Skuffende nederlag efter 120 minutters pokaldrama

Kategorier


Kristian Lindberg banker bolden i kassen med et debutmål til 2-2. (Foto: Boesenfoto.dk)

Skuffende nederlag efter 120 minutters pokaldrama

FCN gav med et ungt mandskab FC Midtjylland kamp til stregen men tabte 2-3 på et mål, kort før det hele var endt i en straffesparksafgørelse

Det var så tæt på, at FCN for fjerde år i træk havde ekspederet FC Midtjylland ud af pokalen, men i den forlængede spilletid udnyttede gæsterne i 116 minut, at FCN måtte fuldføre med 9 mand som følge af to skader. Indtil da havde de unge tigre spillet med en glød, der sagtens kunne have givet sejren i ordinær spilletid. Også selv om FCN grundet det ekstremt tætte kampprogram i øjeblikket stillede med et mandskab ændret på 10 pladser i forhold til startformationen i topkampen mod AaB i Superligaen i fredags. Fra kampens start var det til at se, at holdet slet ikke var sammenspillet, og især i det defensive sejlede det en del, indtil spillerne fandt sammen. Det gav en 1. halvleg med meget tju bang fodbold, som FCM udnyttede bedst med to forholdsvis lette scoringer, begge ved Marco Larsen i henholdsvis det 10. og 35. minut. Ind imellem havde FCN dog også vist store offensive kvaliteter og udlignet til 1-1 i det 16. minut ved Mario Ticinovic, der sprintede fra FCM-forsvaret på en høj fremlægning, som han loppede over keperen. FCN havde også andre store chancer, bl. a. ved kampens dominerende spiller Anders “AC” Christiansen, der var den eneste genganger fra fredagens startformation. Efter spil og chancer havde 3-3 vel været det rigtige billede af en 1. halvleg med meget målsøgende spil fra begge sider, men fra 2. halvlegs start stod der stort set FCN på det hele. FC Midtjylland blev presset mere og mere tilbage på banen og tænkte kun på at forsvare føringen, mens FCN satte ekstra tryk på. Oguzhan “OG” Aynaoglu fyrede et knaldhårdt varselsskud af, som FCM-målmanden kun lige akkurat reddede med fingerspidserne, og lidt senere ramte Henrik Kildentoft indersiden af stolpen, da han slap fri i feltet i højre side og fyrede et listigt skud af langs jorden ved fjerneste stolpe. Men det blev ikke ved stolpe ud for FCN. Den målfarlige U/19-angriber Kristian Lindberg blev indskiftet til debut midt i 2. halvleg, og da Henrik Kildentoft i det 86. minut fandt Kristian Lindberg med en fin tværpasning, var der ingen nåde. Lindberg klappede til læderet, så bolden strøg i kassen helt oppe i krogen til et fremragende debutmål og 2-2 i ordinær tid. 1. halvleg af den forlængede spilletid styrede FCN også, men i slutningen af de første 15 ekstra minutter blev Mario Ticinovic ramt af en så alvorliog krampe, at han slet ikke kom i omdrejninger mere i den kamp, og da også Kamal Issah blev ramt af en skade, måtte FCN reelt spille 9 mod 11, da alle udskiftninger var brugt. Det udnyttede FCM i slutfasen, da Mads Albæk i det 116. minut tog skudchancen udefra og sendte bolden i kassen til 2-3, så man ikke fik den straffesparksafgørelse, alle sad og ventede på. Dermed fik FCM revanche for de tidligere pokalnederlag, men skuffelsen i FCN-lejren var stor. Også hos unge Kristian Lindberg, selv om han stod for dagens mål og endda var tæt på også at udligne til 3-3 ganske kort før tid med et nyt knaldhårdt skud: – Kildentoft kaldte lige på mig, inden han sendte bolden på tværs, og jeg havde lige orienteret mig om, hvor målet stod, så da bolden nåede frem, var det bare at knalde til, og jeg ramte den pissegodt. Bare jeg havde ramt den ligeså godt her til allersidst, så var vi kommet i straffesparkskonkurrence, sagde Kristian Lindberg efter kampen. Han scorede også i lørdags for U/19 Ligamandskabet, der spillede uafgjort. – Ja, nu har jeg scoret i to kampe i træk, uden at vi har vundet. Det giver da selvtillid at score på det her plan, og det må jeg tage med mig til vores topkamp på lørdag i U/19 Ligaen. Jeg havde lidt nerver på, lige da jeg løb på banen, men hele holdet kommunikerer godt, så det er let at falde ind i spillet, sagde Kristian Lindberg. FCN kan nu koncentrere sig om Superligaen og Champions League, hvor der er masser at se til i den kommende tid. Næste opgave er Superligakampen ude mod SønderjyskE på lørdag, og næsten alle spillerne til startopstillingen i den kamp sad og nød pokalkampen på tilskuerpladserne, så de fik samlet kræfter, mens reserverne gav FCM kamp til stregen.

DBU Pokalen, 4. runde, 31. oktober

FCN-FCM 2-3 efter forlænget spilletid.
Ordinær kamp: 2-2  (1-2)
Mål:
10. minut: 0-1 Marco Larsen
16. minut: 1-1 Mario Ticinovic
35. minut: 1-2 Marco Larsen
86. minut: 2-2 Kristian Lindberg
116. minut: 2-3 Mads Albæk
Tilskuere: 1.841
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Advarsler: Henrik Kildentoft, FCN, samt Erik Sviatchenko, Jesper Juelsgaard og Morten Duncan Rasmussen, FCM.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
16 Thomas Villadsen
4 Henrik Kildentoft
5 Anders “AC” Christiansen
10 Mikkel Beckmann (ind i 73. minut 36 Kristian Lindberg)
12 Rawez Lawan (ind i 59. minut 19. Mark Gundelach)
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu (ind i 84. minut 27 Seejou King)
23 Mario Ticinovic
24 Kamal Issah
29 Søren Henriksen
30 Lasse Petry
31 Ragnvald Soma
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
6 Enock Adu
34 Emiliano Marcondes
35 Andreas Maxsø