Søren Christensen, men bolden smuttede fra ham. Nordstrand viste til gengæld imponerende skarphed, da han i det 24. minut fik serveret bolden perfekt fra Joshua John og nettede med en flugter til 1-0 fra nært hold. Kun to minutter efter kom så den skandaløse situation, hvor et presset Shakhtar-mandskab på det skammeligste udnyttede et spilstop for at tilse en spiller og scorede til 1-1 uden at give bolden retur til FCN, som aftalen tydeligvis var med den franske dommer. Willian sparkede halvhjertet frem midt i banen, og Adriano viste sin manglende respekt for fodboldens fair play. Det gav naturligvis enorme frustrationer hos alle FCN-spillere og ledere, da Shakhtar Donetsk efter to minutters skænderier også nægtede FCN en kompensationsmål efter anvisninger fra træner Lucesco. Udligningen stod ved magt, og det fik for alvor gang i Parkens publikum, der brølede sine mishagsytringer ud over Shakhtars spillere med voldsom harme resten af halvlegen. Og hele kampen for den sags skyld. De nordsjællandske spillere reagerede heldigvis med allerede i det 29. minut igen at bringe sig foran, da Kasper Lorentzen sparkede bolden smukt i kassen på indlæg fra Patrick Mtiliga. Desværre holdt 2-1 føringen heller ikke til pausen, da Shakhtar i det 44. minut fik udlignet til 2-2, denne gang på et regulært mål af Willian. FCN blev fra 2. halvlegs start sat under et voldsomt pres. I første omgang afværgede Jesper Hansen flot en friløber, men lidt efter var han chanceløs, da Willian i 50. minut sparkede bolden helt op i fjerneste målhjørne til 3-2. Det blev allerede i det 53. minut til 4-2, da målrøveren Adriano viste, at han også kan score på ærlig vis. Det var en slem dukkert for FCN, som dog rejste sig fint påny og skabte chancer for at komme tilbage i kampen. Først fik Kasper Lorentzen en skudchance, hvor han desværre ramte bolden helt skævt. Og indskiftede Anders “AC” Christiansen fik ikke drejet bolden mod mål på en hovedstødschance på indlæg fra Nicolai Stokholm. Med tyve minutter igen fik Kasper Lorentzen en gigachance for at reducere, da FCN gennemførte et perfekt kontraangreb, hvor “AC” førte bolden frem, spillede Morten Nordstrand fri på højrekanten, og hans præcise indlæg skulle Lorentzen “bare” have drejet i tomt mål med en inderside, men han kiksede sit spark. Kampens største skurk, Luiz Adriano, fik desværre også lov til at score til slutcifrene 5-2 med små ti minutter igen, inden han blev taget ud og pebet ud af Parken. Hans provokerende opførsel fjernede i den grad al fokus på fodbold i FC Nordsjællands sidste optræden på hjemmebane i dette års Champions League. I FC Nordsjællands omklædningsrum sad spillerne nærmest som forstenede over den skandaløse hændelse: – Det er så frustrerende, når man oplever sådan noget. Selv om vi hurtigt kom foran igen, var der stadig en voldsom følelse af irritation, siger Morten Nordstrand. – Man bliver bare så megasur, konstaterer Søren Christensen. – Det virkede helt underligt bagefter. Man er nærmest i chok, og det hele går lidt i stå. for man havde jo aldrig tænkt, at sådan noget kunne ske. Man får fokus på de forkerte ting, lyder kommentaren fra Jores Okore.

Champions League gruppespil, 5. runde, 20. november

FCN-Shakhtar Donetsk 2-5 (2-2)
Mål:
24. minut: 1-0 Morten Norddstrand, assist Joshua John
26. minut: 1-1 Adriano på det stjålne mål
29. minut: 2-1 Kasper Lorentzen, assist Patrick Mtiliga
44. minut: 2-2 Willian
50. minut: 2-3 Willian
53. minut: 2-4 Adriano
81. minut: 2-5 Adriano
Tilskuere: 17.054 tilskuere
Dommer: Antony Gautier, Frankrig
Advarsler: Adu, AC og Parhurst, FCN, samt Adriano og Kucher, Shakhtar Donetsk.
Nordsjællands startopstilling og indskiftniger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand (ind i 75. minut 23 Mario Ticinovic)
15 Joshua John (ind i 82. minut 13 Oguzhan “OG” Aynaoglu)
17 Søren Christensen (ind i 58. minut 5 Anders “AC” Christiansen)
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
4 Henrik Kildentoft
19 Mark Gundelach
24 Kamal Issah