Runje på Kroatiens landshold

Kategorier


Ivan Runje med nr. 21 på ryggen jubler efter Beckmann træffer til 1-0 mod Juventus. (Foto: Boesenfoto.dk)

Runje på Kroatiens landshold

Efter en række gode præstationer for FC Nordsjælland er den 22-årige krotiske midterforsvarer nu inde i landsholdsvarmen i sit hjemland

Ivan Runje har spillet en række gode kampe for FCN både i Superligaen og i Champions League, og det har de nu også fået øje på i hans hjemland Kroatien. For første gang nogensinde har Ivan Runje nemlig fået valg til Kroatiens landshold. Han er med i den trup, landstræner Igor Stimac har valgt til en samling 12.-14. november, og der sluttes af med en kamp mod et udvalgt hold fra den kroatiske liga. Selv om der ikke skal spilles officiel landskamp i forbindelse med samlingen, er Ivan Runje meget glad for udtagelsen: – Det er en rigtig stor glæde at blive udtaget, jeg havde slet ikke regnet med det så tidligt. Jeg har kun spillet tre kampe i Champions League og så selvfølgelig en del Superliga-kampe. Men jeg troede faktisk, der ville gå lidt længere tid, før det ville ske. Men jeg ved, de har kigget med, og det er da sindssygt fedt. – Jeg har nok givet 15-20 interviews til kroatiske medier, siden vi spillede mod Juventus. De spørger om FC Nordsjælland, og hvad det er for en klub. De siger, vi spiller ligesom mini-Barcelona. De synes, det er en spændende og sjov historie, at jeg ikke var god nok til Hajduk Split, og derfor spillede i den næstbedste række i Kroatien, og nu otte måneder senere spiller jeg Champions League og skal med landsholdet, siger Ivan Runje. – Det er selvfølgelig en personlig triumf for mig, men det er også en cadeau til FC Nordsjælland som klub. Først fordi de satsede på mig, og hentede mig til Danmark, men også fordi træningen har gjort mig meget bedre. Jeg har lært mere i mine otte måneder her, end jeg har gjort i hele min tid i Kroatien. Det skyldes i høj grad trænerne i klubben, lyder det fra FC Nordsjællands glade kroatiske landsholdsspiller. – Det er en helt anden stil, der spilles i FCN, og vi lærer specifikt at spille på den måde og ikke mindst er det den måde, vi træner på. VI har mange flere trænere til rådighed end i de Kroatiske klubber, jeg har spillet i. – Kommunikation og organisationen mellem spillere og trænere er også rigtig god. De er gode til at fortælle, hvor man skal forbedre sig, men også hvor man har gjort det godt, siger Ivan Runje, der glæder sig meget til at se, hvordan det fungerer omkring Kroatiens landshold. – Jeg er ny i den sammenhæng og skal lære holdet at kende. Bare det at blive kaldt op er en stor ære for mig, og jeg glæder mig til at skulle træne med nogle af de største stjerner i Europa. Flere af dem er jo også venner, jeg kender tilbage fra tiden i Kroatien, så det bliver sjovt, siger Ivan Runje.