FCN mødte en klar overmagt

Kategorier


Kun målmand Jesper Hansen spillede op til sit absolut bedste på FC Nordsjællands hold, og han reddede mange nærgående Juve-forsøg i 1. halvleg. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN mødte en klar overmagt

FC Nordsjællands spillere blev sat under voldsomt pres og slap billigt med et 0-4 nederlag på Juventus Stadium

Efter tre fine præstationer af FC Nordsjælland i Champions League gik det helt galt fra start i aftenens kamp på det imponerende Juventus Stadium i Torino. De italienske mestre lagde fra første fløjt et fantastisk højt pres, der nærmest blæste de nordsjællandske tigre omkuld. Hverken i tempo eller fysik kunne FCN-spillerne følge med. FCN blev presset alt for langt tilbage i eget felt og fik alligevel slet ikke dækket op ved et fladt indlæg fra højre side allerede i det 6. minut.  Marchisio kunne let banke bolden i kassen fra nært hold til 1-0, og dermed var takten slået an til en italiensk storoffensiv mod et groggy nordsjællandsk mandskab. At det lykkedes FCN at slippe gennem de næste minutter uden yderligere skrammer skyldtes kun en stribe mirakelredninger af målmand Jesper Hansen. Flere gange spillede Juventus sig helt alene igennem, men FCN-keeperen viste kampen igennem samme høje format som i den omvendte kamp i Parken, hvor de to hold spillede uafgjort 1-1. Drømmen om et lignende resultat brast dog endegyldigt i det 23. minut, da Kasper Lorentzen var for lang tid om at få clearet en bold væk, så Vidal i stedet kunne prikkede den fra ham og i nettet til 2-0 fra næsten nul grader ved baglinjen. Resten af halvlegen var der optræk til ren massakre med hovedstød på overliggeren og flere skud, som Jesper Hansen mirakuløst fik pareret. Så FCN slap meget billigt ved kun at være bagud med 0-3 ved pausen på det mål, Giovinco tørt sparkede i nettet på en hurtig omstilling efter endnu et boldtab af FCN midt på banen. Fra 2. halvlegs start forsøgte FCN at stabilisere med to indskiftninger. Anders “AC” Christiansen og Søren Christensen kom på banen, og de friske kræfter hjalp lidt. Juventus havde skruet lidt ned for blusset, og FCN kunne bedre fastholde bolden og skaffe sig pusterum. Og endelig i det 63. minut kom FCN frem til sin første målchance i kampen, da Patrick Mtiliga fyrede et godt skud af. som Buffon dog klarede. Morten Nordstrand kom på banen midt i 2. halvleg og havde ti minutter før tid et nærgående hovedstød efter hjørnespark, men det var også de to eneste målforsøg, FCN havde at byde på i hele kampen. Juventus overtog i sidste halvdel af 2. halvleg igen totalt styringen på kampen, og et kvarter før tid scorede Quagliarella på hovedstød til 4-0 efter hjørnespark. Det blev kampens resultat på en aften, hvor FCN spillede langt under standard og mødte et internationalt klassemandskab. Der er noget at tænke over og rette op på til de to sidste Champions League kampe, og de skuffede FCN-spillere lagde ikke skjul på, at de havde fået en fodboldlektion. Anfører Nicolai Stokholm udtrykte det således: – Vi var langt under niveau og blev spillet ud i 1. halvleg. I 2. halvleg gjalt det bare om at stabilisere. Vi var en skygge af os selv i dag og laver panikfejl, da Juventus sætter tryk på. Det var som om, vi var lidt skræmt, sagde Nicolai Stokholm, der var tvivlsom til kampen på grund af en skade men blev klar og spillede alle 90 minutter.

Champions League gruppespil, 4. runde, 7. november

Juventus-FCN 4-0 (3-0)
Mål:
6. minut: 1-0 Marchisio
23. minut: 2-0 Vidal
37. minut: 3-0 Giovinco
75. minut: 4-0 Quagliarella
Tilskuere: 27.729 tilskuere
Dommer: Aleksandar Stavrev, Makedonien
Advarsler: Marchisio og Pogba, Juventus.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu (ind i 46. minut 5 Anders “AC” Christiansen)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Mikkel Beckmann (ind i 72. minut 11 Morten Nordstrand)
15 Joshua John
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
22 Andreas Laudrup (ind i 46. minut 17 Søren Christensen)
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
19 Mark Gundelach
23 Mario Ticinovic
24 Kamal Issah